RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 26. mars 2012

Tips og triks: Hvordan få flere lesere til bloggen din?


Vil du vite hvordan du kan skaffe flere lesere til bloggen din?
Lesere som er engasjert og som kommenterer på bloggpostene dine?
Da har jeg noen nyttige tips til deg.
Har du andre nyttige forslag som kan være verdt for en blogger å få med seg? Tips oss i kommentarfeltet.


Det kan være tidkrevende arbeid for en blogger å etablere seg i bloggsfæren og jeg har fått noen henvendelser fra bloggere som lurer på hvordan de skal få bloggen sin ut til folket. Jeg tenkte kanskje jeg kunne dele tipsene med alle. Et ønske om å få flere lesere til bloggen sin er ikke noe man skal skamme seg over, alle liker vel å få meningsfylte kommentarer på bloggpostene sine? Selv om man selvsagt bør blogge utelukkende fordi det er gøy, ikke avhengig av om man har tre eller 3000 følgere.

Her er mine tips til hvordan du kan promotere bloggen din og få flere følgere:

1. Blogg i vei. Blogg om noe som interesserer deg. Leserne vil la seg smitte av ditt engasjement og den genuine interessen du har for det du blogger om. Ikke gi opp bloggen selv om du bare blogger for deg selv i en start. Leserne og kommentarene kommer sakte men sikkert.

2. Bygg nettverk. Hvordan gjør jeg det?

  1. Engasjer deg i kommentarfeltet på blogger du liker, kommenter, kommenter, kommenter. Legg igjen kommentarer som faktisk betyr noe, klipping og liming av kommentarer er fy, fy og blir som regel oppdaget(selv om du kanskje ikke er klar over det selv). Det er ikke morsomt for noen å få kommentarer som vitner om at du ikke har tatt deg bryet med å lese det bloggeren har skrevet. På bloggplatformen blogg.no var det, ihvertfall tidligere, mange som bare limte inn hule kommentarer av typen "Fin blogg du har, besøk min blogg og følg meg".
  2. Del bloggposter du liker på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier. De fleste bloggere har en funksjon over eller under innleggene sine som enkelt lar deg dele posten på ønsket nettsted.
  3. Del dine egne bloggposter på Twitter og Facebook, det finnes flere tjenester du kan benytte seg av som gjør dette for deg, da slipper du å huske på dette hver eneste gang du poster et innlegg. Selv bruker jeg Feedburner og Networkedblogs.
  4. Har du skrevet om en bok, film eller et innlegg inspirert av en annen blogger? Legg inn en link til den andre bloggerens innlegg. Det er en hyggelig gest.


3. Delta i bloggutfordringer. Det finnes en rekke utfordringer blant de forskjellige nisjebloggerene, surf litt og finn noen som du syntes er interessante og delta. Da vil du mest sannsynligvis få besøk av mange bloggere/lesere som er opptatt av det samme som deg. For de som blogger om litteratur finnes det flere utfordringer som kan synliggjøre bloggen din blant andre som blogger om samme tema. Her er noen eksempler på utfordringer: "Anettes boktema", "En smakebit på søndag", "Fremtidige favoritter". Man behøver absolutt ikke å være med på alt som er, man kan bytte på hva man velger å være med på eller forsøke seg frem til man finner en favoritt.

4. Gi bloggen din et særpreg, skill deg ut. Man behøver ikke å ha det heiteste bloggdesignet for å ha en spennende og innholdsrik blogg.  Gode blogginnlegg er en sikker vinner. Om du klarer å komme opp med noe som er originalt og unikt som man må komme på din blogg for å være med på eller få med seg så drar det med seg nye lesere.

5. Ping sosiale tjenester. En annen måte å få bloggen din "ut der" på er å pinge(ofte må man registre bloggen sin først) forskjellige sosiale tjenester slik som Bloggurat, Side2Blogg, Blogglisten, Überst og Bloggtoppen.

