RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 4. november 2012

November er så trist og grå - En smakebit på søndag

Selv om Prøysen beskriver november på den måten behøver det slettes ikke å være slik for en ekte bokelsker! For min egen del kan jeg bare si at november har vært veldig spennende så langt.
De av dere som leser bloggen min på mer eller mindre regelmessig basis vet at det ikke er spesielt ofte jeg vandrer ut av min komfortsone(les: ungdomsbøker/fantasy). Det er derfor litt uvant at jeg nå har fått et skikkelig sug etter krim. Jeg er faktisk i gang med min tredje kriminalroman(eller deckare som våre svenske venner skriver) denne uken. De to første har jeg likte utrolig godt, Metallmyk av Asle Skredderberget og Kretsen av Alexandra Beverfjord(kjøpte faktisk oppfølgeren i dag, så bra var den!), nå holder jeg på meg Forglemmegei av Kurt Hanssen.

Så langt kan jeg si at boken ikke når helt opp, men jeg har mange sider igjen så inntrykket kan selvsagt endres. Etterforskeren Brede har ikke brydd seg så alt for mye om seg selv siden kona gikk fra ham, en morgen våkner han opp og tar innover seg den nakne sannheten. Smakebiten er hentet fra bokens side 131:

Han studerte seg selv i speilet, både fra siden og forfra, og måtte innrømme at han var i besittelse av en pondus som var klart i overkant av det sjarmerende. Han var rett og slett frastøtende i all sin bleke velde. Valker, folder og et par pupper i en størrelse mang en 15-årig jentunge sikkert ville vært stolt av, men som ikke var kledelig på en tretti år eldre mann.

Leser du krim?

Ønsker alle sammen en super søndag! Selv har vi ingen store planer i dag og det føles helt greit. Godt å ikke ha noe man må ut på hele tiden.

Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  

Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

31 kommentarer:

 1. Jeg må jo si at ingenting slår fantasy :-) Men jeg leser likevel en del krim. Som regel på sengekanten. Alexandra Beverfjord liker jeg veldig godt, men de andre to tror jeg ikke jeg har lest. Akkurat nå skal jeg begynne på Tiden leger ingen sår av Ingrid Berglund og den er jeg spent på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det skal mye til :) men blant favorittene mine finnes det, kanskje overraskende, mange bøker som ikke er i fantasy sjangeren.

   Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i Kronprinsen av Beverfjord. Skal bare lese ferdig Forglemmegei så står den for tur.

   Slett
 2. Denne boka er såå bra og snart skal jeg lese den andre boka av Kurt Hanssen:). Krim er også utenfor comforsone. Noen ganger får jeg også sug etter krim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er dessverre ikke helt enig, ihvertfall ikke enda. Det som plager meg er at etterforskningen virker veldig urealistisk.

   Slett
 3. Interessant smakebit. Beverfjord og Skredderberget er flinke krimforfattere. Har du lest noe av Carin Gerhardsen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, Carin Gerhardsen kjenner jeg ikke til i det hele tatt. Anbefaler du å begynne med hennes første? Måtte lese litt om henne på Wikipedia nå.

   Slett
  2. Ja, jeg anbefaler å lese den i "riktig" rekkefølge. Sakene i hver bok er avsluttede, men det er bakgrunnshendelser som går over flere bøker og kan bli litt forvirrende om de leses om hverandre.

   Slett
 4. Det är klart du måste läsa krim, ni som har så många bra norska krimförfattare :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du jo helt rett i, Monika :)

   Slett
 5. Heia! Ja krim leser jeg en del av innimellom.. Smakebiten din var ganske artig, da..
  Ha en fin søndag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Artemisia og det samme til deg :)

   Slett
 6. Etterforsker Brede får om ikke gnist av å se på seg selv, så forhåpentligvis av å løse mysterier i arbeidet sitt. Takk for interessant smakebit og - lykke til med din videre lesing av boken. Er også igang med en krimbok - dagens smakebit - og den er slettes ikke værst : )

  Ha en fredelig søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke så sikker på om han rett motivasjon for det heller. Gleder meg til å lese din smakebit, dez!

   Slett
 7. Interessant smakebit. Jeg leser lite krim egentlig og det er i grunnen litt rart for jeg elsker å se på krim. Jeg er også i krimmodus om dagene og noterer meg denne boken også. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat sånn er jeg også, Beathe. Gleder meg til å lese din smakebit, ser den er av en av mine krimfavoritter :)

   Slett
 8. Krim er ikke sjangeren jeg foretrekker, men innimellom hender det at jeg leser krim. Blir spennende å høre hva du synes om Forglemmegei når du er ferdig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er faktisk veldig spent på hva jeg kommer til å mene tilslutt selv også, Melusine. Ikke helt fornøyd frem til nå.

