RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 30. november 2011

Bokanmeldelse: Hex Hall av Rachel Hawkins

En veldig underholdende ungdomsroman hvor vi får møte noen tøffe hekser, vampyrer, spøkelser og mange andre skapninger vi ikke ønsker å møte ute en mørk høstkveld.


Hva handler boken om?
Sophie Mercer er en heks, en heks som ikke forstår hvor viktig det er å holde sine evner skjult. Nå har hun gjort sitt siste feiltrinn(en kjærlighetsdrikk som, mildt sagt, slo noe feil ut) og skal overføres til Hecate Hall. Hecate Hall er en kostskole hvor man sender vanskelige tenåringer med spesielle evner. Sophie møter andre hekser, varulver, spøkelser, vampyrer, demoner og andre skapninger på skolen. Først nå innser Sophie hvor lite hun faktisk vet om den verdenen hun tilhører.

Sophies romkkamerat er en av skolens utstøtte, en vampyr. De to finner fort tonen, men så finner Sophie ut at de andre studentene mistenker vampyren for mordet på en medstudent!

Mine tanker om boken?
Hex Hall var en veldig morsom og lettlest bok, helt klart en god debut av forfatter Rachel Hawkins. Vil du ha underholdning så kommer du ikke til å angre på at du lot noen timer forsvinne mens du satt med denne boken i hånden. Jeg kunne knapt legge fra meg boken og var lykkelig da jeg fant ut av at det skulle bli to bøker til i serien(jeg leste denne boken da den nylig var kommet ut , nå er andre bok å få kjøpt og den tredje kommer i mars).

Plottet holdt på oppmerksomheten min gjennom hele boken, verken historien eller menneskene i den kjedet meg. Det eneste jeg ikke likte var at en av mine favoritter forsvant fra fortellingen, men jeg har et lite håp om at vi sees igjen i neste bok.

Omslaget:
Jeg syntes ikke omslaget yter boken rettferdighet. Overfladisk som jeg, helt tydeligvis, er så hadde jeg ikke plukket opp denne boken hadde det ikke vært for alle de gode omtalene jeg leste av den rundt omkring på flere engelsk språklige bokblogger.

Oppsummering:
4 stjerne av 5 mulige.

Vil du vite mer?
Les Rachels blogg 
Følg Rachel på Twitter

Vil du vite hva andre mener om boken?

Boken ble utgitt: 2010
Målgruppe: Ungdom
Kilde: Kjøpt selv.

3 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse! Jeg er helt enig med deg i forhold til coveret, det har litt for mye The Craft over seg. Liker US - omslaget bedre :-)

    SvarSlett
  2. Spennende:) Bra omtale! Skal notere meg boktittelen så jeg kan få lest den en gang:)

    SvarSlett
  3. Helt enig ang. omslaget. Jeg hadde aldri plukket denne opp og vet ikke engang om jeg ville bli sett med den på bussen;-) Omtalen virker derimot mer interessant.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)