Bokbloggere, forfattere, bibliotekarer og andre som blogger primært om litteratur bør registere bloggen sin på Bokblogger.no

6. Konkurranser. Konkurranser er alltid populært, men ikke la det gå inflasjon i antall konkurranser på bloggen slik at alt annet innholdet overskygges av det.

7. Skru av ordgodkjenning på kommentarfeltet ditt(det har jeg skrevet mer om tidligere i denne posten). Blogger du på en blogspot(Blogger) blogg så skru av ordgodkjenningen. Nå som blogger har kommet med en oppdatering av dette systemet er bokstavene enda vanskeligere å skille fra hverandre. Det er irriterende og det er ikke sjeldent at en som har lyst til å kommentere kan gi opp hele prosjektet. Husk at du som bloggeier ikke kan se denne formen for kommentargodkjennelse, sjekk derfor om du har det skrudd på eller ikke i menyen på bloggen din.

8. Søkemotoroptimalisering. Jeg kan ikke så alt for mye om temaet men det jeg vet er at du bør bruke nøkkelord flittig. Få gjerne med essensen av innlegget ditt i noen linjer helt i en start. Skriver du om en bok så bruk forfatterens navn i steden for å skrive han/hun eller lignende. Bruk merkelappene på innleggene dine bevisst. Skriver du en anmeldelse av en krim så kan gode merkelapper være krim, forfatterens navn og bokanmeldelse. Hvorfor er dette viktig? Det øker synligheten din hos Google og andre søkemotorer.

Mitt beste råd må være det å smører seg med tålmodighet. En fast leserskare bygges ikke opp på en ukes tid.

Hva er ditt beste tips? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet.









Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

78 kommentarer:

  1. SV: Ja det er veldig synd.. Jeg tror kanskje legene er mer obs på denne mangelen i dag enn de var for noen år siden. Det er som sagt den nye "folkesykdommen" og flere og flere får det påvist dessverre... Håper din bekjent snart føler seg bedre <3

    SvarSlett
  2. Absolutt gode tips! Det viktigste er å blogge fordi man brenner for det selv. :) Og å droppe reklame. Å skrive om bøker man får fra forlag og gi sin ærlige mening er en ting, men store reklamebannere på siden av bloggen og "skjult" link reklame (f.eks for casino nettsteder osv) som jeg har sett enkelte blogger har er ikke tingen.
    Heldigvis er det ikke like mye reklame blandt bokbloggere som blandt andre typer blogger. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Lise :) Reklame plager meg ikke så mye om den er åpenbar(jeg har en tendens til å bli litt reklameblind), men skjult reklame er jeg ikke glad i.

      Slett
  3. Veldig bra tips :-) Selv bruker veldig mye facebook grupper og facebook sider til promoting og det hjelper faktisk bra og det er kjempe enekel måte og skaffe seg lesere på :-) Vis du vil så kan sende linken til mitt selv skrevet innlegget om akuratt facebook promoting?:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det :) Bare sleng inn linken her i kommentarfeltet du, Jonas. Det er bare hyggelig med flere tips.

      Slett
  4. Tusen takk for mange gode tips, =)

    Jeg har egentlig ikke noen gode tips, bortsett fra å komentere hos andre. Det er jo veldig viktig at når man skriver, må man skrive noe andre kanskje kan relatere seg med og man må selvfølgelig skrive noe som man selv ønsker å lese, =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gleden er på min side, Sindre. Det er fornuftig det du skriver og gode råd :)

      Slett
  5. Jeg tror det viktigste av alt er å skrive om det man virkelig brenner for! Selv trigges jeg av blogginnlegg om bøker (og film) som sier mer enn det jeg selv kan lese på baksiden av aktuelle bøker. Jeg liker dessuten at bloggeren skriver noe om hvorfor man mener ditt eller datt. Og fravær av reklame er virkelig befriende!

