RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 17. april 2012

Bokanmeldelse: Unearthly av Cynthia Hand

Unearthly av Cynthia Hand er en sidevender av en ungdomsbok. Endelig en forfatter innenfor den paranormale sjangeren som lar et forhold utvikle seg på normalt vis. Clara er ikke jenta som faller head over heels i den utenomjordisk vakre gutten.

Clara er en "angel-blood", da moren fortalte henne hva de var for noen år siden trodde Clara at det hadde tippet over for moren. Hadde det ikke vært for at moren faktisk hadde bevis, et sett nydelige vinger. Alle engler har et formål her i livet og Claras er, virker det som, å redde en gutt fra en skogbrann. Hendelsen skal skje i en annen stat, derfor flytter hele familien til Clara fra solfylte California til Jackson Hole i Wyoming. I Jackson stifter Clara fort nye bekjentskaper; blant hennes nærmeste venner er tvillingene Wendy og Tucker Avery og den utrolig kjekke Christian Prescott, gutten hun er der for å redde.
Anmelderkopi via Netgalley.


Mine tanker om boken?
Min erfaring med bøker hvor engler er i fokus har vært varierende, men forfatter Cynthia Hands debutroman Unearthly fanget meg i øyeblikket. Forfatteren har en original vri på myten om engler, og hun har skrevet en historie som føles forfriskende for meg. Har du enda tilgode å falle for engler(haha) så kan det være Unearthly er historien som vil frelse deg.

Hovedpersonen Clara er født med et formål. Hva det er avsløres gjennom små drypp gjennom hele boken. Dette grepet sørger for en fin spenningskurve, uten at forfatteren er nødt til å avslutte det hele med en cliffhanger. Selv om spenningen er jevn, er ikke historien tettpakket av actionfylte scener.

Hand gir leseren tid til å bli kjent med de forskjellige personene, noe jeg satte stor pris på. Forhold bygges opp over tid, forfriskende i en sjanger som nå flømmes over av "jenta faller hodestups for den utenomjordiske kjekke og perfekte gutten" - historier. Det hele føles naturlig og skildringen av den gryende forelskelsen gjorde det like enkelt for meg å bli sjarmert av gutten Tucker som for Clara.

Kudos til forfatter Cynthia Hand for å tørre å gi rollefigurene den plassen de fortjener og ikke falle for fristelsen det sikkert kan være å skrive en stormende og altoppslukende romanse.

Ungdommene som skildres i boken føles ekte, de var vennlige, interessante, gjør noen dumme valg, kort sagt de er menneskelige og feilbarlige. Best av alle likte jeg Tucker Avery, en tvers igjennom hyggelig fyr. Småflørtingen og ertingen mellom han og Clara var underholdende og en typisk tenåringsflørt slik det skal være.

Bokomslaget: 
Vakkert men det australske passer bedre til innholdet i boken føler jeg:

 Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

12 kommentarer:

 1. Jeg var innom engler både i Succubusbøkene til Mead og den nye serien til J.R.Ward, uten at det var kjempesuksess. Derimot har nettopp lest I, Lucifer denne månenden - og mer englete enn det kan det ikke bli - eh. Falne engler og både Rafael og Gabriel figurerte. Men forelsket ble jeg ikke.
  Må vel ei ungdomsbok til -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja.. det er vel lettere å la seg sjarmere når man går inn i rollen som sitt 15-16 årige jeg ;)

   En englehistorie som falt i smak hos meg, kanskje aller aller mest fordi romansen i boken føltes virkelig. Dessverre er det mange forfattere som forsøker seg på å forfatte forhold av typen "INSTA(nt) love" og det fungerer sjeldent. Heldigvis har ikke Hand falt for den fristelsen.

   Slett
 2. Aldri lest boka, høres interessangt ut:)

  SvarSlett
 3. Fin bokomtale!Må sjekke ut denne en gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Nina :) Ja, gjør det!

   Slett
 4. Takk for tips:-) Den tror jeg at jeg må få med meg!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da ser jeg frem til å finne ut av om historien faller i smak hos deg, Linda.

   Slett
 5. Jeg gleder meg sånn til å lese disse. Jeg har begge to stående i bokhyllen, og synes også omslagene på dem er vakre (har de amerikanske innbundne utgavene).

  SvarSlett
  Svar
  1. Omslagene er virkelig vakre ja. Det blir spennende å se om du liker første boken like godt som meg. Jeg gleder meg veldig til å lese bok #2, men det var det med alt man har lyst til å få tid til å lese da...

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.