RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 29. juni 2012

Musikk som passer til boken du leser?

Hender det du hører på musikk og føler at teksten til låten du hører på passer perfekt til boken du leser(eller har lest)?


I hin hårde dager hadde jeg alltid en kassett
klar i spilleren for å ta opp de BESTE låtene.
Bilde: © Flickr/Moe.

Musikk + historier = love
Det skjer meg ofte, som regel når jeg er ute å kjører bil så tanken forsvinner før jeg rekker å notere den ned. I dag klarte jeg faktisk å bevare tanken i den delen av bevisstheten som er enkel å nå frem til jeg var hjemme igjen. Sangen jeg hørte var Laleh med Some Die Young.

Sangen har jeg hørt mange ganger tidligere, men i dag traff det meg at den passer perfekt til boken jeg leste og omtalte tidligere i uka, nemlig Sammen skal vi holde himmelen av Ellen Fjestad. Les boken og lytt til låten så tror jeg kanskje du forstår hva jeg mener. Det kan ikke tolkes helt bokstavelig talt, men er allikevel ganske passende.

Har du funnet en sang som passer til en bok du har lest?
Del det med oss i kommentarfeltet da vel.

4 kommentarer:

 1. Forfatteren Éric-Emmanel Schmitt har skrevet boken "Mitt liv med Mozart", og det følger med en CD med musikk! Veldig spesielt og fint å lytte til musikken mens man leser kapitlene som hører til hvert stykke :)

  SvarSlett
 2. Kanskje ikke helt det du spør etter. Men når jeg leser bøker med handling fra 2.verdenskrig, noe jeg gjør stort sett hele tiden...da pleier jeg å ha Beethoven eller Chopin på øret. Det setter liksom den rette stemninga ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner godt hva du mener, =) Jeg pleier ofte å lage meg en spilleliste til bøkene jeg leser, så hører jeg på den mens jeg leser,=)

  Jeg hadde en slik "happening" med Catching Fire (Opp I Flammer) hvor jeg hørte "My Love" av Sia, fra Eclipse albumet, =)

  Den er sykt fin, det er en sang jeg kan høre på en billion ganger uten å gå lei, =)

  =)

  SvarSlett
 4. Jeg har en egen spilleliste som heter "lesemusikk", det er for det meste klassisk og rolig musikk som ikke forstyrrer når jeg leser (henger meg veldig fort opp i tekster). Hehe :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.