RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 20. august 2009

Omtale av Bellwether av Connie Willis


Bellwether er en søt og artig kjærlighetshistorie. Handlingen utspiller seg i forsknings firmaet Hi-Tek og boken vil nok være ekstra morsom for de som faktisk har jobbet i et forskningsmiljø. Det hjelper på å ha kjennskap til alt av søknader som må fylles ut for å få finansiering og tillatelse til å drive med forskning, og det å ha en ledelse som stadig får nye ideer til møter og omorganisering av bedriften etter å ha vært på kurs.

Hvert kapittel i boken starter med morsomme fakta om forbigående trender. Hot pants, rockeringer, kjedebrev, virtuelle kjæledyr og Rubiks kube er noe av det leserne får lære litt mer om.

Sandra Foster er hovedpersonen i boken, hun strever med å finne ut av hvor hårsveisen bob oppstod. Det er ikke så lett å finne ut noe som helst når man har en håpløs assistent, assistenten Flip er totalt ubrukelig. Flip er årsaken til at Sandra litt tilfeldig møter på en forsker ved navn Bennet. Bennet skal søke om penger for å forske på apers adferd, det er både vanskelig og dyrt å få tillatelse til å forske på levende vesener. Sandra har en mannlig bekjent som driver sauedrift, derfor foreslår hun at de kan låne en saueflokk, da det ikke krever noe særlig med finansiering.

Ledelsen i Hi-Tek har vært på nok et kurs og firmaet skal omorganiseres for ørtende gang. Denne gangen blir den udugelige assistenten Flip forfremmet og får sin egen assistent. Assistenten Shirl er en av de flinkeste assisentene som noen gang har jobbet i firmaet, men hun sliter med å bli godtatt av de ansatte. Grunnen? Hun røyker. I tillegg ønsker ledelsen at alle i firmaet skal prøve så godt de kan for å komme opp med et prosjekt som kan gi de de sjansen til å vinne den prestisjetunge og mystiske "Niebnitz Research Grant"-prisen. Enkelte tar denne utfordringen litt for alvorlig.

Sandra er en av de få som liker assistenten Shirl, hun utsettes gjerne for litt passiv røyking når Shirl faktisk får jobben gjort i motsetning til visse andre. Shirl kan mye om mangt og kommer med gode innspill til Sandra og Bennets forskingsprosjekt.

Jeg syntes historien i denne boken kan minne om et slags eventyr ala Askepott og den gode fé. Lettlest bok som passet fint som en del av sommerens lesestoff.