RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

mandag 2. januar 2012

Nytt i hylla: Ungdomsbøker - januar

Her er en oversikt over de skjønnliterære ungdomsbøkene som utgis her i Norge nå i januar. Denne posten er på ingen måte sponset av verken forlag eller bokhandlere. Ungdomsbøker får, etter min mening, alt for lite spalteplass her i landet, så dette er mitt private initiativ for å sette fokus på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis her hver måned.
For en oversikt over utgivelser for voksne i januar besøk Bokelskerinnens blogg.
Sannsynlighet for kjærlighet ved første blikk av Jennifer E. Smith. Utgis av Cappelen Damm 18.januar.

Jeg kan ikke huske å ha lest en eneste negativ anmeldelse av denne boken blant internasjonale bokbloggere, så jeg har muligens litt høye forventninger til innholdet. Denne boken skal ut på Bokbloggturné i regi av Cappelen Damm og jeg er så heldig at jeg får lov til å være med på denne runden. Gleder meg til å ta fatt på historien.

Tidligere har jeg skrytt en del av de flotte bokomslagene til Cappelen Damm men denne gangen er det skivebom for min smak. Det originale amerikanske omslaget føler jeg passer bedre til bokomtalen. Hvilket omslag liker du best?

Amerikansk omslag.
Boktrailere:


Forlagets omtale:
Det hun trodde skulle bli den verste dagen i livet hennes, utvikler seg til noe ganske annet. Hun er på vei fra New York til London for å være med i farens bryllup. For første gang skal hun møte stemoren sin. Og selv om hun er 17 år gammel, må hun innrømme at hun ikke har tatt verken skilsmissen eller farens nye romanse nevneverdig heroisk. På flyplassen møter hun briten Oliver. Skjebnens lunefulle timing får fritt spillerom i denne historien om familiebånd, nye sjanser og den første kjærligheten. Hadleys flysete er nemlig ved siden av Oliver. I løpet av 24 timer vil disse to overbevise deg om at kjærlighet ved første blikk er mulig og at den kan dukke opp når du minst venter det.


Sirkelen av Sara B. Elfgren og Mats Strandberg. Utgis av Gyldendal 25.januar.

Sirkelen har jeg vært så heldig å få et forhåndseksemplar av og det jeg har lest av boken så langt har vært veldig bra! Gleder meg til mer. Jeg syntes forresten det er utrolig morsomt at en nordisk ungdomsbok har fått så mye oppmerksomhet internasjonalt. Filmmanuset blir arbeidet med i disse dager og det blir mest sannsynligvis film om to-tre år. Omslaget er grøssende godt!

Forlagets omtale:
Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles – bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve.

En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve.

En svensk småby blir åstedet for en kamp mellom det onde og gode. Sirkelen byr på nesten 500 sider med intens spenning, kjærlighet, magi, håpløse foreldre, lekser, død og vennskap. My So Called Life møter Buffy the Vampire Slayer i Twin Peaks. Eller kanskje Twilight i Fucking Åmål?
Boktrailer:

Intervju med forfatterene:


Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens navn så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende) i det tilfeller forfatteren har en egen side. 

Hvis det er forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig.

8 kommentarer:

 1. Sirkelen har jeg også fått og skal straks igang med å lese den. Jeg er så glad for alle de positive omtalene av den - det gjør at jeg gleder meg til å lese den.:-)

  SvarSlett
 2. Sirkelen er en bok jeg har veldig lyst til å lese:) Høres spennende ut:)

  SvarSlett
 3. Elsker disse postene dine :) Er så dårlig til og finne ut av hva som kommer av nytt.
  Bra du kan oppdatere meg :)

  Jeg er også så heldig at jeg får lese Sannsynlighet for kjærlighet ved første blikk :) så vit jeg husker :P

  Uhh pluss jeg også fikk et forhåndseksemplar av Sirkelen. Er borte og kikker på den hver dag. Tror nok den blir en av mine neste bøker :D Gleder meg masse til og lese den :)

  SvarSlett
 4. Skal også lese "Sannsynlighet for kjærlighet ved første blikk" i bokbloggerturnéen:) gleder meg!

  Synes det er bra at det skal bli film av "Sirkelen":)

  SvarSlett
 5. Heisann og tusen takk for titten hos meg! Ja, vi har virkelig god smak når det gjelder navn syns jeg, he he ;) Sirkelen står i bokhyllen min og jeg er virkelig spent, gleder meg til å begynne å lese! Forøvrig kommer jeg ikke helt over hvor fin bloggen din har blitt, helt nydelig!! Har du gjort det selv, eller? Nyttårsklem fra Anette :)

  SvarSlett
 6. Jeg er nysgjerrig på begge disse to. Har såvidt begynt på Sirkelen og synes allerede den er uhyggelig.

  SvarSlett
 7. SV;hehe,ja. Bra at det ikke er bare meg som blir holdt oppe av "Sirkelen":) hehe

  SvarSlett
 8. astridterese: Jeg er utrolig spent på å høre hva du syntes om Sirkelen :)

  Elin: Det er den også :D

  MoonStar: Så flott da, da er det bare å fortsette å følge med her vet du. Jeg skal også lese boken men den utrolig lange tittelen he he. Gleder meg til det.

  Nina C.: Da er vi to ;)

  Anette: Tusen takk! Nei, jeg har ikke gjort det selv. Det er en amerikansk webdesigner/bokblogger som kaller seg Parajunkee som har gjort det for meg. Hun har også designet den engelske bokbloggen min. Er utrolig godt fornøyd med hennes tjenester.

  Silje: Den er litt skummel ja, spesielt var begynnelsen litt ubehagelig.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.