RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 23. januar 2012

Tegneserie: Nebel Grad Blues av Sigbjørn Lilleeng.Bernhard har det ikke så greit, han er ikke skikkelig god i noe, men han spiller i band. Han blir dumpa av dama si, Maria; fordi en SMS-tjeneste(!) mente de to ikke passet sammen.

Da jeg var på biblioteket forleden ramlet jeg over Nebelgrad Blues av Sigbjørn Lilleeng. Det er en skam at jeg ikke har lest noen av Sigbjørns tegneserier tidligere! Jeg har tenkt på det flere ganger tidligere, hvorfor det ikke har blitt noe av før nå aner jeg ikke. Sigbjørn Lilleeng er jo opprinnelig fra byen jeg sogner til og vi er fra samme årskull. Jeg kjenner ham ikke men jeg husker han fra den tiden vi begge befant oss på hver vår videregående skole i Hønefoss. Det er utrolig hyggelig at han gjør det så bra som illustratør, mange har forhåpentligvis fått med seg den nyeste utgivelsen Sigbjørn Lilleeng medvirket i; Apefjes. Bokorm som jeg er blir jeg jo stolt som en hane når det kommer noe bra fra lille Hønefoss!

Dette er, hvis jeg har forstått det riktig, Sigbjørns debuthefte. Dette er en morsom begynnelse og Sigbjørn tar ungdommen fra litt mindre urbane småbyer på kornet. De fleste som er vokst opp i utkanten av en eller annen stor by vil nok kjenne seg igjen i tegneserien. Jeg er veldig glad for at dette er bare begynnelsen, jeg har en del og ta igjen, heldigvis! Gleder meg til å lese fler av Sigbjørns striper.Jeg liker illustrasjonene, de minner meg forresten litt om de som ble brukt i Gorillaz sine musikkvideoer:

Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

10 kommentarer:

 1. Illustrasjonene til Lilleeng minner en del om illustrasjonene til Jamie Hewlett, ja. Lilleeng virker egentlig som en interessant type, så jeg bør kanskje stikke på biblioteket en dag, jeg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant :) Det bør du gjøre og finne ut om stripene hans er noe for deg.

   Slett
 2. Dette er nok noe kjøpe inn til skolebiblioteket, og da kan jo jeg lese det også:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. God idé, Silje! Du er heldig på den måten ;)

   Slett
 3. Skjønner at du er stolt. hehe.Er sånn når en fra hjemstedet/der du bor er kjent eller som er forfatter:)
  SV;Takk Mari! Så bra at du er nysjerrig!hehe. Er en fin bok!

  SvarSlett
 4. Fin å se du leser tegneserier også! :) Har faktisk ikke lest _noe_ av den serien, men jeg likte veldig godt tegningene. Og jeg er helt enig i at jeg også tenkte på Gorillaz da jeg så dem. Hehe~

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Kake :) Jeg skal prøve å bli flinkere til å lese tegneserier, jeg liker det jo!

   Slett
 5. Alt for lenge sia jeg har lest tegneserier, er jo en fin pause fra bøkern:)Siste jeg kommer på var vel Pondus:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Pondus har jeg lest bare sånn i avisen, han har noen gullkorn ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.