RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

lørdag 1. oktober 2011

Bli kjent med: Eva fra bokbloggen Tanz

  
"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da er alt klart for å ønske velkommen til Eva fra bokbloggen Tanz - krakilsk, lettdistrahert, entusiastisk og blid.

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Eg er ein bergensbasert bibliotekar sånn midt i 40-åra som syns det er kjekt med bøker, kattar, golf, Internett og ein del andre ting. Eg les forskjellige typar litteratur, men har ingen problem med å innrømme at science fiction er yndlingssjangeren. Med ein slik litteratursmak så er det kanskje heller ikkje så rart at eg les mange fleire bøker på engelsk enn på norsk. Elles så bur eg i ei leiligheit med veldig mange hyllemeter med bøker, og det hjelper ikkje på situasjonen at samboaren min og eg har veldig forskellig litteratursmak. Bloggen min heiter Tanz. Namnet er inspirert av Jon Bing sine bøker om bibliotekstjerneskipet Alexandria, og den handlar mest om bøker og litt om dei andre tinga eg er opptatt av. Eg har også ein engelskspråkleg blogg, Mostraum Viewpoint, som er delvis overlappande med Tanz.

Klikk på bildet for å besøke Evas engelske blogg.
Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
 Eg er med på eit par av dei faste bokbloggtinga som skjer. Du har jo den kjekke Smakebit på ein søndag som eg og stadig fleire andre deltar i. Elles så har Kasiopeiia nett starta opp med Ukens første avsnitt, så eg har tenkt å vere med på det og. To faste ting i veka er vel det eg kan mestre. Elles så blir det nok nokre månadlege lesemåloppsummeringar, nokre bokomtalar, sikkert ein del bilde av pusen og litt anna.

Hva liker du best med det å blogge?
Å fortelje om ting eg syns er interessant og bøker som eg likar.

Vi har alle en lang liste med favorittbøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss? 
Under tvil og med store sjelekvaler over alle som blei utelatt:
Among Others av Jo Walton
Doomsday Book av Connie Willis
Sult av Knut Hamsun
The Book Thief av Markus Zusak
The Dispossessed av Ursula K. Le Guin (eller The Left Hand of Darkness - klarte ikkje å bestemme meg)

Har du en favorittforfatter(eller kanskje flere)?
Eit lite utval, beklagar til dei eg gløymte i farten: Connie Willis, Lois McMaster Bujold, Ursula K. Le Guin, Terry Pratchett, Neil Gaiman, J.K. Rowling, J.R.R. Tolkien, Melissa Scott, Kurt Vonnegut, Charles de Lint, Jasper Fforde, Anne McCaffrey....

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den? 
The Gone-Away World av Nick Harkaway. Hallooooo folkens?

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det. 
Dårlege lesbiske kjærleiksromaner. Eg startar dei vel vitande om at dei truleg ikkje er så veldig gode og ender vanlegvis opp med å syte til samboaren min om dårleg språk, irriterande rosa klisjear, dumme hovudpersonar, m.m. Innimellom finn eg heldigvis ei som er betre. Ash av Malinda Lo var bra.

Klikk på bildet for å besøke Tanz, Evas norske bokblogg.
Har du et mål med bloggingen din?
Å ha ein blogg som ein del boklesande folk syns det er verd å følge med på. Å dele litt av det eg syns er interessant med resten av den norsklesande verda. Å bli flinkare til å blogge regelmessig.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)? Ja, det skjer stadig vekk. Among Others av Jo Walton hadde eg aldri oppdaga utan gode bloggomtalar.

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke. 
Ja. Mitt lokale bibliotek er Bergen Off. Bibliotek som har masse forskjellig. Dei er og flinke til å kjøpe inn ting som eg har foreslått. Det er også gøy å gå litt på måfå i science fiction-/fantasyhyllene på BOB, dei har fått bygd opp ei veldig god samling på det området.

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Etter avgrensing til bokbloggar + ny runde med tvil og sjeleplager (det er over 100 bokbloggar på rss-lesaren min...): -
The Book Smugglers
- Migrating Coconuts
- Realms of Speculative Fiction
- (Og sjølvsagt Flukten fra virkeligheten)

Tusen takk for at du stilte opp på intervju, Eva. Det har vært spennende lesing :)
    

0 comments:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)