    En helt annen ting jeg har skjønt etter hvert som jeg har blogget litt: når man får såkalte følgere eller medlemmer av bloggen sin, vil disse kunne bla seg gjennom de nyeste blogginnleggene til alle de følger. Da er det faktisk et poeng å lage en innledning eller en slags "teaser" som gjør at folk blir litt nysgjerrig og ønsker å lese mer. Tidligere hadde jeg i innledning alle mulige fakta om antall sider, originaltittel, utgivelsesår etc., men dette har jeg nå begynt å ta med helt til slutt. Antall treff på bloggen min har økt merkbart etter denne endringen, og det tolker jeg som et uttrykk for at det var et riktig valg.

    Helt til slutt vil jeg ta med et råd som i alle fall øker bloggens anseelse i mine øyne, og det er saklighet, saklighet, saklighet. Dersom man f.eks. ønsker å slakte en bok, bør dette gjøres med en viss eleganse. Og det er god kutyme for at man behandler debutanter litt mer "smooth" enn garvede forfattere som har vært ute en vinternatt før ... synes nå jeg. ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var kloke ord og gode råd du kom med der, Rose-Marie. Jeg opplevde akkurat det samme som deg mtp. detaljene rundt bøkene, nå har jeg faktisk kuttet det helt ut. Det er også litt fordi jeg blogger så mye og det tar så lang tid å notere ned alle fakta.

      Jeg har endt opp med å skrive en liten teaser i begynnelsen av de fleste innleggene mine for å friste folk til å lese videre.

      Det med slakt syntes jeg faktisk er veldig viktig at du påpeker. En ting er å kritisere, en helt annen ting er å komme med hets.

      Tusen takk for et flott innspill.

      Slett
  6. Veldig fine tips du kom med der :)

    Jeg tror også det er et must å blogge kontinuerlig, altså oppdatere bloggen jevnlig men ikke overdrive. Om man oppdaterer for sjelden vil folk tro at bloggen er i ferd med å dø ut, med mindre man har gitt beskjed fra før.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jeg så enig i. Selv sletter jeg ofte blogger fra min feedreader når de ikke har blitt oppdatert på veldig lenge og bloggeren ikke har skrevet en liten notis om at de er midlertidig fraværende.

      Slett
  7. Jeg tror det viktigste er å skrive om de tingene man liker selv og som man ønsker å lese om på andres blogger. Jeg blogger mye om bøker og filmer, siden jeg også liker å lese om det hos andre:) Selvfølgelig det skader ikke å være med på bloggutfordringer. Jeg tror det har gjort at flere har oppdaget min blogg:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, en bloggutfordring i ny og nei skader nok ikke :) Ellers så er jeg helt enig i at man skal skrive om noe man interesserer seg for.

      For en tid tilbake fikk jeg en kommentar på bloggen min av en ung gjeng med jenter som hadde startet en blogg. De spurte hva jeg, og sikkert en hel del andre bloggere de hadde limt inn kommentaren hos, ønsket at de skulle skrive om på bloggen sin. Det er ikke akkurat et ideelt utgangspunkt for en blogg mener når jeg.

      Slett
  8. Her var det veldig mange gode tips!

    Dette med å spre linker til bloggen er også lurt om man vil ha flere lesere. Da jeg begynte å blogge sendte jeg ofte linker av anmeldelser jeg hadde skrevet til det respektive forlaget, også dersom de ikke hadde sendt meg anmeldereks. De legger ofte linkene ut på forlagssidene sine og på Facebook, og dette ga meg mange nye lesere. Forfatterintervjuer er også populær lesing inne hos meg, og jeg synes også det er interessant å lese slike hos andre.

    Jeg pleier også å lage en agenda i et word-dokument hvor jeg planlegger hva jeg skal poste når. Da kan man raskt se om man får en variasjon i innleggene, slik at man f.eks ikke poster kun utfordringer fem dager etter hverandre eller fem anmeldelser etter hverandre. Gjør jo forsåvidt ikke noe om man gjør det heller, men jeg synes det er fint å variere litt. Hvis jeg har planer om å lese en bok, men ser at veldig mange leser og blogger om akkurat den boken i en periode, venter jeg med å skrive om den nettopp pga variasjon.

