RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 24. november 2013

Flukt - En smakebit på søndag


I går var jeg på biblioteket med husets mann og våre to barn. Der plukket jeg blant annet med meg undomsromanen Flukt av Atle Hansen. Ganske tilfeldig er dette faktisk andre boken jeg leser i år som er utgitt med støtte fra foreningen "Leser søker bok"


Jeg har lyst til å si at jeg syntes forening "Leser søker bok" gjør et viktig stykke arbeid for å bidra til at alle, uansett leseevne, skal ha tilgang til gode bøker. Det flott arbeid som jeg syntes det er hyggelig å kunne få nevne her på bloggen. Den første boken jeg har lest utgitt med støtte fra foreningen var "Elefanten i rommet" - min anmeldelse av den boken finner du her.


Ukjent - utrygt

Jeg vet egentlig ikke så mye om hva boken jeg leser nå handler om, men noen tydelige hint har allerede dukket opp i teksten. Et hus har stått tomt i mange år da en gutt plutselig ser to par fotspor utenfor i snøen, sporene går inn i huset men ikke ut igjen. Samme dag hører gutten om et søskenpar på åtte og elleve årsom har forsvunnet fra mottaket de bor på. Jeg kjenner allerede det knyter seg i magen, som mamma og medmenneske.

Her kommer en smakebit fra boken:
Dei har på seg vanlege, varme vinterklede.
Dynejakker og strikkehuer.
Dei ser nett ut som meg.
Berre hudfargen er annleis. Og blikka.
(...)
Dei har budd der i fem år.
Ho var tre då dei kom til mottaket.
Han var sju.

Eg tenkjer på om eg kan hugsa noko
frå då eg var tre år.
Eg trur ikkje det. Men eg er ikkje sikker.
Eg har budd på same staden heile tida.
(...)
Eg har høyrt om landet dei kjem frå.
Sett bilete på tv. Det er krig der.
Husa er bomba sunde. Folk blir drepne.
Eg ville aldri likt å bu der.

Hva leser du på denne siste november søndagen i 2013? Neste søndag går vi faktisk inn i adventstiden og desember. Har du tenkt på det?Hvorfor "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

 • Delta når du selv føler for det, det viktigste er at dette skal være gøy og hyggelig. Her gjelder kun èn regel: No spoilers. 
 • Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg her. Glemmer du det finner ikke leserne deg. 
 • Bruker du Twitter/Instagram? Hastag med #smakebit da vel.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday. Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

16 kommentarer:

 1. Jeg så at vi hadde fått denne boken på jobb og jeg tenkte det var en av de ungdomsbøkene jeg måtte få med meg i år.
  Det er nesten skummelt at det er advent neste helg! Men jeg gleder meg til å begynne å pynte litt også. Det lages til juleby i en av våre nabobyer og der skal jeg en tur og se om jeg finner noen flere kalendergaver, og noe godt til jul kanskje :-)

  SvarSlett
 2. Enig, det blir ikke så mye pynting her enda. Noen stjerner og litt lilla, ellers ikke noe julerelatert her før lillejulaften :) Jeg liker å ha jula lenge ut mørketia over på nyåret.

  Juleby, det hørtes da veldig spennende ut. Det har jeg aldri hørt om før. Selv har jeg tenkt til å få med meg et julemarked eller to. Der er det alltid så mange flotte hjemmelagde ting, sånt som jeg absolutt ikke kan selv.

  Ha en herlig søndag, Astrid Terese :)

  SvarSlett
 3. Låter som ett spännande projekt och en spännande bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så bra, for alle fortjener jo å få gode leseropplevelser :) At man ikke er så flink til å lese gjør det jo bare enda viktigere at noen tar jobben med å oppmuntre forfattere og forlag til å skrive tilpassede tekster.

   Slett
 4. Intressant projekt. Tack för smakbiten.
  Idag tänker jag åka till en inredningsbutik i en lada och sedan blir det skriva på eftermiddagen. Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 5. Jag väntar verkligen på adventstid och jul- och håller på med stora julstädningen denna helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsker ventetiden fram mot jul nesten mer enn den store dagen. Julesanger, kakebaking, kos og gaveinnkjøp :) Og ikke minst klementiner til det tyter ut av ørene på meg.

   Slett
 6. Denne boken høres jo kjempespennende ut! Og tenk at det er desember allerede om en uke da, jeg gleder meg sånn :) Her går det i The Bone Season denne søndagen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tiden flyr av sted. Det er virkelig ingen klisje.

   Jeg hadde bestemt meg for å vente litt med The Bone season, men Rufsetufsa fra bloggen "I bokhylla" har fått meg på andre tanker. Bare jeg blir ferdig med boka jeg holder på med på Kindle'n min så er dette neste bok ut der.

   Slett
 7. "Leser søker bok" har jeg ikke hørt om. Det dukker sikkert opp neste gang jeg er på biblioteket. fin bok du siterte fra, et alvorlig og viktig tema.
  Denne søndagen har jeg satt av tid til langlesing. Det er Fugletribunalet som står på planen, og jeg sitter inne og ser på snødekte fjell med solskinn på seg. Spisebordet er fylt med julegavepapir, bånd og lapper og halvparten av gavene er pakket inn. Koselig med jul, men gavestyret gjør jeg meg tidlig ferdig med. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Stark smakbit! Har inte hört om Leser söker bok förut.

  SvarSlett
 9. Och vad gäller adventstiden så jotack - jag har jagat presenter till adventskalendern under några veckor nu, så jag har tänkt på det ;-)

  SvarSlett
 10. Jag har precis hittat din blogg och tyckte "En smakebit på Söndag" var en rolig ide och hakade på !

  SvarSlett
 11. Dette høres ut til å være en god bok. Frister å legge den på ventelista mi. Ha en nydelig søndag.

  SvarSlett
 12. Det är alltid så ruggigt och obehagligt när man läser något där barn kommer till skada. Nuförtiden väljer jag i princip bort sådana böcker - har väl blivit känsligare med åren. Tack för smakebiten!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.