RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 3. august 2011

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i august

Her er en oversikt over de skjønnliterære ungdomsbøkene som utgis denne måneden. Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens navn så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende) i det tilfeller forfatteren har en egen side.

For en oversikt over utgivelser for voksne i august besøk Bokelskerinnens blogg.
Gratiskyss i mørke av Glenda Millard. Utgis: 1.august. Forlag: Cappelen Damm 

Denne boken høstet mye ros da noen av de engelske bokbloggerne jeg følger leste boken i vår i forbindelse med en bokbloggturne. Her kan du lese to av omtalene: So Many Books, So Little Time og My Favorite Books.

Forlagets omtale:
Skip hører ikke hjemme. Og fordi han ikke har passet inn i noen av fosterfamiliene han har vært hos, rømmer han. Livet som hjemløs er hardt, men den dagen han møter uteliggeren Billy, føler han tilhørighet for første gang. Billy og Skip er i Nasjonalbiblioteket da bombene faller.

Her møter de 6 år gamle Max som venter på å bli hentet av moren sin. Da det blir klart at hun ikke kommer, og situasjonen i biblioteket blir for farlig, legger disse tre av gårde for å finne et trygt sted. I den forlatte fornyelsesparken møter de tenåringen Tia og babyen hennes. Underveis lærer de at familie handler mer om valg enn om biologi, og at de samfunnet har lett for å stemple som svake, ofte viser seg å være de modigste. Endelig har Skip funnet en familie. Men hvor lenge kan den overleve krigens grusomheter?Satans yngel av Sanne Munk JensenUtgis: 1.august. Forlag: Cappelen Damm 

Det å få barn er ikke bare en dans på roser, selv om de færreste foreldre ville vært foruten sine barn :)  aldri jeg har lest en bok om å bli mamma og angre på det. Den danske forfatteren Sanne Munk Jensen har skrevet en bok om det å ønske seg barn og angre på det.

Forlagets omtale:
Alma og Tobi er kjærester. Nå ønsker de seg baby. Men Alma er egentlig ikke klar for det den dagen graviditetstesten viser to streker. Vi følger henne og Tobi gjennom det turbulente svangerskapet, og i kaoset som oppstår etterpå. Er Alma dømt til å videreføre arven etter sin dårlige mor? Hvor er egentlig Almas biologiske far? Og hvor får man kjøpt det beste barnesetet?

Usminket fortelling om å bli mamma – og angre på det. Frittstående fortsettelse av En dag skinner solen også under hundens hale.


Blade I: Spille død av Tim Bowler. Utgis: 5.august. Forlag: Gyldendal

Første bok i Blade-serien som totalt består av åtte bøker. Serien følger livet til en fjortenår gammel gutt, Blade, med en farlig fortid og en usikker fremtid. Det er en thriller men viktige tema som blant annet ungdomskriminalitet og spesielt ugjerninger hvor kniv er involvert(derav seriens navn). Jeg syntes dette høres ut som en serie som både er spennende og viktig, en serie som nok vil appelere til mange unge gutter.

Boktrailer:

Forlagets omtale:
Blade lever livet sitt i storbyens gater. Han klarer seg, men prøver å glemme fortiden. Spørsmålet er om ham har noen framtid? I det siste har han gjemt seg. Spilt død. Han vet at folk leter etter han. Folk som mener alvor. Som er farlige. Men Blade har kontroll, og vet hvordan han skal holde seg unna. Helt til han treffer noen som sakte begynner å rive ned forsvarsverkene hans …Høsten av Jan Henrik Nielsen. Utgis: 8.august. Forlag: Cappelen Damm 

En norsk dystopisk fortelling? Denne høres super ut og omslaget er forlokkende! Jan Henrik Nielsen er debutant, det betyr at for oss som deltar i Bokelskerinnens utfordring Les en debutant så kan denne være et alternativ å lese i den forbindelse.

