RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 8. september 2013

Love letters of great men, valg 2013 - En smakebit på søndag!En gang i tiden skrev jeg kjærlighetsbrev som stormende forelsket tenåring. Flere enn meg har kanskje gjort dette? Kanskje eksisterer det noen der ute enda? Jeg er usikker på om jeg ha noe svar på det spørsmålet.


Akkurat nå blar jeg litt i en bok hvor det er samlet kjærlighetsbrev fra noen av kanskje verdens historiens mest kjente menn. Her er et lite utsnitt fra et brev skrevet av en av det engelske språkets aller støreste poeter, nemlig John Keats til Fanny Brawne
Kanskje vil du lytte til en smakebit? Her er en liten introduksjon til Ludwig van Beethoven og en smakebit fra et kjærlighetsbrev han skrev til en kvinne, en kvinne som nok aldri ante at brevet eksisterte:


Tilslutt vil jeg ønske dere alle et riktig godt valg, jeg er ikke i tvil om hva jeg ønsker og det er fortsatt stabilitet og rødgrønn regjering. Ha et riktig godt valg folkens og god lesesøndag!

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Du deltar når du selv føler for det, om det er en søndag pr. år eller hver uke :) Utfordringen er en fin måte å få vist frem bloggen sin på, et lite "Hei, her er jeg", spesielt for de som er nye i det store ville blogglandia.
 • Skriv et innlegg på din blogg hvor deler noen valgfrie setninger fra en bok eller noe som er relatert til bøkenes verden. Vennligst ingen spoilere. Legger du inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen her får du besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) Kreativitet fanger lesernes oppmerksomhet.
 • Twitrer du postene dine så kan du gjerne bruke samme hastag som meg: #smakebit.
 • Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.12 kommentarer:

 1. For en vakker smakebit :)

  SvarSlett
 2. Tänk att få ett sådant kärleksbrev :)

  SvarSlett
 3. Jeg har nok aldri skrevet kjærlighetsbrev, og har nok heller aldri fått noe heller... Er altfor sjenert OG nøktern til det, men det hadde sikkert vært artig å få noe som lignet smakebiten din ;o)

  SvarSlett
 4. Kärleksbrev låter så underbart och passar väl denna vackra septembermorgon.

  SvarSlett
 5. Nydelige smakebiter! Kjærlighetsbrev kan være både platte og vakre, og dette var to av den siste sorten :-) Ønsker deg og et godt valg! (Vi har forhåndsstemming på biblioteket og min stemme ble avgitt for ett par uker siden. Det er jo greit når en vet hva en skal stemme :-) Og, jeg er enig med deg.)

  SvarSlett
 6. Jeg får inderlig håpe at brev av denne sorten som jeg har sendt er ettertrykkelig destruert :)
  Takk for smakebit og god søndag!

  SvarSlett
 7. Tur att man inte är så känd så ens kärleksbrev kan bli publika :-)

  SvarSlett
 8. Fin smakebit Mari. :) Takk for at du la inn link- men det står at det er NULL som er bloggeren, og jeg har bare fått en kommentar på detm helt uvant på en søndagssmakebit- så kanskje jeg skal legge det inn på nytt....??

  SvarSlett
 9. Svar på spørsmålet ditt; ja, gjett om! Og jeg har t o m en del svarbrev på loftet i en kasse. Hadde vært litt moro å lest egne brev.. Takk for fin smakebit.

  SvarSlett
 10. Takk for smakebit og godt valg til deg også:)

  SvarSlett
 11. Høres ut som en fin bok, denne må jeg få lest en gang :) Likte smakebiten :)

  SvarSlett
 12. Takk for søte smakebiten!:) Søt bok du leser på:) Har faktisk skrevet kjærlighetsbrev jeg også, har til og med fått noen til bake. Morsomt å lese på de i etter tid, enda de ikke er akkurat brukt like fine ord som de over:)Fikk nesten litt lyst å sende brev til bestevenninna min for det brukte vi tidligere å sende til hverandre:) Det er jo så koselig å få slike brev:) Ha en fin mandag!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.