RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

torsdag 12. mai 2011

Uglies av Scott Westerfeld
Hva handler boken om?
I Tallys verden må alle 16 åringer gjennom en plastisk operasjon for å bli penere(det vil si perfekte). Tally gleder seg til det er sin tur. Bestevennen hennes, Perris, har allerede gått gjennom operasjonen og hun kan nesten ikke vente til de får møtes igjen i byen hvor alle de pene bor. I tiden før Tally skal opereres møter hun Shay, Shay er motstander av operasjonen, hun vil være som hun er, hun vil ikke være en "pening".

Det finnes en gruppe mennesker som har nektet å gjennomføre denne operasjonen, de bor ute i "Smoke", Shay kjenner en av beboerene der ute, David, og hun introduserer Tally for ham, en hendelse som skal være med på å endre Tallys verden totalt. 

Mine tanker om boken?
Uglies minte meg vagt om The Hunger Games av Suzanne Collins(min anmeldelse), eller skal vi si det er omvendt? For Uglies kom nemlig ut tre år før THG-trilogien. Handlingen i  Uglies foregår engang i fremtiden, det er en dystopisk fortelling, om det skulle være noe tvil etter å ha lest beskrivelsen min.

Boken er både underholdende og spennende. Hovedpersonen Tally er troverdig og naturligvis er det vanskelig for henne å forsone seg med at det kanskje ikke er spesielt positivt om alle tar en slik skjønnehetsoperasjon. Den vil kanskje få deg til å reflektere over hvor viktig det syntes å være i dagens samfunn å få være pen, eller det vil si  å få være lik alle andre(skinnende hvite, rette tenner, silikon, rett nese, perfekte lepper...). Hva vil det si å være pen? 

Omslaget:
Helt ok, intet mer, intet mindre.

Oppsummering:
4 stjerner av 5 mulige.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:


Uglies av Scott WesterfeldBoken ble utgitt i: 2005(første gang), Norge 2011.
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(paperback): 425
Forlag: Simon Pulse, Schibsted i Norge
ISBN: 9788251655064
Kilde: Egen lydbok

0 comments:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.