RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

Kontakt/Hvem er jeg?

Vi begynner med det viktigste, deretter skal du få bli kjent med personen bak bloggen.


Jeg tar ikke i mot forespørsler om anmeldereksemplar. Landet du på denne siden for å finne ut av hvem som står bak bloggen så er du hjertelig velkommen til å lese videre.

Anmeldereksemplar


Meningene du leser på denne bloggen er mine egne. Jeg mottar ikke betaling for å blogge, og mottar ikke noen form for godtgjørelse dersom jeg skriver om et leseeksemplar. Er boken jeg anmelder et leseeksemplar fra forlag vil jeg merke dette tydelig i innlegget. Ærlighet er viktig for meg, mine meninger er ikke til salgs. Om jeg er interessert i en bok ber jeg selv om anmeldereksemplar dersom det er aktuelt, jeg svarer ikke på henvendelser om jeg kan anmelde bøker. Jeg garanterer ikke anmeldelser. At tid er dyrebart er kanskje en klisje, men det er også sant. Jeg vil selv bestemme hva jeg leser og når det skal leses.

Mitt navn er Mari Høe, og jeg er en kvinne i min beste alder som liker å formidle det jeg brenner for. Slik som litteratur, som denne bloggen handler om. På denne siden finner du litt bakgrunnsinformasjon om bloggen og meg som leser.


Hva kan liksom du om bøker da, Mari?


Ingen verdens ting, ikke om man utelukkende ser på hva jeg har drevet med av studier. Ingenting stemmer ikke lenger. I 2016 studerte jeg samtidslitteratur for barn og ungdom ved Norsk barnebokinstitutt. Det var et veldig givende og lærerikt år, hvor jeg leverte fra meg en eksamen jeg kan være stolt av.

Kvalitet

Jeg håper og tror at kvaliteten på tekstene mine har blitt bedre i løpet av årene jeg har blogget. Ser man mine tidlige tekster mot de nyeste kan man nok spore en endring. Mitt ønske er lære for å bli den beste formidleren av litteratur og en så god bloggskribent som jeg kan bli med mine forutsetninger. Det er en flott ting ved å benytte seg av blogg, man får umiddelbar respons i kommentarfeltet og lesernes tilbakemelding kan være lærerike. Spesielt siden vi i bokbloggsfæren er så heldige å ha flere som har studert litteratur blant oss, de har mange nyttige tips til oss som formidler litteratur på hobbybasis.

Erfaren leser, men ingen profesjonell kritiker


Jeg sitter ikke inne med alle korrekte fagtermer og har ikke anledning til å vurdere den litterære kvaliteten på samme måte som en profesjonell innen litteraturfeltet. Det er en grunn til at man må gjennom et flerårig studieløp for å kunne kalle seg litteraturkritiker. Det jeg kan si er min spesialitet er min erfaring med bøker innenfor ungdomsbok segmentet og deler av fantasy sjangeren.

Jeg mener selv at jeg har øye for hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Når jeg omtaler bøker her på bloggen er det ut i fra min personlige oppfatning av innholdet og kvaliteten på boken jeg omtaler. Det er ikke sikkert at du vil være enig med meg i det jeg skriver. Om du er uenig med meg eller mener jeg har misforstått noe, så må du ikke være redd for å dele dine tanker med meg i kommentarfeltet eller i en e-post. Kanskje kan du påpeke sider ved en tekst som jeg ikke selv har reflektert over? Man lærer så mye av å få innspill fra andre.

Målet med bloggingen?


Det kanskje aller viktigste for meg er håpet om at jeg kan være med å få bidra til å rekruttere flere lesere, spesielt ungdom. Hvis en person oppdager gleden av å lese bøker gjennom min blogg er jeg godt fornøyd.

Jeg ønsker å sette fokus på ungdomsbøker, jeg mener bøkene med denne målgruppen fortjener flere lesere, både fra målgruppen og de som er eldre. For min del betyr ungdomsbøker bøker som ikke egner seg for barn, det er ikke det samme som uegnet lesestoff for voksne.


Blogg


Jeg har nå holdt til i bloggland i mange år, og bloggingen er noe jeg liker godt. Det er en måte jeg kan koble litt ut på ved å skrive om tema som interesserer meg og det er en flott arena for å finne andre likesinnede bokelskere. Spesielt er det fint når man har litt snevre interesseområder, personlig kjenner jeg ikke mange som er opptatt av god litteratur for ungdom. På denne måten slipper jeg å tute ørene fulle på mine nærmeste om alle de fantastiske gode eller skrekkelig dårlige bøkene jeg har lest. Dessverre er heller ikke alle er like glade i å lese.


ForlagskonsulentFor min del har bokbloggingen ledet til en ekstrajobb, i 2011 begynte jeg å frilanse som forlagskonsulent. Jeg leser i all hovedsak manus for norske forlag, manusene kan være på engelsk, dansk, norsk eller svensk. Min spesialitet er manus hvor ungdom er målgruppen. Det har også hendt at jeg har lest manus for forfattere. Det er veldig spennende å få lov til å være med å å komme med innspill til noen som er midt i en skriveprosess. Edit: 2015 - nå er det en stund siden forrige manus ble lest av meg, da jeg ikke har tid til manuslesing i disse dager - for jeg har takket ja til å være med på å formidle nordisk ungdomslitteraur som prosjektleder på NUBB.no.

Ingen av manusene jeg har vurdert har blitt omtalt på bloggen, verken manus jeg har mottatt fra forlag eller direkte fra forfatter. Det betyr at jeg ikke har hatt noen form for økonomisk gevinst av innleggene her på bloggen, bloggen er ulønnet arbeidet som jeg gjør ved siden av dagjobben min og familielivet. En kan si det slik at mange års skriving og erfaring med ungdomsromaner har åpent litt andre dører for meg. 

Drømmen

For min del må jeg være så ærlig å si at jeg mer enn gjerne kunne tenkt meg å arbeide med litteratur på heltid. Bibliotekarstudier har vært i mine tanker. Dersom det noen gang skulle skje vil jeg selvsagt informere om dette på bloggen. For meg er det viktig å være åpen, slik at du som leser selv kan vurdere mine bokanmeldelser på bakgrunn av informasjon om hvem jeg er og hva jeg står for.

I tillegg til denne bloggen driver jeg den norske bokbloggportalen Bokblogger.no, den engelske bokbloggen Escape In A Book og den prisbelønnede bloggen Sikring av barn i bil.

Helt privat


Det skjer andre ting i livet mitt enn bare det som relaterer seg til bøkenes verden. Til daglig sitter jeg på et kontor i et elektrikerfirma. Etter endt arbeidsdag er det kvalitetstid med familien som gjelder.


Kontakt


Ønsker du å komme i kontakt med meg så må du gjerne send meg gjerne en e-post, jeg kan nås på:

escapeinabook@hotmail.com