RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 11. november 2012

Bokmarked - En smakebit på søndag

I går tok jeg med meg mine søte små og dro på bokmarked og det er selvsagt fra den utflukten søndags smakebit kommer fra. Med noen av titlene har jeg forsøkt meg på litt bokryggpoesi.


Jeg må forresten nevne at denne herligheten(+ jr sine utvalgte Donald Pocket og Donald blader som vi fikk med på kjøpet) ikke kostet mer enn 100 kr. Det vil jeg kalle et kupp!


Fedrenes løgner, noe til besvær.
Ekstremt høyt & utrolig nært
stormfulle høyder.


En vampyrs bekjennelser:
Ut å stjæle hester.
Alle vil til himmelen, Jasper Jones.

Her om dagen "sjokkerte" jeg Line(Lines bibliotek) da jeg fortalte i en kommentar, på hennes flotte omtale av The Casual Vacancy av J.K. Rowling, at jeg fortsatt ikke har lest Harry Potter-bøkene. Ja, jeg vet det, det er intet mindre enn utrolig! Nå er jeg et skritt nærmere, for jeg fant Harry Potter og De Vises Stein til  ynkelige 10 kr.

I tillegg til disse bøkene kjøpte jeg boken Fittekvote, en bok som sikkert flere husker at jeg irriterte meg grenseløst over tittelen på da den kom ut. Jeg skulle aldri lese den fordi ordbruken irriterte meg, vel når den kostet bare 10 kr stilte visst saken seg litt annerledes. Reckless av Cornelia Funke har jeg allerede lest og det jeg husker boken best for er alt det jeg ikke likte ved den.


Har du shoppet noen bøker i uken som har gått?

Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.
Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

38 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk bare kjøpt en eneste bok denne uken, og det bare fordi den ikke fantes på et eneste bibliotek i hele landet. (Levanger hadde den i katalogen, men de kunne ikke finne den :-))
  Boken heter After the King: Stories in Honor of J.R.R. Tolkien, ble gitt ut i 1993 og har noveller av blant annet Terry Pratchett. Ikke den letteste boken å finne, men heldigvis hadde de den på TBD. Puh!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er flink, Astrid Terese :) Den novellesamlingen ble jeg veldig nysgjerrig på! Gleder meg til å finne ut mer om den, regner med den kanskje blir nevnt på bloggen din etterhvert?

   Heldigvis er det ikke hver uke jeg kjøper så mange bøker, men i det siste har jeg vært i det ekstreme bokkjøperhjørnet :/

   Slett
 2. Ser ut til at du har hatt en vellykket bokhandletur. Håper du koser deg med alle bøkene. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg nok gjøre, men når det blir vet jeg ikke. Det er nemlig bare the tip of the iceberg hva angår lesebunken min ;)

   Slett
 3. Jeg ser Stormfulle høyder og sikler :) Jeg har unngått slike steder da jeg ikke har plass, men jeg blir dypt misunnelig på alle dere som deler om fangst fra loppemarkeder og sånn. Snart vil jeg ikke klare å stå i mot lenger.

  Jeg tror jeg skal følge ditt eksempsel og lage et smakebit - innlegg på bøker kjøpt senere i dag etter litt søvn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Når fristelsen blir for stor, Elin, er jeg sikker på at du kommer på en eller annen krok hvor det er mulighet å få plassert en ekstra bok eller to. Vi bokoholikere finner alltid en unnskyldning når vi har holdt oss unna bokkjøp litt for lenge :)

   Slett
 4. Heisan! Jeg har heller ikke lest Harry Potter-- Jeg ønsket å lese dem for ungene men de ville ikke, siden de var lei av dem da de leste dem på skolen..hørt på makan! Så da ble det ikke noe på meg heller..Men jeg leste Tolkien og Ursula Le Guin i min ungdom så der var jeg tidlig ute--for disse har virkelig fått sin renesanse gjennom filmsuksessene til Ringenes Herre og Narnia..

