Sider

søndag 16. mai 2021

Tordivelen flyr i skumringen - En smakebit på søndag


Maria Gripe er et kjent og kjært forfatternavn for mange. Mange har lest en eller flere av hennes bøker i sine barne- og ungdomsår. Selv kan jeg ikke huske at jeg har lest noe av henne før jeg ble voksen. Akkurat nå hører jeg på hørespill utgaven av Tordivelen flyr i skumringen, og det er magisk! 


Jeg har boken i papirutgave, samme som på bildet over her, men da jeg så at NRK hadde hørespillet liggende ute, så måtte jeg lytte til boken. Da jeg var liten var hørespill på NRK en del av helgemagien. Dette hørespillet har faktisk blitt kåret til det aller beste, har jeg lest. Du kan høre  selv ved å klikke deg videre her og gjøre deg opp din egen mening. Selv er jeg helt oppslukt. Elsker stemningene som formidles så godt, med lyder, musikk og skuespillere.

Hørespillet er nok litt strammet inn, det vil si forkortet, sammenlignet med boken, men det gjør ikke historien noe mindre spennende. Her er en smakebit fra den trykte boken:

- Pøh, sa Annika, det der er ingen stemme, det er bare masse dumme lyder. Jonas så drepende på henne. - Nå sier du ikke det der flere ganger, altså! Så kjørte de båndet igjen og lyttet. Til og med Annika ble litt i tvil, men hun fant straks en forklaring: - I så fall er det vel ikke så merkelig, sa hun, sånn som Jonas tukler med det der apparatet!  
Jeg er nesten litt lei meg for at det ikke er mer enn to episoder jeg har igjen å lytte til. Det har vært en fantastisk virkelighetsflukt så langt.

Ha en strålende mai søndag og til alle som feirer Norges nasjonaldag i morgen, 17. mai, gratulerer så mye med dagen på forskudd! Måtte det bli en hyggelig dag med de aller nærmeste :) 

Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

7 kommentarer:

 1. Nå tok du meg langt tilbake til barndommen, husker at vi hørte på denne på radioen. Fikk lyst å lese boken, så jeg noterer meg den bak øret.
  God 17-mai i morgen Mari, håper det blir en fin dag :)

  SvarSlett
 2. "Tordivelen flyr i skumringen" er det beste hørespillminnet fra barndommen, jeg elsker den historien. Og den er fortsatt en glede å lytte til. For noen år tilbake brukte jeg det med norsk-klassen min på mellomtrinnet, noe som ble til et høydepunkt i timene. En god historie blir aldri utdatert. God søndag og god 17. mai til deg og dine også, Mari! :)

  SvarSlett
 3. Gripe har skrivit många intressanta böcker, denna intressant från en intressant tidsperiod, då mycket teknik nytt, trevlig söndag.

  SvarSlett
 4. Jag undrar faktiskt om jag har läst den där? Agnes Cecilia har jag läst många gånger och jag hade även Pappa Pellerins dotter. Men jag borde ta och läsa den här!

  SvarSlett
 5. Länge sen jag läste Gripe, minns inte riktigt vad jag läst. Tack för smakbiten och ha en skön söndag!

  SvarSlett
 6. Jag är för gammal för att ha läst Gripes böcker som barn. Men, jag kan ta igen det med familjens yngsta. Tack för smak

  SvarSlett
 7. Maria Gripe har jag läst flera böcker av, men det var i barndomen.
  Grattis till 17 maj i förväg!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.