RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 3. november 2013

Jeg fant, jeg fant - En smakebit på søndag


Jeg er litt sent ute med nattens smakebit, men det er lov når man har hatt hyggelig besøk. Jeg har ikke dårlig samvittighet for å vende tilbake til Life After Life av Kate Atkinson for tredje gang i smakebitens historie. Det er en bok på over 500 sider som man fint kan ta seg god tid med.


Boken passer perfekt til å ta ett og ett kapittel i, for hvert enkelt kapittel er som en egen liten bok eller novelle om du vil. Selv om hele boken dreier seg om samme hovedperson og hennes familie og nærmeste omgangskrets. Det er godt å ha god tid til hver setning for jeg oppdager stadig referanser til samtidsmusikk(samtiden i dette tilfellet er 1911-1945ish), klassisk litteratur og dikting. Jeg liker å dvele litt ved det og finne ut hvor bitene jeg ikke kjenner til fra før av hører hjemme.

Et sted i boken ramlet jeg over et sitat som tar for seg en hendelse i Percy Bysshe Shelleys liv. En mann jeg ikke har så fryktelig mye kjennskap til annet enn at jeg vet han skrev selv, var en venn av Byron og selvsagt mannen til Mary Shelley(forfatteren av Frankenstein). Jeg er vitebegjerlig og måtte selvsagt finne ut mer om hvem disse personene som nevnes i sitatet er. Spesielt interesserte kan lese om herr Shelleys kjærlighetsliv i denne linken.

Her er sitatet som fikk meg til å spore helt av(ikke rart det tar tid å lese en bok heller når man fungerer på denne måten ;) men jeg ser ikke noe negativt ved det) :

Could you drink the water in the Serpentine? Shelley’s first wife had drowned herself here but Ursula supposed that on a day like this — crowds of people enjoying the sunshine — it would be almost impossible to avoid another Mr. Winton jumping in and saving her.
Som du kanskje kan tolke ut av sitatet er hovedpersonen på et sted i sitt liv hvor livet ikke er godt. Det er sjeldent det om du går å vurderer om du skal drukne deg i en innsjø i London. Da bør man forsøke å finne enn venn å dele sine problemer med, for å se om det kan lette byrden som tynger om hjertet.

Ha en super søndag! Les en god bok :)

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

 • Du deltar når du selv føler for det, om det er en søndag pr. år eller hver uke :) Utfordringen er en fin måte å få vist frem bloggen sin på, et lite "Hei, her er jeg", spesielt for de som er nye i det store ville blogglandia.
 • Skriv et innlegg på din blogg hvor deler noen valgfrie setninger fra en bok eller noe som er relatert til bøkenes verden. Vennligst ingen spoilere. Legger du inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen her får du besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) Kreativitet fanger lesernes oppmerksomhet.
 • Twitrer du postene dine så kan du gjerne bruke samme hastag som meg: #smakebit.
 • Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday. Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

12 kommentarer:

 1. Ibland så går det ju inte att låta bli att distraheras av andra böcker;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det, men i dette tilfellet blir jeg distrahert av selve innholdet i boken jeg leser ;)

   Slett
 2. Utfordringer selv på en solskinnsdag ;o)
  Det er godt vi ikke premieres for å rase igjennom bøkene- og er de gode er det jo bare en fordel om man kan få dem til å vare lengst mulig!

  SvarSlett
 3. Lite typisk brittisk smakebit... även om man går och funderar på självmord så är man lite cynisk :)

  SvarSlett
 4. Å, jeg fikk i alle fall lyst å dra til London igjen. Artig at du klarer å holde på med en bok så lenge. Er det fordi den er tung at du leser et kapittel om gangen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg vil ikke si den er tung :) Det er rett og slett en veldig god fortelling, men det skjer så mye om dagen og jeg er trøtt på kvelden så det blir begrenset med lesetid :)

   Slett
 5. Det är skönt att ibland ta en bok i lite mindre stycken. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 6. Denne virket veldig fin! Det kan av og til være veldig deilig å ta seg god tid når man leser en bok. Spesielt hvis den er bra :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Høres ut som en fin bok! Spennende med referanser til musikk, litteratur og diktning, da tar det tid å lese :)

  SvarSlett
 8. Det eneste jeg kan legge til om Shelley er at han ble sparket ut fra universitetet i Oxford etter et halvt år som student der. Hvorfor husker jeg ikke, men jeg ble litt nysgjerrig på ham nå, så jeg tror jeg skal google det.

  Jeg har ikke hatt så mye tid til å lese i det siste, men i kveld tror jeg at jeg skal ta meg tid til å fortsette å lese Life After Life.

  SvarSlett
 9. Jeg er enig i at det er morsomt å forfølge tanker eller personer som dukker opp i en bok. Noen ganger tar jeg meg tid til å slå opp ting, og det fører alltid til at jeg lærte noe jeg ikke visste fra før. Så egentlig slår jeg opp alt for lite! :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Gleder meg over alle bokinnspillene hver søndag! Takk for at du holder ut med dette flotte tiltaket!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.