RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

fredag 6. juli 2012

Bokanmeldelse: Emma3 og ThoreHund av Kjersti Scheen

Kjersti Scheens ungdomsroman Emma3 og ThoreHund er meget lettlest. Dette er en søt historie som passer godt for de som har behov for lesetrening eller som rett og slett vil ha en bok som ikke byr på det helt store utfordringene. Emma3 og ThoreHund er en fin historie å hygge seg med hvis man har noen ledige timer.

15 år gamle Emma er ensom, hun lengter etter en venn. I lang tid har hun vært medlem på nettstedet Hei!, men hun har aldri tatt kontakt med noen der inne. En bruker på nettstedet kaller seg ToreHund, han virker utrolig kul, og en dag tar Emma mot til seg og legger igjen en melding på profilen hans.

Emma og ToreHund får god kontakt på nettet, men mye av det Emma skriver til ToreHund er ikke helt sant. Så vil ToreHund treffe Emma og det er da problemene oppstår.
Mine tanker om boken:
Emma3 og ToreHund er en lettlest ungdomsbok, den egner seg kanskje spesielt godt til jenter som enten ikke er så glad i å lese eller som sliter litt med lesing. Historien kan tolkes på flere forskjellige måter; mange vil kanskje fokusere på nettvett i og med at hovedpersonen Emma går med på å møte en totalt ukjent, en hun har truffet på nettet. Det kan virke vel naivt, heldigvis er mange klar over at ikke er noen spesielt god idé, men en viktig ting kan ikke gjentas for ofte. Boken kan også tolkes fra en annen innfallsvinkel da som en fin og rørende historie om en ensom jente som lengter etter vennskap og kjærlighet.

Bokomslaget:
Ved første blikk føler jeg at det ser litt ut som om det har gått ut på dato, men etter at jeg leste boken likte jeg det bedre da det har med elementer fra historien.

Oppsummering:
En lettlest og små romantisk ungdomsroman.


Om bloggeren

Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

2 kommentarer:

  1. Har denne boken biblioteket der jeg jobber, og ettersom jef selv ikke har lest den, var dette en veldig interessant og fin omtale av boken.

    Det er ikke lett å finne lettlest-bøker som fenger ungdom i alderen 15-18 år, og som du beskriver er også bokcoveret også avgjørende når leser skal velge bok. Er enig at bokcoveret er kjedelig - fenger ikke etter min mening.

    Ha en fortsatt fin fredag!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)