RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 21. januar 2012

Bli kjent med: Synne fra Lesehesten fra Sørlandet."Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Det er en glede å få ønske velkommen til Synne fra bokbloggen Lesehesten fra Sørlandet.

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Synne, er 33 år gammel og arbeider som barnebibliotekar i vakre Hallingdal. Vokste opp i en liten sørlandsby som har betydd mye for identiteten min. Er ganske aktiv på fritida (blant annet med korsang) men leser raskt og mye, så jeg får stadig nye påfyll litterært. Jeg kan riktignok ikke skryte på meg å ha lest hele biblioteket, som jeg har fått spørsmål om fra de små J
Jeg husker faktisk ikke hvorfor jeg begynte å blogge. Men det startet i det små i mars 2007 med 1-2 bokrelaterte innlegg i måneden og noen andre tema; etter hvert har innleggene blitt både hyppigere og lengre med et klarere litterært preg. Jeg er også interessert i blant annet musikk og film og liker å finne gode bilder. Spesielt en lang tekst er det viktig å sprite opp litt! Jeg er litt engstelig for at det skal bli en kjedelig anmeldelses-blogg (lukter jobb for min del!), så prøver å variere innholdet og også si til meg selv: blogg når du har lyst!


Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.

Jeg tror jeg kan love at det kommer et nytt video-innlegg på nyåret, “Lest i 2011”. Og hvis jeg skal følge opp litteraturmålene mine kommer det også et par sjøllaga dikt før årsskiftet.


Hva liker du best med det å blogge?

Blogge om ei bok som jeg har likt veldig godt, kanskje? Selv om det kan være vanskelig å finne de riktige ordene. Og jeg liker tanken på at jeg er en del av et blogg-samfunn, der vi følger med på (og føler med!) hverandre, får og gir inspirasjon.


Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Det blir fem ganske ulike bøker! Dødslekene, Kjærlighetens historie, Mnem, I all evighet, Barnepiken. Alle er anmeldt på bloggen. Jeg kunne også nevnt flere fantasybøker, selvfølgelig.
Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Jeg leser sjelden ei bok fordi den er skrevet av en spesiell forfatter. Men kommer J.K. Rowling med ei ny bok vil jeg nok ta den!


Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Jeg tror flere og flere har lest og også anmeldt Mnem av Simon Stranger. Jeg anbefaler den ofte til lesere som har lyst på noe litt spesielt. Ei bok av en litt ukjent, norsk forfatter kunne ellers vært en typisk reklame-kandidat!


Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.

Jeg tror alle trenger å ha noen hemmeligheter :)

Har du et mål med bloggingen din?
Ikke noe definert mål, nei. Men hvis noen kan få et mer personlig forhold til 1) barnebøker og 2) biblioteket når de følger bloggen min, da er det en bonus!


Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den (hvis ja nevn gjerne en bok)?

Ja! Divergent av Veronica Roth er den siste. Dystopisk bok som kan minne litt om Uglies og Dødslekene. Anmeldelse kommer!


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.

Jeg både betjener og bruker det! Verdens beste arbeidsplass for en lesehest! Det hender også at jeg kjøper engelske bøker på nettet, men jeg finner de fleste bøkene på mitt bibliotek og gjennom fjernlån fra andre bibliotek (det går an, nemlig!)


Del tre av dine bloggfavoritter med oss.

Vanskelig, men … må jeg velge, så må jeg vel! I tillegg til Flukten fra virkeligheten (ikke smisk :)) liker jeg nok ekstra godt Astrid Tereses Betraktninger, Ellikens bokhylle og My first, my last, my everything.


Tusen takk for at vi fikk lov til å bli litt bedre kjent med deg, Synne. Jeg syntes det er veldig hyggelig at du liker bloggen min forresten, nå ble denne lørdags formiddagen straks enda bedre. I dag har jeg lært noe nytt, jeg ante faktisk ikke at Simon Stranger var en norsk forfatter. Jeg har bare gått ut fra at han var engelsk, flause :)

8 kommentarer:

 1. Hei, det var litt radom spørsmål. men vet du hva "Plot outline" er?
  Tusen takk !

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror plot outline er når du setter opp en slags disposisjon over handlingen i boken/filmen. Beveger meg på litt usikker grunn her :)

   Slett
 2. Jeg gleder meg til nytt videoinnlegg. Likte veldig godt det du la ut sist.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi to :) Elsker Synnes videosnutter.

   Slett
 3. Bokelskerinnen: så flott;) Manuset er så å si ferdig, håper at videoen er ute i løpet av uka!
  Mari: "Stranger" høres unektelig litt engelsk ut, og Simon er internasjonalt, så ikke så rart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det falt meg veldig naturlig å tenke at det var engelsk eller amerikansk :)

   Slett
 4. Ah, taaaaaaakk!! :) You made my day :)

  - Og så blir jeg kjempeglad hver gang noen fremhever fabelaktige Mnem. Det er et mysterie hvorfor boken er så lite kjent utenom bokbloggverden.

  Mari: Høhø, gikk lenge rundt og uttalte ham som Saimn Strrrrrrreiiiiiiiinsjer jeg også, om det er noen trøst ;)

  SvarSlett
 5. Det føles som en veldig god trøst for meg, ellikken. Alltid godt å vite at man ikke er alene om å "dumme" seg ut ;)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.