RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

mandag 21. juli 2008

Slektsgranskning - tips til nybegynnere

Bildet over viser min tippoldemor som forøvrig var fra keiserriket Østerriket-Ungarn(samlet i årene 1867-1918).

Jeg driver med slektsforsking på hobbybasis, det er interessant, lære rikt og ikke minst morsomt. Tenkte jeg skulle dele noen tips for hvordan man kan komme i gang med slektsgranskning:

1. Ti tips for(nybegynnere) slektsforskning på internett. Nybegynnertips fra slekt.no

2. Intervju gamle slektninger: Dette er den letteste måten og finne ut av ting på. Ta for eksempel en titt i gamle fotoalbum, det er en god måte å få

3. Forumet til DIS, Databehandling i slektsforskning:
Høres veldig teknisk ut men det er ikke det. Det er rett og slett slektsforskning ved hjelp av data. Du kan finne utrolig mye informasjon om slekta på internett. Her kan du få hjelp av andre mer erfarne slektsforskere, kanskje kan du også treffe nye slektninger.

4. Digitalarkivet et flott sted for å finne informasjon om personer i familien din - her finner du forskjellige folketellinger og kirkebøker m.m. Informasjonen er scannet inn, så man kan sitte hjemme i sin egen stue og bla i gamle kirkebøker på pc'en.

5. Du kan lage ditt eget slektstre gratis hos Ancestry(der har de også skipslister og folketellinger fra USA og Canada. Masse nyttig der om du har familie som har utvandret).

6. Skaff deg et slektsprogram som du kan organisere informasjonen din i, noen av programmene finnes i gratis utgaver som kan lastes ned på nettet.


Gi Kudos til denne saken!

0 comments:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)