Sider

søndag 1. februar 2015

Croak - En smakebit på søndag


Croak - tittelen gir meg assosiasjoner til kvekkende padder, mens det i boken er et sted "utenfor radaren" hvor mennesker som bokstavelig talt er mannen med ljåen bor.


Les gjerne:
Min anmeldelse av Jordmoren fra Hope River

Før jeg nevner noe mer om boken jeg holder på med i dag vil jeg minne om at i dag er første måned med samlesing i forbindelse med Bokbloggerprisen 2014. Silje fra bloggen Siljes skriblerier er ansvarlig denne måneden og boken som leses er Ida Hegazi Høyers Unnskyld.Hvilke to bøker vil bli stående igjen som de norske bokbloggernes favoritter fra 2014 tro? Jeg er helt sikker på at alle er hjertelig velkomne til å delta i samlesningen, så om noen av dere som blogger om bøker utenfor Norges grenser er nysgjerrig på norsk litteratur så sleng dere med oss. Mer informasjon om denne saken finner du her.
Croak

Jeg er ikke helt sikker på om jeg liker denne boken eller ikke. Heltinnen vår er en bølle når fortellingen starter, videre får vi vite at hun tidligere var en skoleflink pike som ble forvandlet til en bølle over natten. Det er ikke fordi det ligger historie i bakgrunnen som kan forklare oppførselen, og nettopp derfor ble jeg så provosert det er vanskelig å føle sympati med en som rett og slett er litt ufyselig. Heldigvis endrer hovedpersonen seg litt etter litt, følelsen av å ville slå andre helseløse går sakte men sikkert over når hun flytter til byen Croak.

Det jeg liker best så langt er forfatterens humor, og hvordan hun lager sin egen lille vri på hva det er som skjer med et menneske i dødsøyeblikket og hvordan etterlivet kan være.


Should she go on? Or drop it? Maybe this was one of those things that people should keep to themselves, like a hatred of baby pandas or a passion for polka music. Everyone needs a secret or two.

Velkommen til februar 2015, måtte det bli en fin måned fylt av gode leseropplevelser. Nyt søndagen :)

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

12 kommentarer:

 1. Jeg kjenner igjen coveret på boken din, men jeg er ikke helt sikker på hvor jeg har den fra. Jeg irriterer meg også over når karakterer oppfører seg anderledes uten grunn. Jeg vil i alle fall ha en forklaring :-) Ønsker deg en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten!
  Vad kul det verkar med samläsning, men att få tag på böckerna kan ju bli lite knepigt...

  SvarSlett
 3. Tusen takk for smakebiten :-) Ja, det skal bli kjekt å komme i gang med samlesing og ikke minst å få vite hvilke to som stikker av med prisen i september! Ser frem til å lese Jordmoren fra Hope River ( og omtalen din leser jeg i morgen, nå er det natta her!) Ha en fin søndag, Mari :-)

  SvarSlett
 4. Noen ganger blir de tøffe jentene for tøffe - og blir teite :) Håper du får en fin lesesøndag :)

  SvarSlett
 5. Tack för smakebiten och trevlig söndag

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig enig med karakteren i boken din, enkelte ting kan vi holde hemmelig. Jeg gleder meg til samlesing, selv om det bare er en bok jeg ikke har lest. Den ligger nå og venter. Ha en super søndag Mari!

  SvarSlett
 7. Läskigt omslag. Ha en fin söndag.

  SvarSlett
 8. Prøvde å lese denne me måtte legge den fra meg husker jeg. Klarte ikke like noen av karalterene, og syns det hele var litt rotete skrevet. Men håper du syns det blir bedre nå som du er kommet deg igjennom starten.

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Önskar dig en fin söndag :)

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten. Har inte hört talas om denna bok tidigare.

  SvarSlett
 11. Det du skriver om hovedpersonen virker jo litt merkelig. Kanskje forfatteren bare likte tanken på at noen plutselig blir evil :P Ha en fin søndagskveld ^^

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.