  Ja, jeg har kjøpt bøker denne uka.:
  http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/11/herlig-kulturmte-pa-ark-bruns-i-dag-tre.html#more

  http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/11/fremtidige-favoritter-2-sjelevandreren.html#more

  samt : Kunsten å være lykkelig av Dalai Lama.

  Disse tilsammen kostet mye mer enn ditt bokkupp, men så fikk jeg lønn i dag samt en god del tilbake på reiseutlegg.

  Smakebiten komemr snart..før jeg legger meg kanskje??? ER trøtt, får se..Natta

  SvarSlett
  Svar
  1. Det både så og hørtes ut som om du hadde det fint på Ark, Anita. Så herlig med signerte bøker og en personlig hilsen fra forfatteren til Julebrevpikene :)

   Jeg er forresten helt sikker på at det ikke er for sent for deg å lese Harry Potter enda, Anita. Det ser ut til at bøkene fenger alle aldersgrupper.

   Slett
 5. Psst..Fedrenes løgner, har jeg også. (på vent)

  Camilla ..@onke..leste med r.. fy, så feil man kan ta sent på natt..

  SvarSlett
 6. Virkelig et bokkupp du gjorde i går!
  Selv har jeg ikke kjøpt noen bøker denne uken, kun vært på biblioteket :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er ganske så fornøyd med det selv må jeg si.

   Der minte du meg på at jeg har noen bøker her, liggende på overtid. Hei, dårlig samvittighet! :)

   Slett
 7. Har heller ikke lest Harry Potter bøkene så jeg må ta meg en tur ned i kjelleren for der har vi noen i hvert fall. Ser ut som du har gjort litt av et kupp der:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det burde vært en Harry Potter samlesning? Jeg ser vi er mange som har historiene til gode her.

   Slett
 8. Moro med en ny vri på søndagens smakebit! Her var det jammen mange godbiter, og jeg gleder meg til å høre hva du syns om "Ekstremt høyt og utrolig nært" - jeg syns den var helt fantastisk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Anette! Det er en bok som jeg garantert skal få blogget om når den har blitt lest. Vi får se når det blir, men planen er at den skal leses.

   Slett
 9. Flotte kupp du har gjort deg!:) Hørtes jo rett å slett koselig ut å være på bokmarked:)Har heller ikke lest Harry Potter bøkene, er også litt usikker om jeg kommer til å gjøre det. Ihvertfall ikke med det første:) Takk for poesien og ønsker deg en flott flott søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Isabella! Søndagen ble en god dag :)

   Slett
 10. Riktig god søndag formiddag, Mari : )

  Veldig tilfredstillende med bokmarked og bokkjøp - det er jo rene godtebutikken : ) Grattis med dine nyervervede go'biter : )

  Eldste sønnen min har økende interesse for Harry Potter, og vi leser nå første bok sammen og er godt i gang med filmene. Selv har jeg stor sans for slike eventyrlige og magiske univers som dette : )

  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var den perfekte godtebutikken for meg med null hull garanti ;)

   Det hørtes hyggelig ut, dez. Hvor gammel er den eldste sønnen din?

   Slett
 11. Har du ikke lest Harry Potter? Da har du noe å glede deg til! Bare du holder ut til etter den tredje boken da, det er da det blir virkelig fantastisk! :)
  For noen fine skatter du fikk med deg! Og 10 kr! For noen kupp!
  Ha en fortsatt fin søndag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skal jeg notere meg det, Amanda, selv om jeg håper jeg syntes historien er litt fantastisk allerede fra bok 1 ;)

   Slett
 12. Morsomt å stokke bøker for å finne mer eller mindre poetiske kombinasjoner! Ser vi er flere som ikke har lest om HP- ogås jeg som trudde jeg var den siste! Sammen er vi felles, er det ikke det man sier ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse går kanskje mer under merkelappen "Bokrygghistorier", Berit? Kanskje jeg egentlig burde skrevet det, at det er noe helt nytt som jeg har funnet opp selv ;)

