RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 8. april 2010

The Emerald Atlas - En umiddelbar klassiker?

 Jeg fant ikke noe omslag til denne boken, ikke så rart kanskje?

John Stephens eksekutiv produsent av serien Gossip Girls(må ærlig innrømme at jeg ikke har sett en eneste episode av denne serien) og regissør av flere av episodene av serien The O.C. har begynt å skrive bøker. Stephens debuterer med en trilogi som har fått navnet Books of the Beginning og den første av de tre bøkene, The Emerald Atlas, var den store snakkisen på barnebokmessen i Bologna i mars.

Boken har allerede rukket å bli en hit i forlagsverdenen, ryktene sier at et forlag betalte over 1 million USD for rettighetene til boken. Her hjemme i Norge sikret Cappelen Damm seg rettighetene til boken allerede før messen i Bologna startet. Her er en liten bokomtale av The Emerald Atlas(les mer hos kilden: Cappelen Damm):
The Emerald Atlas handler om tre foreldreløse barn som flyttes til et mystisk barnehjem. Det viser seg at stedet tilhører en parallellverden og de må snart ta del i jakten på en magisk bok. Og etter hvert på sine egne foreldre.

Boken har blitt beskrevet som en umiddelbar klassiker. Det i seg selv legger listen ganske høyt, men i tillegg til det blir boken beskrevet som en slags blanding av C.S. Lewis bok Løven, Heksa og Klesskapet, med elementer fra J.K. Rowlings Harry Potter og oppi det hele blandes det en liten skvett Roald Dahl. Er dette oppskriften på suksess? Jeg venter ihvertfall i spenning på å få lese The Emerald Atlas. Boken utgis på engelsk i 2011, har ikke sett noen dato for den norske utgivelsen enda.

UTA skal selge rettighetene til filmen og Stephens håper på å selv få skrive filmmanuskriptet og muligens også å regissere filmen.