RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 19. juli 2009

Ukens funn - Uke 29


Hver søndag fremover kommer jeg til å ha en post hvor jeg viser frem spennende bøker jeg har kommet over i løpet av uken som har gått. Hvis du vil være med på denne ukentlige hendelsen så legg igjen en kommentar på denne posten med link til ditt eget innlegg. På den måten er det mulig å besøke andre bloggere for å se hvilke spennende bøker de har funnet seg, hvem vet kanskje du finner ENDA en bok til ønskelisten din?


På bokmerker.org fant jeg en anmeldelse av novellesamlingen Bikubesong skrevet av Frode Grytten. Jeg har faktisk aldri lest en novellesamling før men etter å ha lest Ingrids anmeldelse er jeg veldig fristet til å prøve meg på Bikubesong.









Den andre boken jeg har funnet denne uken er en bok som heter To be Slave skrevet av Julius Lester. Jeg fant boken da jeg leste i bloggen Becky's Book Reviews. Det er ikke ofte man finner bøker som er skrevet ut fra slavenes synspunkt men det gjør man i denne boken. Boken vant Newbery-Honor i 1969.

Om boken To Be A Slave:

To be a slave. To be owned by another person, as a car, house, or a table is owned. To live as a piece of property that could be sold...

This book is about how it felt. The words of black men and women who had themselves been slaves are here, accompanied by Julius Lester's historical commentary and Tom Feelings's powerful and muted paintings, To Be a Slave has been a touchstone in children's literature for over thirty years.


5 kommentarer:

  1. Spennende ny kategori! Jeg lager ikke noe innlegg jos meg i dag, men kan jo fortelle deg her at jeg var en rask tur innom en Norli-butikk i går og der kom jeg over engelsk pocketsbøker til 3 for 2, og selv om jeg ikke kjøpte noen så noterte jeg meg boken "The italian wedding" av Nicky Pellegrino. Den må nok på leselista mi :)

    SvarSlett
  2. Hei, veldig god ide med ukens funn. En fin måte å huske på alle de bøkene man leser om på forskjellige blogger:-) Gleder meg til å følge med på ukens funn.

    En annen bok som er skrevet av en slave som er veldig bra er Incidents in the Life of a Slave Girl av Harriet Jacobs. Den kom ut allerede på 1800-tallet er og utrolig bra.

    SvarSlett
  3. Takk for det og tusen takk for boktipset, Karin!

    SvarSlett
  4. "Ukens funn" var en god idé! Hyggelig at du blir inspirert av bloggen vår!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.