Sider

lørdag 27. oktober 2018

Når du bare må smuglese - En smakebit på søndag


Kagge forlag er jammen meg lure, jeg tror det var en genistrek å gi ut en julekalenderbok skrevet av Maja Lunde og illustrert av Lisa Aisato. Boken Snøsøsteren føk nemlig rett inn på førsteplass på boklista til bokhandlerforeningen da den ble gitt ut, og en uke senere tronet boken fortsatt på toppen. Hva får det norske folk til å gå mann av huse(meg selv inkludert)? Akkurat nå holder jeg en knapp på at det er vårt intense ønske om litt litteraturmagi i førjulstiden. For noen av oss er det nok også tilfelle at vi har et forhold til forfatteren eller illustratøren, eller begge, fra tidligere utgivelser, og at vi er så utrolig nysgjerrig på hva de to kan ha funnet på sammen. Men gjett hva? Jeg finner ikke ut av om det faktisk er en god bok før 24.desember(ja, eller en mening vil jeg nok ha dannet meg litt før den tid)! Det er jo såååå lenge å måtte vente.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget.

Ja, jeg har smuglest, men ikke er mer enn bokens aller første side. Nok til at jeg har bitt meg merke i at det er en Hedvig også i denne historien. Akkurat som i den forrige boken jeg delte fra, akkurat som min sjarmerende lille niese heter, som min skjønne oldemor het og selvsagt ugla til Harry da, den Hedvigen må heller ikke glemmes.

Første gang jeg så Hedvig, stod hun med nesa klemt mot vinduet i svømmehallen. Nesa var altså det første jeg så.

Vi må bare anta at den nesen på sitt vis var så imponerende at denne jeg-personen vurderte det til at det var verdt å stifte nærmere bekjentskap med personen bak nesen. Dette er familiens julekalenderbok i år, og nå skal jeg smugle den tilbake til nattbordsskuffen min, så ingen faller for fristelsen det kan være å bla i boken. Sssssh ikke fortell noen hvor jeg har lagt den eller at jeg faktisk har kjøpt den, det er temmelig hemmelig, for alle andre enn dere mine kjære bloggbesøkende og de som følger meg på Instagram da ;)






Ha en riktig så magisk og fortryllende siste søndag i oktober! Neste gang er det november, og snart, ganske snart er vi klare for ventetiden og Snøsøsteren!




Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.



Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

17 kommentarer:

  1. Är det samma Maja Lunde som skrivit Binas historia? Vad roligt med en julkalenderbok!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt riktig, Evelina. Det er samme forfatter 😃

      Slett
  2. Julkalenderbok? Vilken spännande idé.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dere har en veldig fint svensk en også, Skorstensjul av Mårten Sandén. Har du lest den?

      Slett
  3. Vilken underbar bok! Nu blir jag ännu mer sugen på att fira jul och läsa en massa härlig jul-lit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg gleder meg sånn til 1.desember 😃

      Slett
  4. Jag undrar som Evelina, måste se om det är samma författare. Tack för smakbit

    SvarSlett
  5. Vilken fin bok det ser ut att vara, rolig idé med en julkalenderbok. Tack för smakbiten!

    SvarSlett
  6. Jeg skulle også bare smugtitte litt men endte opp med å lese hele boken! Men siden du klarte å styre deg så betyr det bare at du har en veldig god og fin historie å se frem til! Ha en fin søndag, Mari :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det, Beathe 😃 Jeg har klart å holde meg så langt. Gleder meg til å lese den med familien.

      Slett
  7. Jeg har for sikkerhets skyld lagt den inne i et skap... Ute av syne, ute av sinn ;o)
    Gleder meg til å lese- takk for smakebiten!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har puttet den i nattbordsskuffen min, så ingen nysgjerrige hender skal få tak i den.

      Slett
  8. Snøsøsteren fekk eg i hendene på fredag ettermiddag, la den på sofaen og reiste til Oslo. Kom heim for eit par timer sidan, og har ennå ikkje falt for fristelsen om å ta den fram og lese. Venter nok til desember sjølv om det er fryktelig lenge til. Om eg klarer det veit eg ikkje om eg klarer å bare lese ein dag om gongen ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det er det da 😉 Bare litt om gangen kan være en prøve for tålmodigheten!

      Slett
  9. Det låter fint med lite julläsning, snart kommer jultiden!

    SvarSlett
  10. Den boka ser sååååå fin ut :-) Jeg må kjøpe meg den til Desember, men kommer nok til å vente litt. Vet ikke om jeg hadde greid å vente, hvis jeg hadde hatt den i bokhylla mi eller ett annet sted i leiligheten min. He he.

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.