RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 27. juli 2009

Hva er en "mannebok"?

Hvis jeg har lest en god bok så skriver jeg ofte en kort anbefaling i statusfeltet mitt på Facebook. En dag skrev jeg at boken To kill a mockingbird anbefales, en av kameratene mine spurte meg "Er dette en mannebok?" Det jeg da lurer på er: Hva er en "mannebok? Om jeg har noen mannelige lesere så hører jeg gjerne fra dere. Hva slags bøker leser dere? Hva er favorittboken din? Jenter kan selvsagt også svare for sin bedre(?) halvdel.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ser at enkelte bøker appellerer mest til jenter(som foreksempel en god del av kiosklitteraturen), men jeg regner med at både kvinner og menn har veldig varierende smak når det kommer til litteratur.

5 kommentarer:

  1. Det var mannen min som anbefalte meg "To Kill a Mockingbird" (som jeg ennå ikke har fått lest ...), så den er i alle fall mannebok for én mann. :-P

    Ellers tenker jeg at hardkokte thrillere med blod og/eller revolvere på forsiden er typiske mannebøker, sammen med dick lit bøker av typen som Nick Hornby skriver. Jeg tror polariseringen av litteraturen i såkalt kvinne- og mannelitteratur er noe som spesielt viser seg i kiosklitteraturen, mens hvis man trekker inn i bokhandelene eller bokbloggene, vil mye av litteraturen her appelere til begge kjønn - litt etter den enkeltes interesser selvsagt.

    SvarSlett
  2. Hei!
    Jeg er jo ingen mann, men jeg har en mann.
    Vi leser mye likt, f.eks. fantasylitteratur, men også f.eks. Doris Lessing. Vi har likevel noe ulik smak. Jeg ELSKET f.eks. Carol Shields, han syntes det var ok. Han ELSKER Neil Gaiman, jeg må jobbe noe mer. Det finnes nok noen typiske jentebøker han ikke ville like, f.eks. Brigdet Jones bøkene.
    Jeg ser egentlig ikke noe mønster.
    Jeg kjenner mange andre kjærester/ektepar som leser veldig likt.
    Det kan jo hende han som spurte deg lurte på om det var litt sånn matcho porno krim. HA HA!

    SvarSlett
  3. Jeg aner ikke hva som er en mannebok. Selv liker jeg best krim, er det kanskje mannebok?

    SvarSlett
  4. Eksen min var utrolig glad i Ringenes Herre og lignende fantasy-bøker, men jeg vil ikke si at det er typisk mannebøker:)

    SvarSlett
  5. De siste bøkene ( romaner) som min mann har lest er: Tusen strålende soler, Ut å stjæle hester .

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.