RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 29. april 2009

Les en bok og slipp den fri

Bli med da vel! Les en bok og send den videre ut i den store verden!
Forrige setning kan vel sies å være konseptet bak BookCrossing.com. Man tar en bok, registrerer den på BookCrossing.com, hvor boken får et eget registreringsnummer(eller sporingsnummer om du vil) og legger så boken et sted andre har mulighet til å finne den. Personen som plukker opp boken logger seg inn på nettsiden og registrer hvor boken har havnet og legger den et sted ute i verden når boken er lest ut og er klar til å finne en ny midlertidig eier. Man kan følge bokens ferd videre på BookCrossing.com, kanskje den en dag havner i et helt annet land? I bloggen Av en annen verden har bloggeren Elin skrevet ned en fin forklaring på hva BookCrossing er, så om min forklaring ikke er helt forståelig så anbefaler jeg deg å ta en titt i bloggen hennes.

Det er lenge siden jeg først oppdaget BookCrossing.com men det var først i går jeg bestemte meg for at dette vil jeg være med på. Jeg valgte meg ut en bok til registrering, valget falt på pocketutgaven av boken The Time Traveler's Wife skrevet av Audrey Niffenegger. Avskjeden var noe smertefull(fordi det er en utrolig flott historie) men jeg valgte å sende avgårde en bok jeg selv elsker i håp om at noen andre skal få like stor glede av å lese den som jeg har hatt.

To store fordeler ved Bookcrossing er at det er både miljøvennlig og en rimelig måte å få lest forskjellige bøker på. Det er også spennende å finne ut av om det slippes fri noen bøker i nærheten og gå på bok jakt.

5 kommentarer:

 1. Bookcrossing oppdaget jeg for noen år siden og har sendt avgårde 10-11 bøker. Veldig spennende selv om jeg kun har fått en tilbakemelding og aldri har funnet noen bøker selv :p

  Skal forresten sende ut en bok (Er du der ute? av Marian Keyes) i morgen når jeg skal ut å fly.

  P.S.: Så fint det ble med bilder av bøkene du har lest/leser/venter på å lese ;)

  SvarSlett
 2. Høres da veldig spennende ut, dessvere bor jeg på en liten plass så at noen skal plukke opp boken her og registrere den på nettet er veldig usannsynlig. Men kanskje jeg skal prøve allikevel ?

  Hvordan gjør dere det da? får dere en lapp som du legger i boken slik at vedkommende blir oppfordret til å registrere den?

  En bra blogg du har her, selv har jeg alltid problemer med å finne noe å lese så det ender opp med at jeg leser noe jeg alt har lest :D Men kanskje jeg kan få noen ider her :)

  SvarSlett
 3. Når man registrerer boken og får nummeret så kommer det opp et forslag til hva man kan skrive i innsiden av permen for å forklare opplegget. Jeg skrev det inn i boken for hånd. Alternativt kan man jo skrive på pc'n for å så lime det inn i boken ellers så har de en nettbutikk hvor man kan bestille f.eks. merker til å sette på bøkene.

  Stedet hvor jeg bor er også ganske lite så det blir spennende å se om noen tør å plukke den med seg.

  SvarSlett
 4. Hurra for BookCrossing! :-D

  SvarSlett
 5. Jeg venter spent på om noen kommer til å plukke opp boken(så nemlig den lå på samme plass i dag).

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)