RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

søndag 23. august 2009

En flott bokpakke i posten

Har dere lyst til å se hva den inneholdt?

Første bok ut er
Flygeren av Eion Colfer:

Omtale fra bokomslaget:
Kongedømmet Saltee-øyene på irskekysten er et sted der helter er noble, konger er rene av hjerte og forbrytere lett gjenkjennelige ved sin utemmede ondskap. En natt blir det begått et listig forræderi som truer med å ødelegge Conor Broekharts liv. 14-åringen dømmes til fengsel for noe han ikke har gjort. Den onde Bonvillain må nedkjempes og familiens ære må reddes. For å klare dette, må Conor vinne kappløpet om å være det første mennesket som flyr.

Jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med herr Colfer med denne historiske eventyrromanen. Har lenge ha ønske om å finne ut av hva denne irske forfatteren har å komme med. Er blant annet veldig nysgjerrig på Artemis Fowl serien hans. Flygeren(Airman) lå på bestselgerlisten til New York Times i 2008.
Kjedebrev av Hiroshi Ishizaki.Omtale fra bokomslaget:
*******************************************************
Emne: Sawako-San. Lyst til å bli med inn i en fiktiv verden?

Hei. Mitt navn er Yukari. Jeg går i første klasse ved en privat ungdomsskole i Tokyo. I det siste har jeg blitt så sjukt lei av alt! Har ikke du det også sånn? Alt maset om lekser er ille nok, men i det siste er det venninnene mine som har irritert meg mest.*******************************************************

Sawako, Mai og Mayumi får tilbud om å være med på å skrive en kjedebrev-roman på nettet - en grøsser. Ingen av dem kjenner hverandre fra før og de vet ikke hvem som har sendt ut invitasjonen. Hver av dem skal skrive ut fra sin persons perspektiv, og på den måten bygge historien sammen. Problemet er bare at fiksjon og virkelighet raskt begynner å flyte inn i hverandre. Så blir en av jentene borte på mystisk vis og ingen vet lenger hvem de egentlig kan stole på.

For de har jo aldri møtt hverandre IRL ...


Er utrolig spent på denne boken, en thriller fra Tokyo. Jeg har vært innom Amazon og tittet på hva leserne der syntes om boken, den har utelukkende mottatt fire og fem stjernes anemeldelser så dette lover bra. Dette blir den første boken jeg skal lese av en japansk forfatter.

DARLAH av Johan Harstad:Omtale fra bokomslaget:

Det er over førti år siden NASA sendte mennesker til månen. Og nå vil de gjøre det igjen. For å vekke interesse og sikre seg pengestøtte, lanserer de et historisk lotteri. Tre heldige ungdommer kan vinne en reise til månebasen DARLAH 2, hvor de skal oppholde seg en uke. Millioner av ungdommer melder seg på. Det er liksom som om verden går av hengslene den våren, og nok en gang er månen på alles lepper. De tre som til slutt vinner, kommer fra så forskjellige steder som Paris, Tokyo og Stavanger. De heter Midori, Antoine og Mia, og de har kanskje bare én ting felles: De er ikke spesielt interessert i romfart.

I forkant av reisen opplever de alle uforklarlige hendelser. Samtidig avslører NASA at ferden skal gå i en kopi av den gamle raketten fra 1969. Erfarne astronauter er sjokkert. Og på et eldrehjem i Miami sitter en gammel, senil vaktmester som har jobbet for det amerikanske forsvaret. Han husker knapt sitt eget navn. Det eneste han er sikker på er at ingen må dra tilbake til månen, at en ny ekspedisjon kan bety slutten på alt. Men nedtellingen har allerede begynt...

DARLAH er en historie om unge mennesker på leting etter noe annet, noe nytt. Men det er også en grøsser i verdensrommet. Og en historie om hemmelige sammenhenger, enten de skjuler seg i New York, Normandie, Tokyo eller månen.

Denne ungdomsthrilleren til Johan Harstad har høstet strålende kritikker og gjort ham fortjent til vinner av Brageprisen i 2008. På brageprisens hjemmeside kan du også lese et lite utdrag fra boken Darlah. Jeg må innrømme at jeg har prøvd meg på Johan Harstads roman Hässelby tidligere og endte med å legge den fra meg. Hässelby falt rett og slett ikke i smak, men alle fortjener en ny sjanse så jeg skal lese Darlah med et åpent sinn.

Bråk av Ally Kennen:Omtale fra bokomslaget:

Lexi var to da moren stakk av. Nå er hun seksten og er nødt til å bo sammen med henne igjen, i verdens mest kjedelige landsby. Så forsvinner morens hund, den grufulle ulingen begynner, og Lexi oppdager det forlatte asylet. Pasientene er borte for lengst - eller er de egentlig det? Er det noen som gjemmer seg ute i skogen? Er det noe som har skjedd der ute? Noe helt forferdelig? En spennende og annerledes ungdomsroman fra Ally Kennen.

Ally Kennen er for meg en helt ny forfatter, måtte google litt for å finne ut litt mer om henne. Bioen hennes fikk meg til å små humre litt for meg selv, her er et par utdrag:

Ally Kennen comes from a proud lineage of bare-knuckle boxers, country vicars and French aristocracy.

No woman has ever beaten Ally in an arm wrestle.

Ally er en engelsk forfatter født av irske foreldre. Hun har jobbet som arkeolog, men kan i tillegg både skrive bøker, tekster og synge. Hvis du har lyst til å høre henne synge så kan du ta en titt på denne videoen:Tempelhøydens hemmelighet av Michael Byrnes:


Omtale fra bokomslaget:

En steinkiste blir stjålet fra et gravkammer under Tempelhøyden i Jerusalem. Med 13 døde israelske soldater og palestinernes raseri over gravskjendingen, blir Jerusalem en tikkende, tidsinnstilt bombe. Det blir et kappløp med tiden for etterforskerne for å identifisere hva som ble stjålet og hvem tyvene er.

Samtidig er to forskere innkalt til Vatikanet i hemmelighet: En amerikansk DNA-spesialist, Charlotte Hennesy, og en italiensk antropolog, Giovanni Bersei, som er spesialist på romersk kultur. De skal analysere et mystisk funn, som viser seg å være et to tusen år gammelt menneskeskjelett med umiskjennelige merker etter korsfestelse. Charlotte blir voktet av sikkerhetsvakten Salvatore Conte, som ikke tar fem øre for å drepe om han tror noen vil fortelle om funnet utenfor Vatikanets murer.


Mannen bak denne boken, Michael Byrnes, er faktisk grunnleggeren(og administrenrende direktør) av et meget suksessrikt forsikringsfirma. I 2007 fikk han sin første bok publisert, The Sacred Bones(no. Tempelhøydens hemmelighet), en historisk thriller.

Disse flotte bøkene var en liten oppmerksomhet fra Cappelen Damm for forslaget om bokbloggturnéer. Det var en utrolig hyggelig overraskelse! Ekstra gøy er det fordi dette er bøker som avsenderen selv vil anbefale, det er noe litt spesielt med bøker som blir anbefalt. Jeg har planer om å lese bøkene selv, senere blir det konkurranser her på bloggen hvor leserne kan vinne disse bøkene.

Reblog this post [with Zemanta]