RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

søndag 20. juli 2008

Bøker - Gamle barndomsminner

I går var jeg på besøk hos mine kjære besteforeldre. Lånte med meg noen gamle bokklassikkere hjem igjen. Er veldig spent på hva jeg synes om innholdet som var så spennende da jeg var liten.

Har tatt med meg en bok fra serien om Bobsy barna, en om Lykkebarna og en fra serien om Gulltopp.

Noen andre som har minner knyttet til disse bokseriene?

Andre av mine gamle favoritter:
Frøken Detektiv
Hardy guttene

4 kommentarer:

 1. (leser bare litt gamle poster jeg )
  Må si jeg leste en del Hardy og Frøken Detektiv når jeg var mindre ja :)

  Enkelte ganger finner jeg igjen noe av det jeg leste når jeg gikk på ungdomskolen, en bok om natten ( før jeg skal legge meg ) blir det fort da :D

  SvarSlett
 2. Så hyggelig at du kikker på noen gamle innlegg da :)

  Jeg husker faktisk at jeg en liten stund syntes noen av Frøken Detektiv bøkene var skumle he he..

  En bok om natten kan fort bli slitsom når de små skal opp om morgenen, men blir man først liggende å lese er det ofte vanskelig å"grave seg ned i tide" - kan brukes som bokvettregel eller fjellvettregel.

  SvarSlett
 3. Jeg fikk mange bøker etter tantene mine en ganske stor haug med Frøken Detektiv, det var litt skummelt noen ganger ja :)

  Er sant det, jeg er heldigvis en av de som klarer seg med lite søvn. Så når jeg først leser en bok blir det som oftest til langt på natt, for det er da jeg har "alene tid" ellers er dagene ganske fulle :)


  Jeg er en av de uheldige som har dysleksi, jeg hadde utrolig vanskelig for å lese og skrive. Jeg har fortsatt problemer med skriving, men så lenge det er på data så går det greit nok. Min første bok som jeg leste ( "Den siste mohikaner" ) husker jeg veldig godt. Jeg og mamma leste den samme når jeg gikk i 5 klasse, hun et kapittel og jeg ett. Det ble en del tårer iløpet av den boken for jeg hadde så problem med å få til ordene. Etter den gikk alt mye bedre.

  På ungdomsskolen leste jeg i snitt 2-3 bøker i uken. Og jeg var av den typen som liker å eige det jeg leste, mye av grunnen er at jeg da kunne lese dem opp igjen når jeg følte for det. Så på loftet er det nok 200-300 bøker som jeg håper småtrollene ( jentene mine ) vil ha glede av når de blir litt større.

  Nå er jeg heldig hvis jeg leser en bok i måneden. Ikke for at jeg ikke vil lese, men jeg finner liksom ikke noe jeg liker :)

  (ble kanskje litt i lengste laget dette.. ;) )

  SvarSlett
 4. Jeg syntes du klarer deg utrolig godt til å ha dysleksi, hadde aldri klart å gjette det :)

  2-3 bøker i uken på ungdomsskolen det er imponerende, da var jeg mer opptatt av å protestere mot bøkene vi ble tvunget til å lese he he.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)