RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 8. oktober 2009

Vampirater, krim og Lille Gruffalo - Ukens bibliotekfangst 40/41

Går du på biblioteket? I så fall skriv en bloggpost om hvilke bøker du har lånt, kanskje andre lar seg friste av bøkene du har funnet?

Vi er ofte på biblioteket og her er bøkene som har blitt med oss hjem denne gangen:
Året er 2505. Havene har steget.
Sjørøveriet står foran en ny gullalder.

Tvillingene Connor og Grace Storm kommer bort fra hverandre da et fryktelig uvær senker båten deres
og de må kjempe for livet i de nådeløse, kalde vannmassene.

Connor blir plukket opp av et beryktet sjørøverskip, og snart blir han satt til å slåss med en huggert i hånden.
Men har han det som trengs for å bli sjørøver?

Grace våkner om bord på et mer mystisk skip. Hun blir holdt innesperret, men får høre at intet vondt vil skje henne,
bare hun adlyder den gåtefulle kapteinen …

Vil tvillingene overleve om bord – og finne sammen igjen? Bli med på denne ferden inn i ukjente farvann. Vampiratene har kastet loss …
Maxine er anklaget for å ha stjålet bilen til kjæresten sin. Hun møter ikke opp i retten, og alle tror det dreier seg om en enkel forsvinning inntil kjæresten begynner å motta beskjeder i kode med antydninger om en gjemt skatt. Stephanie får hjelp til å tyde kodene. I mellomtiden mister en venn fingeren, en mor blir skalpert, en leilighet blir brannbombet, en kjøpmann blir myrdet og ute i gatene fortsetter den gale skattejakten.

Dette er den fjerde boka om Stephanie, jeg vet ikke helt om jeg egentlig vil kalle det krim, det er i alle fall ikke bare krim for her er det også mye humor. Utrolig deilig å slappe av med en bok om Stephanie Plum når man er litt sliten og trenger god underholdning. Stephanie har en bestemor som stadig kommer med en morsom kommentar, man kan rett og slett ikke la være å elske bestemor Mazur. Så langt er det skrevet 15 bøker i denne serien og jeg vet mange som har lest alle bøkene syntes at bok 15 er best, skjønner jeg har mye å glede meg til.

 
Septimus Heap blir stjålet den natten han blir født. Jordmoren som tar imot barnet, erklærer det for dødt og tar det med seg. Samme natt kommer barnets far, Silas Heap, over en bylt i snøen - en nyfødt jentebaby med fiolette øyne. Familien Heap tar det hjelpeløse barnet til seg og gir henne navnet Jenna. De oppdrar henne som sin egen datter. Men hvem er egentlig denne mystiske babyen, og hva skjedde med deres egen sønn, Septimus? Dette er den første boka om Septimus Heap.


Jeg har også lånt tre korte biografier om henholdsvis Nelson Mandela, Che Guevara og Stalin. Jeg føler det er så mange viktige historiske personer jeg har lyst til å lære mer om.


Så har selvsagt junior fått med seg noen bøker hjem også:
Den lille musa er på tur i skogen. Men der er det mange sultne dyr. Musa møter en rev, en ugle og en slange som alle gjerne kunne tenke seg en musestek. Men den lille musa er en ordentlig luring. Han forteller at han er på vei for å møte den store, fæle, skumle Gruffalo. Historiene redder musa, men så treffer musa en Gruffalo på ordentlig. Hvordan skal han komme seg ut av den knipa?
Farmor skal følge Lillesøster i barnehagen. Men hun må ikke tro at det er hun som bestemmer!

Den dagen farmor skal følge Lillesøster til barnehagen regner det ute. Lillesøster kler seg godt. Hun låner klær fra alle i familien, men gummistøvler nekter hun å ta på. Til slutt blir de enige om at farmor kan bestemme over den ene foten, og Lillesøster over dne andre. Det viser seg at farmor har håndtert en bestemt småpike på en særdeles klok måte...
Av og til er lillesøster sint. Så sint at hun ikke vil spise frokost. Men hun blir blid igjen, og da er hun også veldig sulten.