RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 16. juni 2012

Bli kjent med: Camilla fra bokbloggen Sverdet i steinen."Bli kjent med bokbloggerne" er en fast spalte her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. I dag skal vi få bli bedre kjent med Camilla som er jenta som blogger på bokbloggen Sverdet i steinen.Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg er 27 år og er opprinnelig en byjente som nå har endt opp på en gård på fjellet, der jeg bor sammen med samboer, katt, hund og hest. Jeg har alltid vært glad i å lese, og i oppveksten var "skal bare lese ut kapittelet først" fast svar når jeg ble spurt om å gjøre noe. Jeg har nylig fått en fast deltidsstilling i bibliotek og stortrives på arbeid mellom bugnende bokhyller. Jeg studerer ellers bibliotek- og informasjonsvitenskap årsstudium ved høgskolen i Oslo og Akershus og historie ved høgskolen i Volda, begge deler som nettstudent.

Når det gjelder bloggen min ble den startet som et sted å dele mer eller mindre fornuftige tanker omkring bøker. Jeg er spesielt svak for fantasy og science-fiction og dette preger nok bloggen. Men jeg leser og blogger også om helt andre sjangre, og akkurat nå prøver jeg å utfordre meg selv til å lese litt andre bøker enn det jeg vanligvis velger.

Hvorfor er det så gøy å blogge om bøker?
Det er herlig å kunne skrive og tenke rundt det man brenner for. I tillegg ser jeg at bloggen min har gjort meg mer reflektert som leser. Men det aller beste er alle de andre bokbloggerne man kommer i kontakt med når man blogger om bøker selv. Jeg er ikke den flinkeste til å kommentere, men liker å lese andre bokblogger og la meg inspirere.

Har du et mål med bloggingen din? 
Jeg har ikke noe spesifikt mål, og blogger mest for moro skyld. Men jeg håper at jeg kan gjøre folk litt nysgjerrig på de bøkene jeg skriver om.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen. 
Jeg vurderer å sette i gang en liten sommerutfording, men har ikke bestemt noe spesiefikt ennå. Vi får se.

Klikk på headeren for å komme til Camillas blogg.

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss? 
Harry Potter-serien av J.K. Rowling – den morsomste leseropplevelsen og bøker jeg leser igjen og igjen.
Ringenes herre av J.R.R. Tolkien – som for så mange andre var denne starten på min fantasyinteresse.
Wuthering heights av Emily Brontë – herlig dyster og nydelig språk.
Sense and sensibility av Jane Austen – jeg er svak for engelske klassikere med vakkert språk.
Normans område av Jan Kjærstad – en bok jeg nettopp har lest og som ble en favoritt med en gang. Skal snart blogge om denne!

Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)? 
Alle forfatterne på den forrige listen kan vel regnes som favoritter, men hvis jeg skal trekke fram noen utenom dem må det bli fantasyforfatteren Trudi Canavan, fordi hun skriver underholdende fantasy som jeg alltid storkoser meg med.

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den? 
Ja! Amasone-serien av Ingar Kundtsen synes jeg er helt glimrende fantasy, som det forundrer meg at ikke flere har lest. Den er ikke særlig velskrevet, men har en kick ass historie med kule kvinnelige krigere i hovedrollen. Kjempetøff og morsom underholdning!

Leser du noe som enkelte ville sette merkelappen guilty pleasure på? Del det med oss, du er neppe alene om det.
Ja. Jeg er utrolig glad i TV-serien Stargate SG-1 og når jeg oppdaget at det er utgitt bøker basert på serien måtte jeg bare teste de ut. Det er ikke akkurat stor litteratur, men sci-fi-nerden i meg digger det.

Hva slags forhold har du til lydbøker? 
Jeg er ikke spesielt glad i lydbøker faktisk. Har testet det ut, men det er ikke noe for meg. Men jeg låner ofte lydbøker på biblioteket, til min kjære samboer som elsker å høre på det.

Hva med e-bøker? Siden vi allerede er i gang med litteratur i forskjellig format mener jeg ;) 
Jeg kjøpte meg en Kindle i januar og er storfornøyd med den. Jeg synes det er en flott og behagelig måte å lese på og kjøper nå alle de engelske bøkene mine på Kindle. I forhold til at jeg jobber i bibliotek er det også veldig spennende å følge denne utviklingen.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)? 
Ja. Både Uglies og Matched leste jeg om første gang på diverse bokblogger og lot meg inspirere til å lese dem selv, noe jeg ikke angret på. Det er bare de eksemplene jeg kommer på, jeg lar meg nemlig stadig vekk inspirere til å plukke opp en bok jeg leser om på en bokblogg.

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke. 
Ja, jeg er veldig glad i mitt lokale bibliotek. Nå bruker jeg likevel mest biblioteket i nabokommunen, siden det er der jeg jobber. All litteratur jeg leser på norsk, og noe engelsk, låner jeg på biblioteket. Det beste med biblioteket er at jeg kan plukke med meg bøker jeg er usikker på om jeg vil like, og ikke tape noen penger dersom de ikke faller i smak.


Del tre av dine blogg favoritter med oss. 
Jeg leser mange blogger, så det er vanskelig å velge, men here goes:

My online library: Kjempefin blogg skrevet av en trivelig jente. Det var denne bloggen som inspirerte meg til å starte bokblogg selv.

Bokorm med skrivekløe:  Artig og velskrevet blogg både om bøker og det å skrive selv. Mye inspirasjon på fantasyfronten her.

Også liker jeg veldig godt denne bloggen, fordi det er en variert blanding av anmeldelser og andre poster, som blant annet den kjempekjekke Smakebit-utfordringen.

Tusen takk for veldig hyggelig omtale av denne bloggen og spennende svar, Camilla. Jeg tror jeg har sagt det tusen ganger snart, men snart, veldig snart vil jeg også lese HP-serien! Amazone serien  til Ingar Knudtsen står på ønskelisten men den er ikke like lett å oppdrive(selv om jeg vet at biblioteket kan bestille den opp).


Er du fascinert av drager så bør du lese Camillas siste bokanmeldelse!

Vil du være med på "Bli kjent med"-spalten så send meg en e-post da vel!


Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

3 kommentarer:

  1. Fint intervju. Aldri hørt om Camilla´s blog. Men skal uten tvil sjekke den ut :)

    SvarSlett
  2. Flott intervju:) Har tittet innom Camilla noen ganger og jeg liker bloggen hennes veldig godt:) Ha en videre god helg alle sammen:)

    SvarSlett
  3. Flott intervju:) Skal titte innom bloggen hennes:)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.