RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 27. oktober 2012

Bli kjent med: Emma fra bokbloggen Tusen Liv.

Emma har gått fra "rosablogging" til bokblogging.

I dag er det 14 år gamle Emma som er på besøk for å fortelle oss litt om seg selv og hennes flotte bokblogg Tusen Liv. Flott tittel, på bloggen hennes, ikke sant?


Bloggen din og deg

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Emma, jeg er fjorten år og bor i Trondheim. Jeg er ganske ny når det kommer til bokblogging, men for noen år siden hadde jeg en såkalt «rosablogg». Jeg fant etterhvert ut at det ikke var noe for meg, og nå har jeg hatt en pause fra bloggingen i godt over et år. Jeg har alltid likt å lese, og når jeg nylig kom over noen bokblogger, fikk jeg lyst til å begynne selv. På bloggen min skriver jeg om bøker, tegneserier og mer.

Har du et mål med bloggingen din?
Nei, jeg har egentlig ikke det, men hvis jeg kan inspirere flere til å begynne og lese eller bare tipse noen om gode bøker, er det flott!

Hva får din blogg til å skille seg ut i mengden?
Jeg er yngre enn de fleste andre bokbloggere, så jeg skriver for det meste om ungdomsbøker, og jeg gir et litt yngre syn på bøker. Jeg poster heller ikke bare om bøker, men også om tegneserier!

Når du er på jakt etter en ny bok leter du etter anbefalinger?
Og om så er tilfelle, hvor?
Ja, absolutt. Hvis jeg kommer over en bok jeg har kanskje lyst på, sjekker jeg alltid Goodreads eller andre bokblogger etter meninger om boka først!

Bruker du ditt lokale bibliotek? Hvorfor/hvorfor ikke?
Nei, jeg har ikke brukt biblioteket i det siste. Jeg har en grusom uvane med å rote bort/miste bøkene jeg låner, og da blir det fort dyrt å betale tilbake. Jeg liker også å vite at jeg eier en bok, og at jeg kan lese den når jeg vil!

Kjapt om litteratur


Fem favoritt bøker?
Egentlig fyller Harry Potter-bøkene opp hele denne lista, men bortsett fra Harry Potter, er boka Lies i Gone-serien en bok jeg liker veldig godt. Uglies og Pretties fra Uglies-serien må også på lista, i tillegg til The Hunger Games og Matched fra seriene med samme navn. Alle disse bøkene er ganske like ved at de foregår i dystopiske samfunn, men de skiller seg ut fra andre bøker i sjangeren ved at de er veldig bra skrevet!

Favoritt forfattere?
Scott Westerfeld, J. K. Rowling og Michael Grant!

Favoritt sjanger?
Science Fiction, men jeg liker også Fantasy veldig godt.

En god bok som fortjener flere lesere?
Alle bøkene i Uglies-serien fortjener definitivt flere lesere! Jeg har hørt flere ganger at folk ikke forstår starten av Uglies, men serien blir så enormt mye bedre etter hvert!

Klikk på bildet for å besøke Emmas blogg.

En bok du ikke helt forstod?
Ingen som jeg kommer på med det første.

En bok du fikk lyst til å kaste i veggen i ren frustrasjon?
Jeg kastet faktisk Harry Potter og Halvblodsprinsen fra meg i sinne etter at en av favorittkarakterene mine døde.

En bok du kan lese igjen og igjen?
Harry Potter og De Vises Sten, definitivt! Har allerede lest den utallige ganger.

Format


Hva slags forhold har du til lydbøker?
Jeg hører sjeldent på lydbøker lengre, men når jeg var yngre likte jeg de veldig godt!

E-bøker?
Jeg liker mye bedre å holde en ekte bok i hendene. Også lukter bøker så godt!

Andre bokbloggere


Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den?
Jeg leste Matched av Ally Condie etter at jeg så noen på YouTube som anmeldte den, så det kommer vel an på om man regner YouTube-brukere som bokbloggere.

Hvis du svarte ja på forrige spørsmål. Var det en vellykket leseropplevelse?
Ja, jeg elsket den!

Del tre av dine blogg favoritter med oss?
Jeg liker Bokelskerinnen veldig godt, og jeg besøker også Marias bokblogg og Knirk nesten daglig! Jeg liker også din blogg veldig godt.


Tusen takk for at vi fikk bli bedre kjent med deg, Emma! Jeg gleder meg veldig til å følge bokbloggen din videre :)Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

2 kommentarer:

  1. Veldig interessant å lære Emma og hennes bokblogg å kjenne : ) Flott med en ung litteraturstemme i forhold til ungdomsbøker, og egentlig alle slags bøker : )

    SvarSlett
  2. Aldri hørt om bloggen til Emma :) Men vil da ta en titt innom.. Selvom jeg er en del eldre ser det ut til vi leser mye av det samme :)

    Takk for tips

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.