RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 17. juni 2009

Tre romaner av Jane Austen

Jeg lovte å fortelle litt om alle bøkene jeg fikk i forrige uke og det har jeg ikke glemt(selv om jeg er litt treg). Pakken innholdt blant annet et sett med tre romaner av Jane Austen; Pride and Prejudice(1813), Sense and Sensibility(1811) og Persuasion(1817). Jeg har faktisk aldri lest noen av Jane Austens romaner men har sett tvserier og filmatiseringer av hennes verker.

Bildet til høyre er fra BBC sin miniserie, Pride & Prejudice, fra 1995. Colin Firth i rollen som Mr. Darcy og Jennifer Ehle som Elizabeth Bennett.

Omtale av Pride and Prejudice(Stolthet og fordom):Handlingen foregår på den engelske landsbygda på 1800 tallet. Elizabeth er en av fem søstre. De daglige gjøremål består av sang, piano og daglige visitter, og søstrenes mor er svært opptatt av å få døtrene godt gift. Når Mr Bingley flytter til Netherfield, og Elizabeth møter hans venn Mr Darcy, bestemmer hun seg for å mislike ham, til tross for at han er både flott og attraktiv. Denne feilvurderingen kan i sin tåpelighet bare måle seg med Darcys egen arrogante stolthet. De første inntrykkene må imidlertid etter hvert vike plassen for ekte følelser.

.

Bildet til høyre er fra filmen Sense and Sensibility(1995). Emma Thompson i rollen som Elinor Dashwood og Hugh Grant i rollen som Edward Ferrars
Omtale av Sense and Sensibility(Fornuft og Følelse):

Når faren dør må familien Dashwood forlate sitt bekymringsløse liv i Sussex og flytte til Devonshire. Her må de leve i enkle kår. Søstrene Marianne og Elinor opplever begge skuffelser i møtet med kjærligheten. Marianne viser sin sorg åpenlyst, mens Elinor ikke lar noen få ta del i sine følelser.


Bildet til høyre er hentet fra filmen Persuation(1995). Amanda Root i rollen som Anne Elliot og Ciáran Hinds i rollen som Captain Frederick Wentworth.

Omtale av Persuasion(Overtalelse):
Hovedpersonen i denne romanen er Anne Elliot. For mange år siden møtte hun sitt livs kjærlighet, Captain Wenworth, men de skiltes fordi han ikke var god nok for familien. Nå kommer han tilbake fra sjøen, og deres gjenforening tvinger dem å se nærmere på det som førte dem fra hverandre

0 comments:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)