    Det er også en god ide å finne en form og en stil på anmeldelsene og innleggene som gjør at man skiller seg litt ut og som viser at dette er din blogg. Julie har f.eks "Kort sagt" i bunnen av sine anmeldelser, det er originalt og smart.

    Planlegging av innlegg er genialt. Jeg bruker det endel, spesielt nå når jeg har hatt krimuker. Da kan jeg legge klart flere uker av bloggen min og så ordner bloggen publiseringen helt av seg selv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du syntes det. Storartet at det har kommet så mange flotte tips i kommentarfeltet også. En aganda i word var en god idé, det har jeg faktisk ikke tenkt på tidligere.

      Forfatterintervjuer er noe jeg gjerne skulle gjort mer av, men det er så tidkrevende. Det blir vel kanskje enklere med litt trening? Jeg vil helst stille spørsmål som ikke har blitt stilt tidligere og research tar tid.

      Tusen takk for flotte innspill!

      Slett
  9. Hei på dette nettstedet(trykk url min ) kan du melde deg inn i topplisten, og sende inn innleggene dine til førstesiden da får du flere lesere og flere som kommenterer:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for tipset, Randi. Jeg har vært innom nettstedet ditt tidligere faktisk men jeg vegret meg litt siden det så ut til at jeg måtte registrere meg med fullt navn. Er ikke så glad i å legge igjen informasjon om meg selv over alt.

      Slett
  10. Tusen takk for alle de flotte tipsene. Her var det mye bra å ta med seg. :D

    Jeg er relativt ny innenfor blogging, men har drevet hjemmesider en god stund. Så jeg lurte jo litt mer på det med Blogg Utfordringer. Hvor finner man slikt?

    Jeg har også noen tips til økt traffic. les denne : http://www.itbloggeren.co.cc/2012/03/how-to-gain-free-traffic-to-your-site.html

    Det er flere tips på siden min, som å bli synlig i Alexa og Google.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bloggutfordringer finner du på mange forskjellige blogger :) Surfer du litt rund i bloggsfæren på forskjellige blogger så vil du helt sikkert ramle over flere utfordringer i diverse kategorier :)

      Slett
  11. God morgen

    Jeg er forholdsvis ny i bloggverden og tar til meg alle gode råd. Har googlet en del og fått mange råd og en blogghåndbok (som jeg fremdeles ikke er ferdig med). Underveis i prosessen følte jeg meg druknet i mitt ønske om å oppnå flere lesere og nettes tekniske verden. Ble frustrert og var ikke fornøyd med framgangen på bloggen min. Brukte og bruker for det meste kun Facebook til å profilere meg på. Det hyggelige er at jeg har noen faste lesere, men mange av dem kommer med kommentarer til meg personlig og på Facebook, i stedet for å skrive det i bloggen.

    Nå prøver jeg å være fornøyd med bloggen min som den er, selv uten Rss og Feed som hadde hjulpet meg til å bli registrert flere steder. Det er så mye teknisk...at jeg ikke orker tanken på å skifte bloggleverandør.

    Jeg har funnet gleden igjen ved å blogge og ikke være like opptatt av antall lesere, en liten stund var det like før bloggen ble stengt. Nå setter jeg stor pris på de leserne jeg har, og legger de igjen en kommentar, ja da er det bonus.

    Ditt innlegg hadde mange korte, enkle råd som selv jeg klarer å følge, tusen takk og mange gode tips i svarene var det og.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at du fant det nyttig! Tusen takk for en fin kommentar. Jeg har full forståelse for at noen ikke ønsker å styre med alt dette også :)

      Slett
  12. Flott innlegg! Jeg bruker Facebook og Twitter mest, men har også registrert bloggen på Bloggurat, Blogglisten og Bloglovin, bl.a. tror kanskje rådet om å smøre seg med tålmodighet er det viktigste...