Forlagets omtale:
Romanens to hovedpersoner, Nanna og lillesøsteren Fride, har i flere år levd i skjul i en bunker etter en stor katastrofe sammen med faren sin. Alle mennesker er døde og naturen har visnet hen. Da jentene en dag våger seg opp uten at faren vet det, rammes faren av den samme mystiske sykdommen som forårsaket katastrofen. I all hast må Nanna og Fride dra av sted for å finne medisin, hvis faren skal ha noe håp om å overleve. Jentene må dra til byen de bodde i før katastrofen inntraff. I byen der moren deres valgte å bli igjen for å jobbe som lege, i et siste forsøk på å hjelpe alle de syke, desperate og døende menneskene.


 Høsten er først og fremst en bok om livet og kjærligheten, tross det dystre scenariet. Det hviler noe klassisk og tidløst over denne ungdomsromanen.


Brent, House of Night nr 7 av P.C. Cast og Kristin CastUtgis: 8.august. Forlag: Cappelen Damm 

Jeg har lest de fire første bøkene i denne vampyr-serien, på originalspråket,  og har et slags elsk/hat forhold til den. Det er underholdende samtidig som språket kan være så til de grader irriterende. Må innrømme at jeg gleder meg til å lese fortsettelsen.

Boktrailer:

Forlagets omtale:
Når venner slutter å stole på hverandre, er Mørket der for å blåse på flammene … Zoey Redbirds sjel har bristet – og hun har aller mest lyst til å bli i Annenverdenen for alltid. Bare Stark kan hjelpe henne, men for å klare det, må han dø selv. Og hva skal Zoey da komme tilbake for?

Stevie Rae har sine egne problemer. Hennes enorme hemmelighet kan kanskje hjelpe Zoey tilbake, men den truer samtidig med å sprenge hele hennes verden. Ex-ynglingen Afrodite må bestemme seg for hvor hennes loyalitet ligger. For Zoeys skjebne ligger i hennes hender. 

Tre jenter leker med ilden. Hvis de ikke passer på, vil alle bli Brent.Våknet, House of Night nr 8 av P.C. Cast og Kristin CastUtgis: 8.august. Forlag: Cappelen Damm 

Boktrailer:

Forlagets omtale:
Neferet er gjeninnsatt som Yppersteprestinne ved Tulsa House of Night. Og Hun vil ha hevn! Hevn over Zoey Redbird.

 Men Zoey har søkt tilflukt på øya Skye, hvor krigerdronningen Sgiach tar seg av henne. Hvorfor skal hun dra tilbake til Tulsa? Heath er død, forholdet til Stark har forandret seg: Hun vil aldri bli den samme igjen. Men onde ting skjer på House of Night, og Zoey kan ikke gjemme seg for alltid.

 Kalonas sønn, Refaim, nekter å la seg bruke mot Stevie Rae, men har han egentlig noe valg når hele verden – inkludert Zoey – vil fordømme deres forhold? Skal han forråde sin far eller sitt hjerte? Hvor langt kan man strekke vennskapsbånd? Og hvor sterke er de båndene som binder en jentes hjerte?
Heaven av Christoph Marzi. Utgis: 15.august. Forlag: Mangschou

Heaven er en urban fantasy skrevet av den tyske forfatteren Marzi. Jeg elsket tyske Kerstin Giers ungdomsbok om tidsreiser og jeg håper Marzi er nok en god tysk forfatter. Dette er forøvrig den andre tyske forfatteren som jeg har fått med meg som har lagt hovedhandlingen i boken sin til London.

Forlagets omtale:
Det er natt i London. David tar snarveien over takene og snubler over ei jente. Hun heter Heaven. Hun er vidunderlig. Og hun hevder to menn har stjålet hjertet hennes. Skåret det ut av kroppen med kniv. Bli med på en nervepirrende reise gjennom London.


Blade II: Nære på av Tim Bowler. Utgis: 15.august. Forlag: Gyldendal

Dette er andre bok i serien om Blade.

Hør forfatteren forteller om Blade-serien:

Forlagets omtale:

Blade gjemmer seg. Spiller død. Noen er etter ham, og han vil ikke bli funnet. Han vet at disse folka ikke er til å spøke med. Men Blade kan passe på seg selv. Det er han nødt til. Det handler ikke om å vinne. Det handler om å overleve.

