Sider

lørdag 23. mai 2020

Forhistorien - En smakebit på søndag

De aller fleste har nok fått med seg at The Hunger Games trilogien (Dødslekene/Hungerspelen) av Suzanne Collins ikke lenger er en trilogi. 19.mai kom en helt ny bok i serien, The Ballad of Songbirds & Snakes. Bokens handling er lagt til tiden før den opprinnelige første boken, denne gangen møter vi President Snow som ung mann.
Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Jeg er omtrent halvveis i den 16 timer lange lydboken, den engelske utgaven. Endelig er jeg godt inn i handlingen. I begynnelsen måtte jeg ta meg sammen hver gang de sa navnet på hovedpersonen, Coriolanus Snow, altså det var som jeg snublet i fornavnet hver eneste gang det ble uttalt. Denne gangen er det unge Snow som skal få være mentor i spillet, ikke alle av hans klassekamerater er like glade for oppdraget. Faktisk er en av dem en form for opprører, og han har så klart noen kloke tanker om hvorfor ikke disse dødslekene er noe å holde på med:

You’ve no right to starve people, to punish them for no reason. No right to take away their life and freedom. Those are things everyone is born with, and they’re not yours for the taking. Winning a war doesn’t give you that right. Having more weapons doesn’t give you that right. Being from the Capitol doesn’t give you that right. Nothing does.

Har du lest den opprinnelige trilogien? Hvis ikke, gjør det! Hvis du har lest den, skal du lese A ballad of Songbirds and Snakes?

Tenk forresten i dag er det mais nest siste søndag, neste gang jeg arrangerer smakebitene er vi alt i den første sommermåneden. Hvor blir dagene av?


You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

12 kommentarer:

 1. maken har läst Suzanne Collins, önslar en bra dag.

  SvarSlett
 2. Står på venteliste (bib), men føler meg sååå skeptisk. Sikkert bare prequelfordommer (not a fan), men det må selvfølgelig leses. Gjøre meg ingenting at jeg må vente dog..

  SvarSlett
 3. Har sett filmatisering av första men inte läst någon. Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvarSlett
 4. Jag ser verkligen fram emot att läsa den här boken då jag tyckte väldigt mycket trilogin. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Har faktiskt inte läst Hungerspelen, men songbirds och snakes låter trevligt, jag gillar båda djurslagen :) Fint utdrag du valt!

  SvarSlett
 6. Jag har inte läst böckerna men sett första filmen. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvarSlett
 7. Den vill jag läsa. Tyckte mycket om Hungerspelen. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Sett, men ikke lest. Men jeg har en svakhet for prequels. Kos deg med lesingen!

  SvarSlett
 9. Denne boken gleder jeg meg virkelig til. Jeg er usikker på om jeg skal kjøpe den på engelsk eller norsk. Men jeg venter uansett på pocketutgaven. Den er ikke utgitt som pocket på engelsk heller enda :-)
  Ha en riktig fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 10. Jag har bara läst de tre ursprungliga i Hunherspelen men är lite nyfiken på den här med. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten. Jag har läst de trilogin, men känner mig lite tveksam till att läsa den här.

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten från Suzanne Collins nya bok. Har precis beställt den och ser så mycket fram emot att läsa den.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.