RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 17. februar 2011

Bokanmeldelse: Delirium av Lauren OliverNå forstår jeg oppstyret i bokblogg-verdenen rundt Lauren Olivers forfatterskap. Delirium er knallgod starten på en dystopisk trilogi, leter man etter noe nytt etter Hunger Games trilogien til Suzanne Collins så vil jeg anbefale denne boken. Det er enspennende og rørende ungdomsbok! Jeg gleder meg til fortsettelsen.


Obs. Boken utgis i norsk oversettelse høsten 2012, til glede for alle som ikke er så glad i å lese bøker på engelsk.

Hva handler boken om?
Ta en titt på bok traileren under for å finne ut av det:


Mine tanker om boken?
Delirium er første bok i en ny dystopisk trilogi av Lauren Oliver, forfatteren bak suksessen Before I Fall, og jeg må bare si at jeg er imponert. Oliver har blant annet hentet inspirasjon til denne boken fra alt oppstyret rundt de forskjellige influensaepidemiene som har herjet rundt om i verden de siste årene. Oliver skriver om Portland engang i fremtiden og det er et skremmende scenario. Kan du tenke deg hvordan forholdene mellom menneskene ville vært om man ikke var i stand til å føle kjærlighet? 

Hovedpersonen Lena har hele livet fått høre farlig kjærlighet er og hvorfor skal hun tvile på at dette ikke stemmer? Det finnes uttallige eksempler i menneskenes historie som viser hvilke skader kjærlighet har påført menneskene. Et eksempel som brukes i undervisningen, for skrekk og advarsel, på skolen er historien om Romeo og Julie .

Familien til Lena har en historie med skandaler bak seg og Lenas aller høyeste ønske er å få bli som alle andre og å slippe å leve med frykten for å bli syk av amor deliria nervosa. Lenas aller beste venninne, Hana, derimot er av en litt annen oppfatning av ting enn hva Lena er og før de skal intervjues hvisker hun følgende til Lena:
You can't be really happy unless you're unhappy sometimes. You know that, right?

Lena blir redd, det er farlig å ytre meninger som kan tyde på at man tviler på at myndighetene gjør rett i å behandle kjærlighet som en sykdom. Man kan bli tvangsinnlagt for å utføre inngrepet før tiden er inne eller man risikerer å bli kastet i fengsel.

Jeg likte veldig godt menneskene i historien, spesielt falt jeg for Grace, Lenas seks år gamle kusine, som har mistet foreldrene sine og som en konsekvens av dette ikke snakker. Boken har det meste vennskap, action, angst, romantikk med mer.

Omslaget:
Det tok faktisk litt tid før jeg la merke til at det faktisk er en jente som gjemmer seg bak tittelen på boken. Jeg syntes omslaget er veldig pent.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:


Delirium av Lauren Oliver
Boken ble utgitt : 3.februar 2011
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(innbundet): 400
Forlag: Hodder & Stoughton Ltd
ISBN: 0340980915, ISBN13: 9780340980910
Kilde: Anmelderkopi fra forlaget. Dette har ikke på noen måte innvirkning på min anmeldelse av boken.

15 kommentarer:

 1. Super anmeldelse! :D Denne er uten tvil på ønskelisten :)

  SvarSlett
 2. Flott anmeldelse! Dette er trolig den boken jeg har mest lyst å lese akkurat nå. Kommer nok til å bestille den snart takket vere deg ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå vet jeg at du har lest og likt boken, hurra :D

   Slett
 3. Kjempe bra anmeldelse :D Gleder meg så sykt mye til og lese den.. Så jo alle de utrolig bra anmeldelsene alle steder.. Så trods forbud mot og handle.. Så har jeg vært inne og bestille denne :D Klarte bare ikke og la være :P hehe

  SvarSlett
 4. Kjempebra anmeldelse! Nå fikk jeg lyst til å lese den også (haugen bare vokser og vokser) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er jo så treg til å svare, antar kanskje at du har mottatt en lesekopi av boken denne sommeren? :)

   Slett
 5. Solgt!
  Får sette den på lista neste gang jeg overfalles av kjøpelyst - men bare hvis ingen dør av influensa, her jeg sitter feberflusyk og skjelvende er jeg sårbar for svinehistorier!

  Imponerende bokomtale, ikke minst med tanke på hvor travel du må være for tiden :-)

  SvarSlett
 6. Tusen takk alle sammen :)

  Ingalill.: Jeg brukte lang tid på å skrive den he he. Krysser fingrene for at influensaen snart slipper taket, riktig god bedring!

  SvarSlett
 7. En kjempebra anmeldelse!
  Jeg leste (og skrev om) denne boken i ferien. Da jeg hadde begynt på den klarte jeg ikke å sove i siestaen (vi var i Tyrkia) og bare måtte lese den ferdig.
  En super bra bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hør, hør! ;) Jeg gleder meg til vi får se hvordan resten av landet mottar boken, spesielt målgruppen, selvsagt.

   Slett
 8. Bra omtale:) Likte boka kjempe godt !

  SvarSlett
 9. Jeg elsket boka! Fortjener absolutt 5 av 5 stjerner! Veldig god bokanmeldelse, kunne ikke få sagt det bedre selv ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha! Nå ble jeg glad, det var hyggelig skrevet av deg :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.