RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 4. mai 2012

Gjestepost av Anette Sivertstøl, grunnleggeren av Panthera Publishing.

I dag er det en glede å få ønske Anette Siverstøl, grunnleggeren av Panthera Publishing, velkommen hit til Flukten fra Virkeligheten. Forlagets konsept er veldig spennende; unge forfattere til unge lesere. Det er helt sikkert fler enn meg som er nysgjerrig på forlaget så nå skal jeg overlate resten av dette innlegget til Anette. Ta godt i mot henne. 


Panthera har konseptet unge forfattere til unge lesere og det er mye som ligger bak dette konseptet. Jeg startet opp Panthera ut av ren lidenskap og med den tanken om å gi unge en sjanse. I bokbransjen har det aldri blitt satset på unge talent, slik som det blir satset på unge i andre bransjer. Da jeg startet opp i 2009 var gjennomsnittsalderen for å bokdebutere 35 år og dette synes jeg var alt for høyt, siden jeg visste at det fantes mange flinke og dyktige unge skrivetalent i Norge. Da Panthera startet opp fikk jeg mange tilbakemeldinger på at dette var savnet og at det var mange som fikk tilbake håpet om å satse på en forfatterkarriere. Det var altså mange som begynte å skrive igjen og dette inspirerer meg fortsatt veldig mye. Jeg mener helt og fullt at kreativitet har ingen aldersgrense.

Panthera er et talentforlag og selv om vi støtter alle unge som skriver, så gir vi ikke ut alt som kommer inn. Nåløyet er svært lite og vi vil bare gi ut det beste som blir sendt inn. Panthera masseproduserer ikke bøker og derfor kan vi bare gi ut det beste. Selv om nåløyet er lite, så er nok Panthera det minst skumleste forlaget å sende inn manus til. Vi gir personlige tilbakemeldinger på alle manuser som kommer inn og man får aldri en generell mail tilbake.
Panthera tar inn unge skrivetalenter og er med på å utvikle det talentet de allerede har. For hver bok er det et steg i utviklingen til å bli en bedre forfatter.



Pantheras målgruppe er 18-25 år, altså unge voksne. Dette er en glemt målgruppe i norsk bokbransje og det er jo veldig dumt, for denne målgruppen er egentlig veldig viktig. Når man er for eksempel er 21 år, så er man verken ungdom eller voksen. Panthera spesiallager bøkene sine til denne målgruppen. Før en bok blir gitt ut, går den igjennom en testgruppe som består av folk i denne aldersgrensen for å tilpasse den enda bedre til denne aldersgrensen. Selvfølgelig kan alle lese Pantherabøkene, men de er tilpasset denne målgruppen.

Panthera fremmer ikke bare unge skrivetalent, men også unge fotografer og tegnere. Alle cover som er på Pantherabøkene er laget av unge personer og i Fabulabøkene er illustrasjonene tegnet av en ung kunstner. Panthera vil fremme unge talent og vise at unge har mye å by på.

Over kan du se eksempler på flotte bokomslag fra noen av de unge designerene Panthera samarbeider med. 

Du finner forlaget her:
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Blogg

Jeg kan bare snakke for min egen del, men jeg syntes konseptet er både dristig og spennende! For en ukes tid siden kjøpte jeg meg faktisk en av bøkene utgitt fra forlaget og jeg er meget spent på den. Julie fra Julies bokbabbel har tidligere anmeldt flere(hvis ikke alle) av bøkene utgitt fra Panthera forlag.







Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

5 kommentarer:

  1. Jeg liker omslagene på Panthera-bøkene, og de nevnte illustrasjonene i Fabula-serien er fantastiske. :)

    SvarSlett
  2. Неу theгe! Do you use
    Тwittеr? I'd like to follow you if that would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and
    look foгwarԁ tο new posts.http://dj.
    beatport.сom/evеnts/39616
    Here is my blog Watch Merlin Season 5 Episode 13 Diamond of the Day - Part 2 Online Free Stream

    SvarSlett
  3. I think this is one of thе mοst іmpοгtаnt info
    for mе. And i'm glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is perfect, the articles is really excellent : D. Good job, cheershttp://dj.beatport.com/events/39612
    Also visit my website ; Movie Rise of the Guardians 2012 Watch it Online

    SvarSlett
  4. Undeniablу bеliеve that which you said.
    Your favorite reaѕon seеmed to be οn the inteгnet the simplest
    thing to be aware of. I say to you, I certаinly
    get annoyed whilе peοple consiԁеr wоrries that theу plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. ThanksThe Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 HD Free Streaming
    My web blog ; Watch The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 2012 Movie HD Online Free Stream

    SvarSlett
  5. Тhat is a verу gοod tip еspесiаlly to
    those fгesh to the blogospherе. Brief but vеrу асcurate information?

    Аppreciate уour shaгing this one.
    A must read агticle!http://ԁј.
    beatport.сom/еvеnts/40111
    My web blog ; Watch Leverage Season 5 Episode 15 Online

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.