RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 26. april 2009

En bok er lukket - The Time Traveler's Wife/Den tidsreisendes kone


I hate to be where she is not, when she is not. And yet, I am always going. - Henry DeTamble.
En bok er lukket og jeg sitter igjen med følelsen av å ha miste en god venn. Jeg føler meg alltid litt tom innvending når jeg har lest ut en bok jeg virkelig likte.

Boken jeg har lukket denne gangen er The Time Traveler's Wife(norsk tittel: Den tidsreisendes kone) en litt anderledes kjærlighets historie om det å vente, håpe, være adskilt og savn, boken er skrevet av Audrey Niffenegger.

I begynnelsen av boken får vi lese om det første møtet mellom den seks år gamle jenta, Claire, og hennes kommende ektemann, biblotekaren Henry på 36 år. Claire og Henry skal gifte seg når hun er 20 år og han er 28. Claire har kjent Henry nesten hele sitt liv mens Henry møter Claire i sin fremtid. Henry lider av en kromosomfeil som gjør at han kan reise i tiden, skjønt ordet kan ikke helt stemmer for Henry reiser ikke frivillig. Henry vet aldri hvor han havner men at han som havner i en situasjon som har vært viktig for hans eget liv. Han vet at det ikke er noe han kan med seg noe når han reiser, ikke engang klærene han står og går i følger med og dette fører til at han noe ufrivillig har blitt en mester i å bryte seg inn og dirke opp låser. Henry sendes både frem og tilbake i tid noe som fører til at han vet om mange ting som vil skje i fremtiden, dette er både til lykke og forbannelse for forholdet mellom ham og Claire. Dessverre kan han aldri endre på fremtiden, den ruller frem slik som Henry har sett den uansett.

Det er mange referanser til kjente litterære verker og musikk i boken.

Boken har også blitt filmatisert og filmen kommer, i følge IMDB, ut på kino i USA 14.august 2009. Jeg gleder meg!

6 kommentarer:

  1. Vil heller anbefale dere å lese f.eks. Vannmelonen eller Er du der ute hvis dere vil ha en god Marian Keyes-opplevelse :)

    Kjenner meg forresten veldig igjen i den følelsen man får når man lukker igjen en bok man virkelig har likt!

    SvarSlett
  2. Å, denne boken venter på å bli lest av meg, gleder meg enda mer nå når andre skriver så bra om den! :)

    SvarSlett
  3. Jeg har også nettopp avsluttet denne boken, og snørra som fy mot slutten. Jeg så traileren på filmen før jeg var halvveis i boken, så sleit med å lese resten. Grudde meg rett og slett.

    Vakkert, men usigelig trist.

    Kom over bloggen din ved søk for å finne ut når/om filmen kommer på kino i Norge.

    SvarSlett
  4. Ja, det er vakkert og trist! Jeg er veldig spent på hvordan filmen er.

    SvarSlett
  5. Boken er nydelig! Jeg håper filmen blir like bra! =)

    SvarSlett
  6. Jeg så akkurat filmen, og nå må jeg kjøpe boken!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.