RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 26. oktober 2011

Bokanmeldelse: Klara kan mykje rart om klede av Teresa Grøtan


Hva handler boken om?
Klaras pappa har foreldrepermisjon og en morgen det er litt kaldt er han usikker på om han skal ta på babyen ullbody eller bomullsbody. Klara og pappa begynner å snakke om klær og mens kommer inn på stoffet fleece. Pappaen til Klara forteller at fleece er laget av plast, Klara gleder seg til å fortelle om dette på skolen! Så rart at man kan lage klær av søppel, dessverre for Klara er det ingen på skolen som tror på henne. Sint og såret kommer Klara hjem, har pappa lurt henne?! Snart er det tid for skoleprosjekt og Klara vil skrive om hva klær er laget av, kanskje både hun og klassekameratene kan lære noe nytt?

Mine tanker om boken?
Klara kan mykje rart om klede er den første boken i en serie hvor vi skal få følge med Klara og lære oss nye ting. Gjennom øynene til Klara blir det i denne boken forklart på en flott og forståelig måte hvordan for eksempel tomflasker kan bli til varme, myke og deilige fleeceplagg. Jeg leste boken høyt sammen med sønnen min som er seks år gammel. Historien begynner med at Klara og pappa finner ut av hva de skal kle på babyen for å gå ut. Dette var helt tydelig en fengende start for junior her i huset siden vi også har en lillesøster som fortsatt er baby.

Da boken var ferdig lest spurte jeg junior om hva han likte best med boken; "At man kan lage klær av hva som helst." var svaret jeg fikk. Det var helt klart spennende og lærerikt å lese om hvordan man faktisk får tomflasker til å bli gode og varme plagg. Det morsomste var nok at silke var laget av spytt fra silkeormene. Boken fanget oppmerksomheten til seksåringen, men jeg skulle gjerne ha forsøkt å lese den for hans 7-år gamle kusine som har helt dilla på klær for å se hennes reaksjon på innholdet :) Jeg tror hun hadde likt den enda bedre.

Omslaget:
Junior: "Jeg syntes at det var veldig bra, veldig fin."

Oppsummering:
"Kjempebra!"

Du kan finne forfatter Teresa Grøtan på Twitter.

Boken ble utgitt: Høsten 2011
Målgruppe: Barn ca.6-9 år.
Forlag: Samlaget.
Kilde: Anmelderkopi mottatt fra forlaget mot ærlig anmeldelse.

5 kommentarer:

 1. Takk for tips! Denne skal jeg huske på neste gang vi har om gjenvinning i naturfag :-) Du har forresten fått en award av meg :-) Det er mer info på bloggen min.

  SvarSlett
 2. Hei!! Har gitt deg ein award på bloggen min =). Gå inn på http://bokverdami.blogspot.com/2011/10/har-fatt-award.html for å sjå. =)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott barnebokanmeldelse! Og jeg gleder meg innmari til å lese bok nummer tre av Jussi A Olsen etter å ha lest kommentaren din hos meg i går ;)

  SvarSlett
 4. Gøy å teste ut bøker på barn. Gleder meg til min datter blir så stor at jeg kan lese for henne på ordentlig. Nå vil hun helst leke med bøkene:-)

  SvarSlett
 5. Tusen takk, jenter :)

  Anette: Jeg tror nok du kommer til å like den minst like godt :D

  Silje: Det går fort dit :) Minstemor her vil helst spise bøker ;)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.