Sider

lørdag 14. februar 2015

Les for en god sak - En smakebit på søndag


Skal du lese i dag? Hvorfor ikke støtte en god sak samtidig? Den norske bloggeren Line arrangerer Les for en god sak i dag i anledning Den internasjonale barnekreftdagen 15.februar. Besøk bloggen til Line for mer informasjon


Jeg har allerede sagt at jeg skal delta på arrangementet, men vi skal feire barnebursdag i dag så det blir kanskje ikke så mange sidene jeg får lest. Når det er sagt skal jeg gjøre mitt beste og gir 10 kr. per leste side til denne viktige saken. Bli med du også, gi det du har råd til, om det så bare er en symbolsk sum så er du med å vier oppmerksomhet til en viktig sak.

Litt nå og da leser jeg i diktsamlingen Poisoned Apples av Christine Hepperman.  Den handler om unge jentes hverdag i vår tid. Diktene setter søkelyset på problemer av tiden, både i samfunnet, i sosiale sammenhenger og med tanke på helse. Det spesielle er at diktene har elementer fra eventyr vi alle kjenner godt. En spennende og interessant miks dette.The First Anorexic

Even the bruises she loves,
those bites when her mouth,
expecting resistance, sinks to the core
where the hissing begins tempting her
to scrape the flesh from every ruddy strip.

She hurries to swallow
the seeds, the stem, the clinging leaves.
Now Eve can see beyond the garden.
Now she knows there is nothing but hunger.
Each meal will be a new sweet punishment.


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

11 kommentarer:

 1. Tack för smakbit, den var rätt skakande. Vilket bra initiativ av Line!

  SvarSlett
 2. For en fin smakebit. Høres ut som en veldig interessant kombinasjon, de to temaene (dagens unge jenter og eventyrelementer) i diktsamlingen.

  Jeg liker tiltaket med å lese for en god sak. Kanskje jeg deltar på den, i hvert fall bidrar med en hundrelapp. (Slik som jeg leser nå om dagen, ville jeg sikkert lest meg blakk, hehe!)

  SvarSlett
 3. Jeg er veldig glad i å lese dikt, så denne må jeg nok kikke nærmere på. I dag skal jeg også være med å lese for barnekreftforningen og håper på mange sider lest! Ønsker deg en fin lesesøndag!

  SvarSlett
 4. Jeg deltar også, men har barneselskap og får ikke lest så mye. 10 kr. pr. side av Jorun Thørrings Mørketid går til saken. Har ikke startet, men må vel klare minimum 20 sider!

  SvarSlett
 5. Tack för din smakbit. Det blir nog inte så mycket läst för mig idag, med desto mer skrivet hoppas jag. Ha en fin söndag.

  SvarSlett
 6. Må delta på en god sak på en eller annen måte! Bra oppfordring.

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Den låter spännande.

  SvarSlett
 8. Deltar för första gången i din "utmaning" men hoppar det ärofyllda läsutmaningen med det goda syftet eftersom jag inte alls tänkt i de banorna!
  Trevligt med alla boktips!
  Lyrik läste jag mycket förr - det börjar nog bli tid igen!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten och ha en fortsatt bra söndag!

  SvarSlett
 10. Tack för smakebiten och tack för tipset om Les for en god sak! :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.