RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 3. desember 2010

Litteraturmål og utfordringer for kommende år


Stine-Marie, labben, Stine og Julie har  blogget om sine mål  for leseåret 2011, jeg har latt meg inspirere og her er mine mål for det kommende året:

 1. Lese mer norsk litteratur. Jeg har lest 63 bøker så langt i år og kun to av disse har vært skrevet av norske forfattere. Til neste år skal jeg prøve å øke antallet til 12 norske bøker. Jeg har en stygg fordom mot norsk litteratur som jeg har behov for å riste av meg, forstår ikke hvordan jeg har blitt slik egentlig. Det har slått rot i meg at mye av det som er skrevet på norsk er trist og dystert, jeg er en person som helst ikke leser bøker som handler om selvmord, sykdom, overgrep, mishandling og andre tragiske temaer. Vet dere om en eller flere bøker skrevet av norske forfattere som kan passe meg så for all del legg igjen en kommentar.
 2. Lese klassikerne Little Women av Louisa May-Alcott og Jane Eyre av Charlotte Brönte. De står her i hyllen og samler støv. Har egentlig veldig lyst til å lese begge bøkene, det er jo derfor jeg har kjøpt dem, men velger alltid noe lettere.
 3. Kjøpe færre bøker(biblioteket er tillatt!), jeg må lese noen flere av bøkene jeg allerede har i hyllen før jeg kan forsvare å kjøpe flere bøker. Dette blir nok kanskje det tøffeste målet å nå, å ikke handle bøker er for meg like vanskelig som å kutte ut sukker i helgene. Samboeren min syntes dette punktet var veldig fornuftig ;)
 4. Lytte til Stephen Fry lese Harry Potter-serien på lydbok. Ser flere av de andre bokbloggerne har nevnt hvilken fantastisk opplevelse det er. Leser første bok med sønnen i huset nå men han er litt for liten for de neste bøkene i serien enda tror jeg, derfor kan jo jeg jukse litt å fortsette litt på egenhånd.
 5. Jeg skal slutte å lese så mange bøker på én gang.
 6. Jeg skal bli enda flinkere til å legge til side bøker som ikke fenger meg, kanskje de kan plukkes frem igjen ved en senere anledning og at de da faller bedre i smak?
 7. Fullføre Bokelskerinnens Les en debutant(norsk) utfordring for 2011.
 8. Fullføre Off The Shelf utfordringen. Jeg har nok minst 100 uleste titler i bokhyllen som fortjener min oppmerksomhet.
 9. Skrive en anmeldelse av hver eneste bok jeg leser i 2011.
 10. Fortsette å blogge om bøkene jeg leser og spre min leseglede.
Jeg kunne satt meg som mål å lese flere bøker i 2011 men i 2010, men i februar 2011 venter vi barn nummer to og jeg kan liksom ikke se for meg at jeg vil få bedre tid til å sette meg ned å lese.

Herved har jeg også offisielt meldt meg på følgende utfordringer for 2011:

Off The Shelf!11 kommentarer:

 1. Little Women og Jane Eyre er begge kjempefine bøker. Jeg har lyst til å lese dem om igjen - og jeg vil lese Good Wives, som er en fortsettelse på Little Women. Jeg hadde ikke den i bokhyllen da jeg leste Little Women. Sistnevnte tror jeg ikke er så tung å lese heller. Jane Eyre var vanskeligere å lese, men det var uten tvil verdt strevet (ikke at det var et forferdelig strev, jeg bare brukte litt ekstra tid på den) =)

  Jeg trenger også å lese færre bøker samtidig. Jeg liker å ha to, for da kan jeg bytte bok etter humør, i stedet for å la være å lese hvis humøret ikke passer boken jeg holder på med. Men når det blir mer enn to blir det ofte for mye å holde styr på.

  Fin liste =)

  SvarSlett
 2. Jeg har faktisk to utgaver av Little Women her, en norsk oversettelse fra min bestemor var ung og en engelsk Penguin Classic utgave. Good Wives tror jeg også jeg har her, også etter bestemor, men på norsk med tittelen: Småfrøknene gifter seg. Bør kanskje prøve å få lest begge da, men er litt skeptisk til å sjonglere mellom språkene. Noen ganger oversettes jo navn også og det kan bli litt forvirrende i en start.

  Hvordan er Brönte å lese på engelsk i forhold til Jane Austen, vet du det? Har lest to bøker av sistnevnte, tungt på engelsk men veldig tilfredsstillende.

  SvarSlett
 3. Jeg har kun lest en av Jane Austen, men så vidt jeg husker var ikke språket mye vanskeligere i Jane Eyre enn Pride and Prejudice. Jane Eyre var dog en god del lengre - kanskje det var derfor jeg brukte mer tid på den. Det er desverre ikke så lett å huske, for det er over seks år siden jeg leste dem. Jeg ser likevel på begge som gode leseropplevelser, for jeg husker hvor godt jeg likte dem, selv om ikke alle detaljene sitter lenger =)

  SvarSlett
 4. Så moro at du også blir med på debutantutfordringen :)

  Jeg burde også prøve meg på å ikke lese så mange bøker på en gang, jeg er helt ram til det. Jeg liker også punkt 3. Jeg er altfor ivrig på å kjøpe bøker, enda jeg har en hel haug jeg ikke har lest.

  SvarSlett
 5. Vedrørende punkt tre... Jeg har stadig slike uttalser om at jeg ikke skal kjøpe flere bøker etc - og nå ler bare samboeren min a meg om jeg nevner det. EN stund hadde jeg tre for en-prinsippet, altså det måtte leses tre for å kjøpe en. Det fungerte ikke, det ble nesten omvendt. For den ene jeg klarte å lese, kom det tre nye inn i hyllen...

  SvarSlett
 6. Haha hører jeg ikke er den eneste med bokshopping genet i beste behold xD Hos meg har det på det siste vært lest en bok, kjøp 10 nye nermere xD uff.. så off the shelf.. joiner jeg også.. Må se om jeg ikke kan få spart litt penger i det nye året :)

  Fine mål du har satt deg :) Og gratulere med barn nummer 2 som er på vei :) Så spennende, men du har nok rett, gir nok ikke akkurat mere tid til lesning.. Men så gir det jo så mye annet ekstra i ens liv :)

  SvarSlett
 7. Flotte mål :) Jeg gleder meg til å se om vi klarer disse målene neste år! :D

  SvarSlett
 8. Jo flere barn, dess færre bøker, er min erfaring som trebarnsmamma... (Eller kanskje ikke færre bøker lest totalt sett, men det blir mye mer "Titt inn i kroppen" og "Emma hos tannlegen", liksom. ;)

  Men; det fins en tid for alt. :)

  SvarSlett
 9. Henger meg på "Biblioteket er tillatt!". Bare latskap fra min side egentlig.. ;)Blir jo dyrt i lengden.

  SvarSlett
 10. Biblioteket er genialt;) kommer det fra en ikke helt uavhengig blogger. Jeg kjøper engelske bøker fra Amazon når de ikke fins på norsk eller jeg ikke kan vente, ellers låner jeg alt.
  Norsk: har du vært innom Mnem av Simon Stranger? Den likte jeg veldig godt. Ikke la deg skremme av den bleke framsida.

  SvarSlett
 11. Gratulerer så mye med nr. 2 på vei! :)

  Gleder meg til å se hvilke norske romaner du velger å lese og hva du synes om dem :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.