RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 13. mai 2009

Da Åkes mamma glemte alt av Pija LindenbaumEn morgen da Åke står opp, har mamma blitt til en drake - og hun har helt glemt alt mammaer pleier å gjøre. Men hva gjør man med en drakemamma som har glemt alt, som slikker tallerkenene istedenfor å vaske opp, som tramper på mobilen, spruter ild, spiser biller og dunker halen i gulvet så legen hopper høyt i stolen? Et makeløst morsomt bildebokeventyr av Pija Lindenbaum - som fikk Augustpriset 2000 for Gitte og gråulvene. Omtalen er hentet fra bokomslaget.

En dag da Åke våkner har mamma blitt til en drage, rollene i huset blir snudd på hodet. Mamma oppfører seg som et barn og Åke må være voksen og ta ansvar. Dette er en fantastisk flott, morsom og fargerik bok som varmt kan anbefales til barn mellom 3-6 år og foreldre.

Her er en liten filmsnutt basert på boken:Boken er morsom for både små og store, men en del av budskapet er allikevel alvorlig. Budskapet til oss voksne er at vi må tenke over hvordan det føles for et barn når vi stresser og maser, boken gir barna litt å tenke på mtp. det å være voksen og ha ansvar. Boken er full av flotte og morsomme illustrasjoner. Passer nok best for barn i alderen fra ca. 3 - 6 år. Her kan man få høre en liten smakebit av boken og litt om den.


Selv har jeg lånt denne boken på biblioteket til min sønn på 3,5 år. Vi har lest den hver eneste kveld i snart en uke. Leser jeg en setning og stopper så kan han fullføre den uten problemer, han kan vel så og si hele boken utenatt. Den falt virkelig i smak. Mange kjenner sikkert til Pija Lindenbaums bøker om Gitte, jeg syntes det er litt urettferdig at "Da Åkes mamma glemte alt" kommer slik i skyggen av Gitte bøkene.


0 comments:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)