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det, Ania. Ja, tålmodighet må man ha også bør man jo i utgangspunktet ha startet bloggen for sin egen del og ikke en eventuell leserskare. Da har man nok begynt litt i feil ende.

      Slett
  13. prøvde meg på bloggurat,men syns det var en uoversiktlig greie, tror jeg klarer meg fint likevel. ^^

    SvarSlett
    Svar
    1. Hva var det du syntes var uoversiktlig? Du bare åpner opp ping siden der og legger inn linken til forsiden av bloggen din de dagene du har et nytt innlegg. Det hele er veldig enkelt, men kanskje litt forvirrende om du går via forsiden?

      Slett
  14. Her var det mange gode og nyttige tips, både i innlegget ditt Mari og i kommentarfeltet. Mange tusen takk for det, sikkert mange som setter pris på det, både jeg og andre:-)))

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dette ble nyttig for meg også :) Tusen takk forresten.

      Slett
  15. Hei
    Så flotte tips du deler. Jeg er hjertelig enig med de alle :) Og så må vi smøre oss med tålmodighet :) Ser noen andre også har nevnt det :) I starten blogger en kanskje for en håndfull lesere, men det kan fort endres. Jeg synes også det er viktig å tenke på kvalitet over innholdet og hvis en har blogg med bilder, er det lurt å lære seg noen fototriks og bli som flink som mulig med kameraet. Jeg ser også at det å blogge jevnlig sakte men sikkert øker lesertallet :) Å dele sine kunnskaper hjelper også på. Jeg fikk nærmere totusen treff på min post "hvordan gjøre bildene større enn stor og ekstra stor" den ene dagen :)

    Flott innlegg!
    Klem Tonje

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig kommentar og fine tips, Tonje. Ja, jeg ser det samme som deg, denne posten har fått veldig god respons. Det samme har postene mine som kalles Misfornøyd mandag, av en eller annen grunn så tiltrekkes folk av klaging he he.

      Slett
  16. Tusen takk for godt og lærerikt innlegg! Som helt ny i blogg-verdenen er det masse å lære. Kjempehyggelig at du deler med deg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig, Bokofilia :) Jeg husker selv hvordan jeg lette etter råd og tips om det og hint da jeg selv var ny i bloggverdenen. Da er det fint å kunne dele av det man selv har lært.

      Slett
  17. Så fint innlegg!
    Det er nyttig, selv for oss som har blogget en stund, å bli minnet om måter å spre det en skriver på.

    En ting en også kan gjøre når en skriver om bøker, er å legge en link til Adlibris sin side om boken i det innlegget en skriver, og så pinge innlegget hos Twingly ping. Da kommer det en link til innlegget ditt under Adlibris sin beskrivelse av boken.
    Håper det var mer fornuftig forklart enn det hørtes ut som :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Astrid Terese.

      Det var et fint tips, det eneste jeg er litt skeptisk til er all reklamen Adlibris får så billig på den måten ;) Ikke for det forlagene gjør jo også det når vi anmelder leseeksemplarer vi har fått tilsendt.

      Slett
  18. Ah- her er det MYE smart. For vil man ha kommentarer, så må man jo nesten kommentere litt selv også! Og linke og linke!

    SvarSlett
    Svar
    1. :D Jeg liker å høre at jeg har skrevet noe smart *stolt som en hane(eller høne)* Ja, linker er bra!

