RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 29. april 2009

Twilight filmen vs. Twilight bokenLever filmen opp til forventningene?


Først en oppfordring til alle dere som ikke har lest bøkene: Jeg anbefale dere å gjøre det, bokserien er utrolig bra!

Det er ikke så lett å få med hele innholdet av en bok når den skal filmatiseres. Skulle man tatt med alt innhold hadde det nok blitt en utrolig lang film(ikke at det hadde vært meg i mot). Jeg slukte boken Twilight i løpet av et par dager, har gledet meg til å se filmen og i går dumpet dvd'en endelig ned i postkassen min.

Jeg hadde forberedt meg på at filmen skulle være dårlig i et håp om å bli en smule positivt overrasket. Dessverre stemte forventningene mine til filmen ganske bra. Man kan ikke få med alt i filmen men kan man ikke i det minste følge boken på det som er med da?

Filmens minus:

 • Noe av innholdet er endret på fra boken(filmskaperene har sikkert bestemt seg for at slik skal det være men det helt feil). Eks.:Første gangen Bella møtte Jacob var på stranden i La Push, ikke hjemme hos seg selv som i filmen. Hvor i boken står det at skolen tar en fieldtrip til Hageland?
 • Forholdet mellom Bella og Edward er ganske intenst i boken, det kommer ikke like godt frem på filmen.
 • Et viktig poeng for neste film/bok er ikke tatt med, Edvard lover Bella, når hun ligger på sykehuset, at han skal bli hos henne"...as long as it's what's best for you". Dette er jo et viktig frampek.
 • Dårlig skuespill.
 • Dårlig tolkning av Jasper, i tillegg burde de fått frem hans evne.
 • Filmen er kjedelig i forhold til boken.

Filmens pluss:

 • Scenen hvor Edward og James sloss var i mine øyne en av de beste scenene i filmen(litt dårlig bildekvalitet men her er den): • Robert Pattison
 • New Moon filmen kan umulig bli dårligere enn Twilight.
Boken er suverent bedre enn filmen. For meg skal både film og bøker vekke følelser hos meg, glede, forelskelse, redsel, filmen klarte ikke det. Jeg hadde vel egentlig forventet at enkelte av scenene i filmen skulle vært litt skremmende men det var de altså ikke. Egentlig hadde jeg en liten forhåpning om en liten dansescene med Alice og Jasper og Rosalie og Emmet hvor de virkelig viste hva vampyrer er gode for på dansegulvet. Personlig tror jeg kanskje Twilight sagen hadde gjort seg bedre som en tv-serie.

Jeg gir filmen en sterk toer på terningen mot bokens terningkast seks. Hva syntes du om filmen?

10 kommentarer:

 1. Jeg er enig i at bøkene er best (jeg har lest alle untatt Breaking Dawn, skal lese den også har bare ikke hatt tid enda), men jeg liker filmen godt også :D

  Jeg er også helt enig i at det kan være vanskelig å få alt fra en bok med i en film, spessielt når boken er ganske lang, og det er mange viktige scener ^.^

  SvarSlett
 2. Jeg har heller ikke lest Breaking Dawn enda, nesten så jeg må spare den litt for jeg har slukt de tre andre så veldig fort he he.

  Det kommer en femte bok i serien også forresten, Midnight sun =) Det er Twilight fortalt fra Edward sin side.

  SvarSlett
 3. Hei.=)
  Ja, jeg er nesten ferdig med New Moon nå. Jeg synes ikke filmen var så bra første gangen jeg så den, men andre gangen jeg så den syntes jeg den var mye bedre, for da fokuserte jeg ikke på alt som var feil.

  Noen ting jeg syntes de burde fått med:

  Grunnen til at Bella er så blek, er fordi moren hennes er delvis albino.

  Bella er egentlig livredd for blod.

  At sangen Edward spiller på piano er en lullaby og er skrevet til henne.

  Jeg synes også at scenen der hun forlater faren, er den dårligste i hele filmen. Det var rett og slett elendig i forhold til boken. Det er meningen at hun skal være hysterisk.

  Men etter å ha sett filmen flere ganger, synes jeg alikevel det er en fantastisk bra film!

  Husk på følgende:
  De kunne ikke ta med alt i filmen. Boken er kjempelang, og de var nødt til å kutte ut en del.

  Filmen er laget av et lite filmselskap, som ikke hadde så god råd som de andre store selskapene.

  Jeg anbefaler deg å se filmen en gang til =)

  SvarSlett
 4. Akkurat det med sangen tenkte jeg over også, men så ble jeg litt usikker på om det var i New Moon eller Twilight.

  Det med at moren til Bella var albino var bare en spøk slik som jeg tolker det ut i fra boka ;)

  SvarSlett
 5. Hmm. Det burde jo være en grunn til at hun er så blek når hun kommer fra et så varmt sted da?

  Men jeg tror og håper at New Moon filmen kommer til å bli bedre! =)

  SvarSlett
 6. Jeg har lest hele serien, så filmen rett etter at jeg var ferdig med alle bøkene. Det skulle jeg ikke gjort, der var alt for mange ulikheter fra filmen til bøkene. Syntes filmen var direkte dårlig. Men jeg kjøpte den alikevell, og nå ca et halvt år etter har jeg sett filmen flere ganger, den blir bare bedre og bedre. Nå har jeg ikke alle detaljene fra bøkene så friskt i minne. Men når det gjelder bøkene ble jeg dratt inn. Jeg lo og gråt med karakterene i boken, og det føltes tomt da det ikke var flere bøker igjen å lese. Ei som venter på midnight sun.

  SvarSlett
 7. Jeg skal se filmen igjen jeg også når jeg begynner å føle at detaljene fra bøkene ikke er så sterke.

  Håper inderlig Meyer fullfører Midnight Sun!

  SvarSlett
 8. Selvfølgelig er boken bedre, sånn er det alltid. Men filmen blir faktisk bedre og bedre for hver gang man ser den, jeg likte den heller ikke så godt første gangen jeg så den.

  Jeg er også enig i at noen av forandringene de gjorde var merkelige, men det med at vi møter Jacob før i filmen tror jeg er fordi hvis ikke hadde det blitt for liten introduksjon. Han er jo tross alt en STOR del av toeren.

  SvarSlett
 9. Boka er totalt best! Men filmen er jo bra og :))

  SvarSlett
 10. Enig med deg at boken er myye bedre enn filmen. Elsker virkelig boken. Men det var mye bra i filmen også. Og jeg tror det var ganskelig vanskelig å få med alt fra boken, til filmlerrettet. Det er jo nesten umulig. Men noen ganger var det feks dårlig skuespill,og noen ganger var sånn "hææ, øøh -DET var litt teit", og helt enig - det burde vært litt mer om feks Jasper, og hele Cullen-familien generelt i filmen. Synes du forholdet til E+B er intenst i boka,men IKKE på filmen? OI. Det synes jeg!:) Kunne ikke vært noe bedre, eller annerledes :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)