RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 9. juli 2009

Ukens bibliotekfangst

På onsdag dag dro jeg og junior(på snart fire) på biblioteket. Egentlig var jeg ute etter oppfølgeren til En for dusør av Janet Evanovich men den var visst vanskelig å få tak i. På biblioteket har de 11 bøker fra serien om Stephanie Plum, men ikke bok nummer to. Jaja, jeg vet at Amazon har den, så da får jeg kjøpe den der. Hadde bare biblioteket vårt hatt Norgeslån så skal jeg vedde på at den hadde vært å oppdrive. Kjenner jeg er veldig misunnelig på de som har den muligheten hos sitt bibliotek.

Her er bøkene som havnet i vårt lille handlenett:

Røvet av vikinger av Torill Thorstad Hauger

Dette er første bok i Torill Thorstad Haugers populære serie fra vikingtiden. Serien har gledet og fascinert barn i 25 år, og er uunnværlig for alle som liker historiske romaner. Kombinasjonen av den spennende fortellingen og den detaljerte beskrivelsen av hvordan livet artet seg for våre forfedre appellerer like mye til barn i dag.

Første bok i serien starter i Irland. På 900-tallet bodde barna Sunniva og Patric i en fredelig del av Irland, like ved et kloster. Men en dag stevner et skremmende, drakelignende skip med fremmede krigere inn mot kysten. Vikingene brenner klosteret, dreper noen av munkene og røver med seg kostbare skatter. Folk flykter i blind redsel, men Patric og Sunniva blir tatt til fange. Og så går ferden mot nordboernes og vikingenes land.

Flukten fra vikingene av Torill Thorstad Hauger

Dette er andre bok i Torill Thorstad Haugers populære serie fra vikingtiden.

Trellebarna Tir og Reim er på flukt fra jarleslekta i Norge og får plass på et skip som stevner mot Island. Tiden på Island blir full av voldsomme hendelser. Mektige slekter kjemper mot hverandre, og en dag blir en av høvdingsønnene funnet med en pil i ryggen. Det er Reim som eier buen pila er skutt med, og han blir tatt til fange. Et trelleliv er ikke mye verdt, det får begge de to trellebarna merke.

Bibbi Bokkens magiske bibliotek av Jostein Gaarder og Klaus Hagerup

Boka er både en detektivroman og ei oppdagelsesreise inn i litteraturens verden. Nils bor i Oslo, og Berit bor i Fjærland, men de holder kontakten gjennom brevboka som de sender fram og tilbake mellom seg. Berit forteller om ei merkelig dame i Fjærland som kaller seg Bibbi Bokken. En dag finner Berit et merkelig brev som Bibbi Bokken har mistet. I brevet står det om ei bok som skal komme til neste år, ei bok som skal handle om et magisk bibliotek.

Trollkrittet av Zinken Hopp

Jon finner Trollkrittet og tegner seg en kamerat som heter Sofus. Så lager han en port inn til en eventyrverden. I denne boken kan du lese om alt som skjer der inne. Der får du møte trollet Komle, kong Per den slemme, en snill bestemor, en ugle som heter Anna Susanna både forlengs og baklengs — og mange flere. Og når alt blir svart eller du er helt sikker på at du ikke finner veien ut av boken, så gjør du det likevel.

Kuvenninnene av Annlaug Auestad

Dette er ei bok om venninnekyr. Ei bok om Jorun som er blank i pelsen, Konni som har fin bjelle, Gullhorn med dei flottaste horna, og Berta med dei største jura…

Som andre venninner begynner kyrne å krangle om kven som er finast og best, og til slutt sprekk det for Jorun. Ho ORKAR ikkje all kivinga!Ei humoristisk bildebok om kyr, vennskap og krangling. Her er det rauting av ypperste klasse.
Boka er illustrert av forfattaren sjølv.

Fia og dyrene i barnehagen av Catarina Kruusval

Fia går i barnehagen og en dag vil hun ta alle kosedyrene med seg. I barnehagen tar en jente som heter Sinnela og stjeler den ene bamsen. Men da faren til Fia skal hente henne, finner de bamsen i Sinnelas sekk. Etter den dagen har ikke Fia med seg kosedyrene i barnehagen mer.

Gitte og sydensauene av Pija Lindenbaum

Gitte er på ferie i syden. Hun kjeder seg, så hun stikker av fra hotellet. På en liten øy finner hun fem svette og slappe sauer. Hun dypper dem i vannet, og etterpå legger hun dem til tørk i skyggen, Gitte bestemmer seg for å lære sauene å svømme.

Stort, rødt badekar av Julia Jarman og Adrian Reynolds

Bli med Ben og Bella på en engasjerende fantasireise verden rundt i et badekar!
Denne gangen valgte jeg å gå i barndommen da jeg lånte bøker til meg selv. Alle bøkene jeg har lånt(som er for barn over 6 år ;)) er bøker som læreren leste for oss på barneskolen. Hvordan kommer jeg til å like disse bøkene så mange år etter første møte? Det blir spennende å finne ut av det. Det var faktisk ett av innleggene til Elin som fikk meg til å tenke på gamle barndomsminner.

Bare ignorer denne lille setningen her, jeg prøver å oppdatert meg hos Bloggurat.

3 kommentarer:

 1. Jeg husker jeg leste Torill Thorstad Hauger sine bøker da jeg var yngre. Jeg likte bøkene hennes veldig godt, jeg tror det var mange som ble interessert i vikingtiden etter å ha lest bøkene. Interessant å høre etterhvert om hvordan det er å lese disse bøkene i dag:-)

  SvarSlett
 2. Oi oi oi! NÅ ble jeg veldig inspirert til å fyke på biblioteket sammen med eldstemann! Husker godt bøkene om Patric og Sunniva! Elsket dem!
  Husker også boken om Bibbi Bokkens magiske bibliotek. Tror faktisk vi fikk den av skolen i 6. klasse!

  SvarSlett
 3. landsbyjenta: Det er en hyggelig familieaktivitet å ta en tur på biblioteket, anbefales :)

  Jeg har en samboer som er to år eldre enn meg, han sa også at han fikk Bibbi Bokkens magiske bibliotek i 6.klasse. Den skal visst ligge i en pappeske et sted, kan ikke si jeg har sett den i løpet av de 11 årene vi har vært sammen men mulig jeg ikke har tenkt over det.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)