   Sammen behøver vi ikke å føle oss så alene :)

   Slett
 13. Jeg har heller ikke lest Harry Potter, Mari.. :)

  Men jeg skulle også gjerne likt å lese "Ekstremt høyt og utrolig nært", for den så jeg nylig på film og syntes var helt fantastisk. Kanskje jeg finner den på salg jeg også? :)

  Og vet du? Denne uka har jeg faktisk ikke kjøpt en eneste bok. Helt vilt. Men jeg har jo fått noen da.. Hehe.. Bokryggpoesiboka såklart, og "Kirsebærsnø" av Ingelin Røssland som filmintervjuet Tiger til bloggen sin på fredag:) God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. "Kirsebærsnø" har jeg så utrolig lyst til å lese, Karen. Jeg håper den er like god som det fantastiske bokomslaget hinter til. Ingelin har en flott blogg, jeg gleder meg til å se intervjuet med Tiger der. Jeg er innom bloggen hennes med mer eller mindre jevne mellomrom og blar meg alltid igjennom de innleggene jeg ikke har fått lest tidligere :)

   Jeg visste faktisk ikke at EHoUN hadde blitt filmatisert, det må jeg notere meg.

   Slett
 14. Bokmarkeder er topp :-) Og det var litt av et kupp du gjorde! Kos deg med bøkene, Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har et håp om at alle gobiten byr på fine leseropplevelser, Silje :)

   Slett
 15. Det är verkligen dags att läsa Harry Potter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det visst flere som mener he he. Jeg har fått beskjed av kjentfolk om at jeg MÅ lese bøkene.

   Slett
 16. Vilka kap du gjort!
  Och Harry Potter kan man inte bli för gammal för;-) Jag läste dem första gången när jag var nästan 40...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror ikke jeg heller, Lotten, gode historier blir man aldri for gammel til :)

   Slett
 17. For et kupp du har gjort! Jeg er misunnelig og hadde nok plukket med meg en del av de samme bøkene som deg tror jeg. Jeg er spesielt nysgjerrig på En vampyrs bekjennelser og Jasper Jones av disse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, herlig kupp!

   Jeg har faktisk begynt på "En vampyrs bekjennelser" tidligere, men den gangen var det på lydbok og jeg klarte ikke helt å fokusere på historen. Noen ganger fungerer det og andre ikke, kanskje blir det enklere å komme inn i akkurat denne historien i bokform.

   Jasper Jones husker jeg var med på en bokbloggturné, men ikke så mye mer egentlig. Tenkte mest ungdomsbok jeg ikke har lest, den rasker jeg med meg ;)

   Slett
 18. Det høres ut som du og familien har hatt en riktig fin helg i bøkenes tegn! Jeg vindus-shopper daglig på amazon men har klart å unngå "last ned til kindelen"-knappen denne uka :) Jeg er sikker på at du kommer til å like Harry Potter, det er en tid for alt vet du! Jeg har nylig lest "Noe til besvær" (som jeg skimtet i poesi-bunken), og det var en veldig fornøyelig leseopplevelse. Anbefales

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre at "Noe til besvær" var en god leseropplevelse, Bokofilia. Liker jeg den så skal jeg få tak i "Den merkelige hendelsen med hunden den natten", det høres også ut som en fin og litt viktig historie. Har du lest den også?

   Slett
  2. Jeg har lest "Den merkelige hendelsen..." tidligere og likte den godt. Men den er ganske ulik "Noe til besvær" både i tema og stil. Den er knappere, om det er en god beskrivelse. "Noe til Besvær" bobler over av fortellerlyst. Uansett er Haddon veldig flink til å skrive om alvorlige ting på en morsom måte. Her kan du lese anmeldelsen http://bokofilia.blogspot.no/2012/09/noe-til-besvr-av-mark-haddon.html

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.