RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 8. april 2010

The Emerald Atlas - En umiddelbar klassiker?

 Jeg fant ikke noe omslag til denne boken, ikke så rart kanskje?

John Stephens eksekutiv produsent av serien Gossip Girls(må ærlig innrømme at jeg ikke har sett en eneste episode av denne serien) og regissør av flere av episodene av serien The O.C. har begynt å skrive bøker. Stephens debuterer med en trilogi som har fått navnet Books of the Beginning og den første av de tre bøkene, The Emerald Atlas, var den store snakkisen på barnebokmessen i Bologna i mars.

Boken har allerede rukket å bli en hit i forlagsverdenen, ryktene sier at et forlag betalte over 1 million USD for rettighetene til boken. Her hjemme i Norge sikret Cappelen Damm seg rettighetene til boken allerede før messen i Bologna startet. Her er en liten bokomtale av The Emerald Atlas(les mer hos kilden: Cappelen Damm):
The Emerald Atlas handler om tre foreldreløse barn som flyttes til et mystisk barnehjem. Det viser seg at stedet tilhører en parallellverden og de må snart ta del i jakten på en magisk bok. Og etter hvert på sine egne foreldre.

Boken har blitt beskrevet som en umiddelbar klassiker. Det i seg selv legger listen ganske høyt, men i tillegg til det blir boken beskrevet som en slags blanding av C.S. Lewis bok Løven, Heksa og Klesskapet, med elementer fra J.K. Rowlings Harry Potter og oppi det hele blandes det en liten skvett Roald Dahl. Er dette oppskriften på suksess? Jeg venter ihvertfall i spenning på å få lese The Emerald Atlas. Boken utgis på engelsk i 2011, har ikke sett noen dato for den norske utgivelsen enda.

UTA skal selge rettighetene til filmen og Stephens håper på å selv få skrive filmmanuskriptet og muligens også å regissere filmen.