 Blade er på flukt igjen, men nå er han ikke alene lenger. Tenåringsjenta Becky og treåringen Jaz er med ham, og han er villig til å gjøre hva som helst for å beskytte dem. Det er ikke bare de skumle skyggene fra fortiden som er etter ham, men også det som er igjen av den voldelige jentegjengen til Bex. Desperasjonen gjør Blade til en han ikke vil være -- full av hat og med kokende blod i årene. De er jaget fra alle kanter. Er det ingen måte å unnslippe på?

Dødsreisen av Caterina Cattaneo. Utgis: 20.august. Forlag: Gyldendal

Jeg er så utrolig spent på denne boken for i denne historien blir vår egen norrøne mytologi brukt. Forfatteren selv skriver på bloggen sin at hun har brukt mytologien på sin måte, det er helt greit for meg. Det gjør meg bare mer nysgjerrig på historien. Jeg må innrømme at jeg også er litt svak

Forlagets omtale:

Dette er historien om en ung jente som får livet snudd opp ned i det hun får øye på Dødshesten. Den viser seg bare når noen skal dø. Men hvem er det som skal dø? Moren eller faren, som alltid er så nervøse når julekvelden nærmer seg? Broren Trym, som skal på tokt etter julekvelden? Det Tora får vite hos trollalven Helke skal vise seg å være mer grusomt enn hun kunne forestille seg.


Nødinngang av Charlotte Glaser Munch. Utgis: 22.august. Forlag: Cappelen Damm

Jeg må innrømme at jeg vet svært lite om geishaklubber og jeg har aldri vært i London, så dette høres for meg ut som en spennende kombo.

Forlagets omtale:
Videregående er over. Etter sommeren skal Julie studere juss med Martin, de skal til og med flytte sammen. Det blir vel bra! Men først skal hun være fem uker i London. Jobbe på kafé med Ida. Martin vil helst at hun skal bli hjemme, men Julie vil dra. Hun må bli sikker. Det er noe som skurrer. London blir nesten som en test. Og når sommeren er over, skal alt bli perfekt. Ida har fikset jobb til dem – men ikke på kafé. Yayoi er en geishaklubb, et sted hvor japanske menn kommer etter jobb for å bli tatt vare på. Av vakre, unge kvinner som kan konversere, fylle på glassene og smile pent. Sommeren blir ikke helt som Julie forventet. Og hvordan blir det da, når høsten kommer?

Nødinngang er ikke en selvbiografisk bok, men Charlotte Glaser Munch (f. 1972) har faktisk jobbet på geishaklubb i London.


Apefjes av Tor Erling Naas. Utgis: 29.august. Forlag: Cappelen Damm

Tegneserieromaner kan være utrolig underholdende og et deilig avbrekk fra en vanlig roman. Denne høres spennende ut og jeg er spent på å se Sigbjørn Lilleengs illustrasjoner til denne historien.

Forlagets omtale:
Martin og moren er stadig på flyttefot. Han rotløs i forhold til venner, skole og fritid. Apefjes er en sjangerblanding mellom roman og tegneserie. Det er en spenningsfortelling som tar deg inn i Martins innerste tanker og høyt over byens skyskrapere.

 Dette var de bøkene jeg har fått med meg som kommer ut i august. Fant du noe spennende på listen?Hvis det er forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig. Ungdomsbøker får så alt for lite spalteplass her i Norge, så dette er mitt lille private initiativ for å sette søkelyset på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis.

1 kommentar:

  1. Aiaiai, her var det mye spennende gitt :) Når deg gjelder "Bokbindersken" må jeg beskjemmet innrømme at jeg falt av lasset. Den virket veldig lovende i starten, men saken er at det ble alt for mange beskrivelser av hvordan man binder inn en bok og alt for lite handling. Jeg burde nok holdt ut og lest den ferdig, men så er det jo det da...So many books and so little time ;) Klem fra Anette :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)