      Slett
  19. Hei mange gode tips her , et annet kan være å melde inn bloggen sin i denne bloggavisen, der kan man sende inn innleggene sine til førstesiden , og være med i en toppliste, man må bare legge til en url som ligger på innloggings siden deres i innlegget sitt og vips så er det på førstesiden :) kan jo prøves her www.news2post.com

    SvarSlett
  20. Hei! Ja, jeg slutter meg til det mange andre her skriver - du har kommet med så mange tips, at jeg kan ikke komme på flere.
    Det viktigste synes jeg er at man oppsøker de bloggene som er av interesse - og etterhvert så får man også besøk og innspill av de som liker ens egen blogg. Det er heller ikke viktig for meg å nå ut til flest mulig - men å skrive om det jeg har på hjertet...
    Ha en flott helg - og kommende påske! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gode tips fra deg også Liv Hege! Å bygge nettverk med andre bloggere med samme interesser er viktig :)

      Tusen takk for det og riktig god påske til deg og dine også!

      Slett
  21. Flott innlegg :)
    Jeg kommer til å linke til dette i flere av mine innlegg. Jeg har en Introduser din blogg side på min blogg, der blogger kan legge seg inn i en liste med thumbnails. Grunnen til at jeg lagde den listen, var at jeg så meg lei på at blogger som ikke var på topplister forsvant i systemet til de fleste bloggportaler. Nå er det mulig å legge seg inn på den listen min i snart ett år fremover, og jeg håper å få samlet mange mange flotte blogger der. Til alles glede :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det. Utrolig flott tiltak av deg, den listen skal jeg jammen meg ta en titt på. Håper du har hatt en fin påske :)

      Slett
  22. Takker for tips til nye bloggaggregatorer. Flere jeg ikke visste om. Nå får vi se da om besøkstallene eksploderer borte på Skrift ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig, Geir, og lykke til!

      Slett
  23. Takk for massevis av nyttig info. Må prøve ut litt etter hvert og se om det blir resultater!

    SvarSlett
  24. Tusen takk for bra tips! Bare lurte på hva du mente med merkelapper? mener du at man skal bare nevne "de" spesefike ordene så vil det komme opp på google?

    SvarSlett
    Svar
    1. I både blogger og wordpress har man noe som heter labels/merkelagger/tagger i skjermbildet der hvor man skriver bloggposten. Kall det gjerne nøkkelord. Bruker man bestemte ord i blogginnlegget og på disse merkelappene er det enklere for søkemotorer å finne frem til ditt innlegg når noen søker på det du har skrevet om.

      For meg som blogger om bøker betyr dette at hvis jeg merker en bokanmeldelse med navnet til forfatteren og ordet bokanmeldelse samt nevner dette i teksten, så er det mer sannsynlig at mitt innlegg dukker opp høyere på listen enn et innlegg om samme bok av noen som ikke har merket teksten sin like godt.

      Slett
  25. Legg til bloggen på www.blogzine.no, så når du ut til nye lesere.

    SvarSlett
  26. Tusen takk for gode tips! Akkurat startet her på blogger.com så kjekkt med tips :))

    SvarSlett
  27. Kjempe flotte tips!! Dette skal nok til og med jeg klare :)) hehe

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra :) Det er ikke vanskelig, men litt tidkrevende.

      Slett
  28. Tusen takk:) dette var veldig hjelpsomt.
    gjorde forandringer i bloggen min med det samme jeg leste det:)

    stikk gjerne en tur innom meg:)
    dutta89.blogspot.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Da håper jeg det fungerer for deg :)

      Slett
  29. Tusen takk for hjelpsomme tips! :) jeg har en ganske ny blogg som har veldig lyst på flere lesere! kom gjerne innom : www.ellcopp.blogg.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig, Ella og Cecilie :)

      Slett
  30. Kjempefine tips her, til nystartede bloggere som meg selv! Ble beroliget av at det faktisk er flere enn meg som mener at gode blogginnlegg er det som teller, ikke bare fint design eller fancy bilder.. Føles ikke helt slik alltid, nemlig. ;) Og stor takk for et kjempefint konsept som Smakebit på søndag, det er tydeligvis veldig populært i seg selv, og også en veldig god kilde til å finne andre blogger som skriver om litteratur.

