RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 28. april 2012

Bli kjent med: Karete fra bloggen Bok-Karete."Bli kjent med bokbloggerne" er en fast spalte her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. I dag skal vi få bli kjent med Karete fra bloggen Bok-Karete, et, for meg ihvertfall, nytt bekjentskap i bokbloggsfæren. Jeg håper dere tar henne godt i mot :)Fortell oss litt om deg og bloggen din.
-Jeg har alltid elsket å lese, og som liten kunne jeg godt tenke meg å bli bibliotekar. Men så utdannet jeg meg til grafisk formgiver i stedet, og senere barnevernspedagog.
Da jeg studerte sist begynte jeg å jobbe i bokhandel ved siden av studiene, og har så bare blitt værende.
Jeg elsker jobben min! Det er fantastisk å møte så mange leseglade folk. Vi utveksler boktips og diskutere bøker.
Men så kommer man hjem da, og det er ikke alle i min krets som liker bøker like godt som meg, dermed blir det lite bokprat utenom jobb.
Derfor begynte jeg nylig å blogge. Bloggen min er fortsatt i det jeg vil kalle startfasen, men forsøker å dele litt av min hverdag i bøkenes verden. Enten det er arrangement man får være
med på eller det er bøker man har lest eller gleder seg til å lese.


Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om?
Nå har du sjansen.
- Jeg har startet en liten post som jeg kaller Retrohjørnet, her vil jeg en gang i uka skrive litt om bøker jeg husker som barn og eldre bøker jeg gjerne så at noen ga ut på ny.
Det er så mange gamle skatter som bare venter på å bli gjenoppdaget. Føler meg ofte litt fortvilet når foreldre kjøper Hello Kitty bøker og lignende til barna. Det finnes jo så mye bra!
Vil forsøke å dykke ned i denne skattekisten og se hva jeg finner. Setter veldig pris på innspill fra de som leser bloggen min, kanskje det er noen bøker jeg glemmer på veien?


Hva liker du best med det å blogge?
-At jeg får dele mine leseopplevelser med andre og at man stadig oppdager nye blogger og bloggere.


Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
- Huff, et helt umulig spørsmål å svare på.
Men det er noen bøker jeg leser minst en gang i året. En av dem er "Nedenom og hjem" av Charles Bukowski.
Det er selvfølgelig mange andre jeg kunne nevnt også...


Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
- Igjen et utrolig vanskelig spørsmål...
Michel Houellebecq
Jane Austen
Bernhard Schlink
Stig Sæterbakken
Nikolaj Frobenius
Charles Bukowski
Anne Karin Elstad
Agatha Christie

Kanskje en litt merkelig blanding?


Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
-Forsoningen, av Fred Uhlman. Dette er en meget stor bok selv om den er liten av størrelse (95 sider).
Fikk den selv anbefalt av en tidligere kollega. Og dette er en bok jeg aldri vil glemme.
Boken handler om vennskapet mellom to unge menn. En jøde og en aristokratisk grevesønn. Handlingen utspiller seg i Stuttgart på begynnelsen av 30 tallet og beskriver hvordan
politikken og dens rammer slår sprekker i vennskapet. En skikkelig "perle" av en bok og veldig gripende.Leser du noe som enkelte ville sette merkelappen guilty pleasure på? Del det med oss, du er neppe alene om det.
- Jeg leser egentlig alt mulig. En bok er en bok. Det være seg "stjerneromaner", Sønnavind eller Harlequin. Jeg bryr meg mest om at en bok skal gi meg en opplevelse,
snarere enn hvem som har skrevet dem. Det er beklageligvis noen forfattere jeg skygger unna, men jeg leser for å si det på rogalandsk "rått og råde".
Har ellers en forkjærlighet for serien Bøgenæs Beste og samler på dem, uten at jeg helt kan forklare hvorfor.


Har du et mål med bloggingen din?
- Jeg har vel ikke et helt klart mål med bloggingen min, annet enn å spre leseglede.
Synes også det er gøy å trekke frem litt bøker som ikke nødvendigvis topper salgslistene i Norge. Gi dem litt oppmerksomhet.


Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
-Ikke ennå, men etter at jeg begynte å følge med på fremtidige favoritter er det flere anbefalinger jeg har tenkt å følge.
Det er ikke det at jeg ikke stoler på anmeldelsene til andre bloggere. Men ofte leser vi de samme bøkene, har jeg inntrykk av?


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
- Jeg er svært lite på biblioteket. Mest på grunn av at jeg er elendig til å levere tilbake samt at jeg helst vil eie bøkene selv.
Bøkene kommer også ofte veldig seint til biblioteket, så da orker jeg ikke vente og ender opp med å kjøpe dem.
Fordelen med å jobbe i bokhandel er tilgang på leseeksemplarer og gunstige rabatter.
Er vel på biblioteket bare et par ganger i året.

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
- Da må jeg jo si at du har en veldig fin blogg. Er stadig innom og kikker rundt.
Ellers er jeg daglig innom Bokelskerinnen og Groskro's verden.

Tusen takk for at du stilte opp på intervju, Karete. Det har vært hyggelig å få vite litt mer om deg, bloggen og selvsagt litteraturen du liker! Forsoningen har jeg sett blitt snakket varmt om av andre bokbloggere også, så jeg tror det er en bok jeg skal forsøke meg på i løpet av dette året. Det høres ut som en uforglemmelig historie. Ønsker alle som titter innom en riktig fin lørdag, håper solen skinner like strålende hos dere som den gjør her denne lørdagen. Vi sees vel i morgen over en smakebit?
Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

7 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke hvor mange bokblogger du leser, men gå gjerne inn på bokbloggene.blogspot.com, der kan du oppdage haugevis av norske bokblogger, og da vil du nok merke store variasjoner i hva som blir lest. Også vil du ende opp med en tipsliste som er altfor altfor lang... ;)

  Noen leser mest krim, andre fantasy, YA, dystopi, oversatt skjønnlitteratur, klassikere, science fiction osv... det er genialt hvor mye forskjellig vi faktisk leser!

  Fint intervju =) Nå skal jeg utforske bloggen din.

  P.S. Interessant å se at det er flere som har oppdaget Forsoningen. Den har vært en gjenganger på norske bokblogger. Alle som leser den anbefaler den, også blir det flere og flere som oppdager den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Jeg leser tydeligvis ikke nok :) kjempeglad for bloggtips. Du har en fin blogg selv også. Utenom at vi jobber i samme kjede og liker Uhlman, deler vi også en annen favoritt. Claudel :) Lykke til med oppgaveskriving!

   Slett
 2. Disse intervjuene liker jeg Mari, da dukker nye blogger opp, som jeg ellers ikke ville ha oppdaget. Og det er ekstra gøy å bli nevnt sammen med Bokelskerinnen som blogger denne bloggeren er innom :-)

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 3. Hun virker som en strålende blogger, =) Takk for blogg-tips, =)

  SvarSlett
 4. Bok-Karete er et relativt nytt bekjentskap for meg også, gleder meg til å følge henne videre. Forøvrig synes jeg at bloggerne leser veldig mye forskjellig, jeg. Har plukket med meg mange tips her og der. ;) Fint intervju som vanlig, Mari!

  SvarSlett
 5. Har nylig oppdaget Bok-karete selv:) Virker som en flott bokblogg! Fint intervju ovenfor!

  SvarSlett
 6. Veldig fint intervju, jeg har nylig stiftet bekjentskap med Bok-karete selv også og gleder meg til å følge henne videre, hun har en meget fin blogg.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.