RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 28. september 2014

En smakebit på søndag: Nattmannens datter

Når man er tom for lesestoff velger man av det man har for hånden. I Spania gikk jeg tom for lesestoff, og jeg følte ikke for krim, da lokket Nattmannens datter: Frostrosen av May Lis Ruus meg som lettbeint litteratur på stranden.


Vi er i Bergen på 1700-tallet, foreldreløse barn og ungdom arbeider på Manufakturhuset i Bergen. Hverdagen der er ikke lett, det er lite mat og harde straffer.

Pålen som stod midt på plassen, hadde mørke flekker av blod fra tidligere gjennomførte straffer. I toppen var det en jernring der det var festet to kjettinger. I enden av lenkene var det festet armringer av jern. Det var ti dager siden forrige avstrafnng, en av de yngste guttene hadde rømt.


Det er interessant, jeg liker kanskje den historiske siden av romanen bedre enn selve plottet, men det er lett og underholdende. Hva leser du denne søndagen? Her er det bursdag i huset i dag, så det blir mer is og brus enn lesing :)Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

16 kommentarer:

 1. God søndag morgen! Uten lesestoff tyr jeg til hva som helst! Men problemet er heller det motsatte, masse bøker som venter på tur! Fikk litt problemer med å legge inn link i dag, men det funker vel uansett.(?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Linken din kom helt fint inn den, Åslaug. Det er jeg som må oppdatere abn. mitt hos Inlinkz for at bildene skal komme frem :) Jeg hadde med meg tre bøker i kofferten, og når de var lest måtte jeg finne meg noe annet. Hjemme ville jeg aldri gått tom he he, her er det det enkelte nok vil beskrive som for mye bøker(men da er man vel ikke en ekte bokelsker om man kan mene det ;).

   Slett
 2. Jeg vet ikke hva mangel på lesestoff er...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er når man drar på ferie med bare tre romaner i bagasjen ;)

   Slett
 3. Jeg har lest de første 9 bøkene, tror jeg, av Nattmannens datter. Jeg datt litt av etterhvert så jeg tror nok ikke jeg kommer til å fullføre den. Ellers er mangel på lesestoff et heller uvant problem her og :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får se hvordan det går med meg, jeg mangler fortsatt noen sider på å få fullført denne. Jeg tok med meg bok 2 & 3 så har jeg dem i nærheten dersom det frister med mer etter denne boken er avsluttet.

   Slett
 4. Jeg begynte på Nattmannens datter da den kom ut. Var med på byvandring og kom helt i stemning. Ser på bloggen min at jeg har gitt bøkene veldig gode terningkast, så jeg har vært veldig begeistret, men jeg ga meg etter bok 13, da ble det for mye av det samme, og jeg savnet en slutt. Kos deg med serien, og med bursdagsbesøk i dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg undrer meg litt på om man ikke burde avslutte enkelte serier mens leken er god. Må så mange serier ha 20 bøker ++?

   Slett
 5. Tidligere leste jeg utrolig mange serier, gjerne flere samtidig, men etter at jeg startet å blogge har jeg kuttet dem helt ut. Kjenner at jeg savner dem av og til, men så er det jo det med så mange bøker og så liten tid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Der og da hadde valget mellom en rekke krimromaner, og noen serier. Selv har jeg utviklet allergi mot Jo Nesbø, så da var valget enkelt ;) Jeg har aldri fullført en serie i mitt liv, det nærmeste jeg har vært er bok #27 i Sagaen om Isfolket. Men jeg har lest noen første bøker, men det blir ofte litt for platt. Ofte føler jeg det er slik at første del kan ha en original historie, mange interessante historiske detaljer for å så skli over i en kjærlighetshistorie vi alle kjenner til. Klarer en serie å holde like godt på alle momentene som fenger meg så ville jeg kanskje lest en hel serie en gang.

   Jeg kan godt forstå at mange slapper av og kobler ut med serier, men når man har lest en del romaner er det kanskje vanskelig å koble ut helt med serieromaner? Selv føler jeg at det ofte irriterer meg at ting beskrives ihjel, adjektivene kommer tett som haggel og språket bærer preg av gjentakelser(da slapper jeg ikke av, men blir frustrert).

   Slett
 6. Åhh.. Så kos med bursdag.. Kos dere :)

  Har sjølv lest første boka i Nattmannens datter og likte den veldig godt, abonnerte en stund. Men fikk aldri plukket opp resten.. Men skal absolutt prøve meg videre på serien :)

  I dag har jeg lest ferdig ungdomsboka: Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til. Også tenkte jeg kanskje å lese en barnebok også. Sånn i forhold til forberedelse til Bokbloggerprisen :)
  Og ellers blir det eksamens lesing, da eg har eksamen i neste uke :P
  Fort gjort å gå tom for lesestoff på ferie, men kanskje ikke like lett hjemme ;) hehe
  På ferie har jeg altid med mobilen min hvor jeg har kindle app, sånn for safety, så går aldri tom :P

  Tenkte jeg skulle joine søndag smakebit i dag.. Er så utrolig lenge siden sist :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, nei hjemme er det aldri noe problem. Gleder meg til å svinge innom bloggen din nå :)

   Slett
 7. Vilket mysigt omslag den boken hade :)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med dagen til hvem som enn er bursdagsbarnet :)
  Og takk for fin smakebit. Jeg er veldig glad i historiske romaner, og kanskje denne kommer godt med en gang jeg trenger noe lett og godt ...?
  Ønsker deg en glitrende glad dag!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Bergen som miljö lockar alltid men historiska romaner brukar inte riktigt vara min grej.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.