    Med nyvunnen inspirasjon og optimisme: Karen

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelige ord, Karen :) Bloggen din har jo både et fint utseende og gode innlegg, så du har nok intet å frykte ;)

      Slett
  31. Tusen hjertelig takk! Dette var virkelig til hjelp. Hahah dette ble litt rart men om du vil kan du veldig gjerne besøke bloggen min! : Instanthappiness.blogg.no

    SvarSlett
  32. Takk <3 Veldig nyttig tips;)

    SvarSlett
  33. Takk for tips! Her har jeg mye å lære, som mor til en snart to måneder gammel blogg. Håper på flere følgere for framtida :)

    SvarSlett
  34. tusen takk for tipsene til du har skrevet, hjelper meg masse. hadde en del lesere før, men har blogget på en annen blogg de siste månene så har mistet så å si alle leserene mine. så disse tipsene hjelper meg masse! elsker bloggen din btw. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå ble jeg så glad, det er så koselig å høre at du liker bloggen min, Maria. Supert å høre at tipsene var til god hjelp :)

      Slett
  35. Gode tips, blir garantert brukt ;)

    SvarSlett
  36. Bra tips, bruker noen av dem. Et annet sted man kan legge inn bloggen sin er på http://www.news2post.no. Får en del lesere derfra.

    SvarSlett
  37. Bra tips, ganske enig i veldig mye av det du skriver :)
    Mvh Nataliya

    SvarSlett
  38. Gode tips :)

    :) HA en fin dag.mvh rebecca

    SvarSlett
  39. Takk for gode tips! Jeg skriver en blogg der jeg har valgt å være annonym, slik at det har vært vanskelig for meg å "dele" bloggen via facebook og twitter osv. I bloggen skriver jeg om min prosess fra jeg anmeldte min far for overgrep for to år siden, gjennom to rettssaker som vi har hatt, og ikke minst i prosessen som kommer i mange år framover ved å finne tilbake til meg selv igjen. Jeg syns dette er viktige temaer som jeg håper flest mulig kan dra nytte av å lese. Jeg vet at dette temaet er utrolig tabu belagt, og jeg håper jeg kan være med å endre dette ved å spre kunnskap og informasjon. Men jeg vil jo helst ikke at vennene mine vet at bloggen handler om meg;) Så nå får jeg prøve meg på noen av tipsene her! Tusen takk! Og god helg:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er virkelig sterkt, og ikke minst viktig for mange andre der ute som har opplevd eller opplever noe av det samme, av deg å blogge om prosessen.

      Slett
  40. Takk for gode råd! Skal forsøke å følge disse + bygge en rss-feed (som jeg ser at min kjære ikke har på sitt nettsted). Problemet er at hun ikke bruker blogspot etc, men har et eget nettsted. Da blir utfordringene litt større og man lurer litt på hvorfor ikke viktige innlegg som "Stopp volden mot kvinner" http://www.smuleskogen.com/blogg/2013_06_11.htm ikke får kommentarer. På tide å brette opp ermene i sommer og hjelpe til med det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig, jeg håper det kommer din kjære tilgode.

      En RSS feed er absolutt viktig å ha slik at leserne har en enkel måte å abonnere på de nyeste innleggene, samt en funksjon for nye innlegg på e-post for de som ønsker det.

      Lykke til!

      Slett
  41. Hei Mari. Dette var en flott side å komme over og med mange fornuftige forslag til blogging. Selv har jeg hatt bloggen min en stund, men hvert veldig usikker på hvordan jeg skal gå frem. Jeg lurer også på hvordan jeg kan få tak i temaer bloggere skrivere om. Finnes det en side over blogginnlegg som blir skrevet?

    SvarSlett
  42. Tusen takk for det :) Blogglisten og bloggtoppen har oversikt over veldig mange norske blogginnlegg. Linkene til sidene finner du i dette innlegget.

    SvarSlett
  43. Tusen takk for alle gode tipsene! Disse kommer jeg til å benytte meg av.

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.