   Slett
 9. Så morsomt å se at du er gått ut av komfortsonen din:) Selv har jeg skaffet meg en diktbok, og jeg leser så å si nesten aldri dikt. Spennende blir det ihvertfall om diktene vil falle i smak. Elsker krim, det er jo så spennende!Likte beverfjord sin bok veldig godt å gleder meg til å få kloa i hennes nyeste utgivelse:) Kurt Hanssen har jeg ikke lest noe av, noterer forfatteren ned. Kos deg med boken og takk for smakebiten!:)

  Ps: Elsket forresten omtalen din av Code Name Verity, havnet rett på må leses en gang lista mi.

  Ha en herlig søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser veldig lite dikt selv, men jeg kunne godt tenkt meg å forsøke meg på Kolbjørn Falkeids dikt. Det skal bli interessant å lese hvordan det går med dykket ditt ned i diktenes verden.

   Så hyggelig at du likte omtalen min av Code Name Verity, den var gripende. Jeg blir rørt bare av å tenke på boken.

   Ha en herlig søndag du også :)

   Slett
  2. Det blir veldig spennende om jeg kommer meg gjennom en diktsamling eller om jeg gir bare opp, hehe. Takk for dikt tips, kan så lite om gode diktere der ute.

   Skal helt klart lese Code Name Verity ennå den er på engelsk. Kjøpte den med en gang til Kindelen slik at jeg vet jeg har noe bra å lese på. Kanskje jeg skal kose meg med den i juleferien :) takk for tips!:)

   Slett
 10. Dette var en skikkelig interessant smakebit! Jeg er heller ikke så veldig glad i krim, sånn egentlig. Derfor synes jeg det er veldig artig å lese hva andre som heller egentlig ikke er så glad i krim synes om bøkene! Du er flink som har gått utenfor komfortsonen din! :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Amanda. Egentlig liker jeg krim jo krim, men det er på skjermen(så egentlig bør jeg jo like det i bokform også).

   Slett
 11. Haha.. festlig smakebit :-) Jeg syns formelig jeg ser fyren for meg, med selvironi og det hele. Jeg liker jo veldig godt krim da, men har faktisk ikke lest noen av krimbøkene du nevner! Jeg føler det skandinaviske markedet flommer over av krim for tiden, så det blir vanskelig å velge seg ut hvilke nye å prøve. Har forøvrig notert meg Skredderberget som jeg ønsker å prøve på et tidspunkt. Takk for påminnelsen, Mari, og ha en flotters søndag!! :o)

  SvarSlett
 12. Jeg kan ikke si at jeg anbefaler denne jeg leser nå, ihvertfall ikke riktig enda jeg må få lest litt mer og gjort meg opp en endelig mening. Skredderberget og Beverfjord kan jeg anbefale uten forbehold begge to :)

  Ha en strålende søndag, Marianne.

  SvarSlett
 13. God søndag, Mari! Jeg har aaaaltfor mange planer i dag, inkludert et møte som starta klokka 9, så nå kjenner jeg at det skal bli fint å bare sløve resten av kvelden altså:)

  SvarSlett
  Svar
  1. God søndagsaften, Fru Karen ;) Deilig med en rolig kveld da. Selv har jeg vært på trening, vi er en gjeng med jenter som spiller variert ballspill på søndagskveldene(kjempemorsomt!), men det er ikke stressende heller det motsatte.

   Slett
  2. Hørtes gøy ut!

   Og Alice Munroe har jeg også kjøpt, så hun ligger og venter - gleder meg! :)

   Slett
 14. Jag läser mycket krim, och gärna norskt. Så nu har jag tre till förslag på min lista. Tack för det:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Både Beverfjord og Skredderberget anbefaler jeg virkelig :)

   Slett
 15. Jeg leser krim som krydder i hverdagen! :) Jeg synes det er en fin avveksling, og det er spennende at du nevner en del forfattere som jeg ikke har prøvd meg på enda. Takk for tips! Jeg synes du er veldig flink til å bevege deg utenfor din comfort-zone, jeg. Det har du da absolutt bevist dette året. Nå når du er i siget synes jeg du kan gi Knausgård en sjanse :)

  SvarSlett
 16. Jeg er nok ikke så glad i krim, men jeg har vel egentlig ikke gitt det en god sjangse heller. Så hvis du vil anbefalle en god førstegangs krimbok så hadde det vært gøy:) hehe. Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.