RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Min første skrekknovelle

Jeg har lest Hungry Daughters of Starving Mothers av Alyssa Wong. Novellen som vant Nebulaprisen for beste novelle i 2015.

hex hall

60 damer du skulle ha møtt

Tegneserien du må lese. Hvor mange norske kvinner kan du huske å ha lært om på grunnskolen eller videregående? Jeg kan bare komme på en håndfull.

Søk

fredag 26. mars 2010

Jeg vil lese The Help/Barnepiken av Kathryn Stockett


Jeg må være veldig treg men jeg har faktisk ikke fått med meg at The Help av Kathryn Stockett har blitt utgitt på norsk(kom i begynnelsen av mars). Det var faktisk en tweet fra Bokdama som gjorde meg oppmerksom på det. Boken har blitt utgitt på norsk av forlaget Cappelen Damm og den norske tittelen er altså Barnepiken. Jeg er utrolig nysgjerrig på hva det er som har gjort denne boken så utrolig populær.Her er bokomtalen:
Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.
Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik – en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

Hva syntes dere forresten om de forskjellige omslagene?
Selv syntes jeg egentlig alle tre er ganske fine egentlig men foretrekker det midterste omslaget.

Karin har forresten anmeldt boken på sin blogg, les gjerne anmeldelsen hennes. Her er et lite utdrag fra hennes anmeldelse:

Det er en god bok. Jeg føler det er en vanskelig bok å skrive om,  å beskrive beskrivelser... Kanskje det rett og slett er bare er en bok som bør leses.