RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 4. november 2011

Bokanmeldelse: Utfor av Sunniva Relling Berg

Tirsdag 1.november ble Sunniva Relling Berg nominert som kandidat til Brageprisen i kategorien Barne- og ungdomsbøker for hennes debutroman Utfor, Flukten fra virkeligheten gratulerer!

Hva handler boken om?
Foreldrene til Lea tar henne ut av skolen i byen og flytter ut på en øy. Lea hadde det ikke godt på skolen i byen, hun ble mobbet og frosset ut av klassemiljøet. På øya bor det fire andre ungdommer, tre av en gutt som heter Jonas har et veldig vanskelig forhold til de tre andre. Vil Lea finne seg til rette på øya og på en ny skole? Hvofor er de andre så ekle mot Jonas? Det skal vise seg å gi Lea hodebry og hun må ta et vanskelig valg.

Mine tanker om boken?
Nå har jeg endelig blitt ferdig med Utfor og jeg sitter igjen med en følelse av å være lettere forvirret. Ikke mistforstå, det har vært en god leseropplevelse. Det var bare det at avsluttningen ikke helt etter min smak, men når det er sagt har boken en type avslutning som mange lesere liker veldig godt. Jeg ville gjerne hatt mer, det må være et godt tegn, ikke sant?

Lea er en troverdig hovedperson, hun har opplevd det å bli mobbet og har blitt preget av dette. Ungdommene på øya hun flytter til er noe spesielle og Lea vil vite hvorfor. Det er ikke så lett å velge side når du ikke aner noe om de bakenforliggende hendelsene. Enkelte ganger ble jeg frustrert og irritert på Leas valg, men når man vet bakgrunnen hennes så må man bare forstå hvorfor hun velger som hun gjør.

Jeg vil gjerne lese mer av Sunniva Relling Berg, hun har helt klart talent og det lover godt for fremtiden.

Omslaget:
Stilig, retro og det har en direkte sammenheng med handlingen i boken.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken?
NRK har intervjuet Sunniva

Boken ble utgitt : Høsten 2011 
Målgruppe: Ungdom
Forlag: Samlaget
Kilde: Anmelderkopi fra forlaget mottatt mot ærlig anmeldelse.
1 kommentar:

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.