RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 10. august 2011

Bokanmeldelse: Glemte Minner - en roman basert på en sann historie av Rannveig Marit MindresundeHva handler boken om? 
I januar 1905 gikk det et veldig ras i Loen, hele bygder ble utslettet og 61 mennesker revet bort. 31 år senere, i 1936, går nok et ras. Rakel er fra seg av sorg, hun opplevde ikke det første raset men etter dette raset blir livet hennes endret for alltid. I 2006 finner en annen ung kvinne, en slektning av Rakel, spor etter det som engang var. Glemte, vonde minner fra en svunnen tid kommer frem  fra glemselen. Et lite liv som endte så alt for brått skal vise seg å ha satt sine spor selv hos mennesker som lever mange år senere.

Mine tanker om boken?
For noen uker siden fikk jeg en hyggelig e-post fra bokens forfatter med forespørsel om jeg ville lese boken hennes, noe jeg hadde veldig lyst til så jeg takket ja til det. Historien i Glemte minner sann og omhandler hendelser i forfatterens egen slekt. Jeg syntes slekt og slektsgranskning er utrolig spennende derfor appellerte boken litt ekstra til meg følte jeg.


Historien bak Glemte minner var veldig fin og rørende. Det var dessverre vanlig før i tiden at barn som døde før fødsel eller som veldig små liksom ble "glemt"(det ble de nok aldri av sine nærmeste men det skulle liksom ikke snakkes om).


Det ble veldig spesielt da jeg leste de delene av boken som omhandlet besteforeldrene til hovedpersonen. Det var så veldig likt historien til mine egne besteforeldre på deres gamle dager. Derfor føltes det så nært at det grep meg virkelig.


Boken har et veldig vakkert språk, men til tider ble det litt for mye for meg. Det kommer tydelig frem hvor høy forfatteren elsker sitt hjemsted, det er veldig fint det men det ble litt vel mange beskrivelser om alt som var pent og yndig. Når det er sagt handler det om smak og behag, flere andre av bokbloggerne har lest boken uten å ha problemer med akkurat dette.

Omslaget:
Utrolig nydelig!

Oppsummering:
3.8 stjerner av 5 mulige.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? 
Les Rannveig Marits blogg


Andre bokanmeldelser:
Askeladden
Bokbloggen
Les mye

Glemte Minner av Rannveig Marit MindresundeBoken ble utgitt i: 2011 
Målgruppe: Voksen
Antall sider(paperback): 255
Forlag: Norske Bøker
ISBN: 9788281121812 
Kilde: Anmelderkopi fra forfatteren mot ærlig anmeldelse.

Dette var min fjerde anmeldelse i forbindelse med Bokelskerinnens utfordring "Les en debutant 2011". For å finne de andre anmeldelsene jeg har skrevet i forbindelse med debutantutfordringen i går så trykk på etiketten "les en debutant 2011" under dette innlegget.

2 kommentarer:

  1. Kjempefin anmeldelse! Jeg har vært nysgjerrig på denne boka en stund, den høres veldig fin ut :-)

    SvarSlett
  2. Jeg synes omslaget på denne er kjempepent!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.