RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 27. oktober 2013

Døgnet kunne godt hatt flere timer - En smakebit på søndagBridget Jones er lest ut, jeg gråt meg gjennom de siste sidene. Nå har jeg hoppet tilbake til Life After Life av Kate Atkinson. 


Bloggmål for neste uke for min del er å skrive en anmeldelse av Bridget Jones og selvsagt å poste den ukentlige smakebiten. Jeg arbeider for tiden med en nettside som skal være helt ferdig i slutten av november, og har fokuset mest på det prosjektet om dagen. But not to worry, jeg kommer sterkere tilbake.

Det eneste jeg er litt redd for er at jeg ikke får tid til å lese nok norsk frem mot nomineringen av Bokbloggprisen. Da er det godt å vite at jeg har lest to-tre gode kandidater tidligere i år; Fugl av Lisa Aisato, Smertehimmel av Asle Skredderberget og Heksa i porten av Thore Hansen - alle tre er bøker jeg kan anbefale videre på det varmeste.


Life after life har så mye godt å by på. Jeg er bare på side 200 og har allerede merket/kommentert nesten 100 passasjer på Kindlen min:

Everything in the flat seemed to be new and shiny. It was nothing like Fox Corner, where the slow-seeming tick of the grandfather clock in the hall counted time and the patina of years shone on the parquet floors. The Meissen figures with their missing fingers and chipped toes, the Staffordshire dogs with accidentally lopped-off ears, bore no resemblance to the Bakelite bookends and onyx ashtrays in Izzie’s rooms. In Basil Street everything looked so new it seemed to belong in a shop. Even the books were new, novels and volumes of essays and poetry by writers Ursula had never heard of. ‘One must keep up with the times,’ Izzie said.
For en som fra tid til annen sitter klistret til BBCs Antiques Roadshow, og lignende programmer, var det ikke vanskelig å forestille seg hvordan det kan ha sett ut i både leiligheten og huset som nevnes i sitatet.

Kate Atkinson var som dere ser tidligere ute med reven i 2013 enn hva Ylvis var. Ha!

Jeg ønsker dere alle en hyggelig søndag, og håper alle har tid til noen minutter med en god bok. Husk å stille klokka i natt!

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

 • Du deltar når du selv føler for det, om det er en søndag pr. år eller hver uke :) Utfordringen er en fin måte å få vist frem bloggen sin på, et lite "Hei, her er jeg", spesielt for de som er nye i det store ville blogglandia.
 • Skriv et innlegg på din blogg hvor deler noen valgfrie setninger fra en bok eller noe som er relatert til bøkenes verden. Vennligst ingen spoilere. Legger du inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen her får du besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) Kreativitet fanger lesernes oppmerksomhet.
 • Twitrer du postene dine så kan du gjerne bruke samme hastag som meg: #smakebit.
 • Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

14 kommentarer:

 1. Tenker på Ylvis når jeg ser det bokomslaget:) Jeg er vel den eneste i verden som ikke kan fordra den sangen:) Og i motsetning til deg trenger jeg ikke flere timer heller for jeg er mer enn nok timer/tid til overs. Tror jeg må finne meg flere hobbyer:) Eller lese enda mer:)
  God helg!;) Og lykke til med nettsiden:)

  SvarSlett
 2. Det er noe veldig engelsk med rev, men jeg tror Ylvis har "stjelt" den. Gleder meg til å høre om boken når du er ferdig med den. Men, ting må prioriteres og av og til blir det ikke så mye tid til lesing, sånn er det bare. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Jag tar gärna fler timmar på dygnet :)

  SvarSlett
 4. Herlig cover som faktisk ikke gir meg Ylvis-assosiasjoner, men assosiasjoner til stille vinterskog! Akkurat et sånn bilde en vinterelsker som meg gjerne skulle hatt i STORT format på veggen ;o)
  Takk for smakebiten- og for at du stadig arrangerer søndagsteff for bokbloggere!

  SvarSlett
 5. Tack för en fin smakbit. Jag känner också ett ständigt behov av mer tid. Men i natt fick vi i alla fall tillbaka den timman som vi tappade i våras :).

  SvarSlett
 6. Om du har gjort så många markeringar redan, så måste det vara en tänkvärd bok!

  SvarSlett
 7. Jeg er også fan av det engelske antikvitetsprogrammet på BBC. Vi har kun BBC Lifestyle og der legger de ut eldgamle program som snart er like antikvariske som tingene som verdsettes. Men det er så morsomt å se på dem. Og særlig når folk får vite at gjenstandene de f eks har kjøpt for en slikk og ingenting er verdifulle. Det er som å se på Joker-trekningen der folk vinner flere millioner.

  SvarSlett
 8. Flaks at dette døgnet har en ekstra time da :P Takk for smakebiten, det virker som en god bok :)

  SvarSlett
 9. Åh, Kate Atkinson brukar vara bra. Jag borde läsa mer av henne. :) Tack för smakbiten!

  Fast jag tror du har fått med en rad från förra veckan den här veckan ...

  SvarSlett
 10. Läste flera böcker av Kate Atkinson under en period. Det är ofta fina omslag på dem!

  SvarSlett
 11. Likte coveret på denne boken godt og jeg fikk heller ingen Ylvis følelse av omslaget. Spent på å høre mer om boken om du har tenkt å skrive om den. Har en annen bok av forfatteren liggende som jeg ikke har lest ennå, kanskje jeg skulle funnet den frem snart? Ha en fin søndag:-)

  SvarSlett
 12. Spennende smakebit, takk for tips :)

  SvarSlett
 13. Skal si det lønner seg å legge inn en link her, har aldri fått så mange kommentarer på en smakebit før. Jeg ser det er mange svenske bloggere som leser bloggen din. Jeg har ikke så god kjennskap til svenske bloggere, har du noen favoritter du følger fast? Tror uansett at jeg skal ta en tur innom de jeg har oppdaget på grunn av dette innlegget :)

  Jeg leser forresten også Life After Life. Har ikke kommet like langt som deg, men jeg koser meg med den jeg også!

  SvarSlett
 14. Ånei, ikke distraher meg! Jeg som har så fryktelig lyst til å lese både Bridget og Life after Life! Men jeg har så mye annet jeg egentlig holder på med... Lalalalalala... hører ikke.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.