RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

tirsdag 14. januar 2014

Bokbloggerprisen 2013: Erfaringer eller slik får du din favoritt på shortlisten for 2014.

I går var en stor dag for alle nysgjerrige norske bokbloggere - longlisten for Bokbloggerprisen 2013 ble offentliggjort. Men noen fortviler, gråter, plages av søvnproblemer og nedstemthet - favorittene kom ikke med på lista! 


Med tanke på denne bloggens fokus kunne vel egentlig ikke lista blitt stort bedre. To av mine favoritter er med,  i tillegg er det til to fantasyromaner som jeg enda ikke har fått lest.

Memo to self - Du MÅ blogge om bøkene du mener er prisverdige


Til Bokbloggerprisen 2013 nominerte jeg til sammen åtte titler, fordelt på "Årets norske roman" og "Åpen klasse". Av alle disse åtte bøkene er det kun én som har blitt anmeldt her på bloggen, den vakre lille perlen "Uten dekning". Det holder ikke, not by a long shot, om jeg vil at andre skal plukke opp det jeg mener er gode bøker.

Her gjelder det å lære av sine egne feil. Derfor har jeg satt sammen en liste som alle ikke bare bør, men må følge til neste år dersom de har et brennende ønske om å se sine favoritter på lista. Den som jobber hardest vinner selvsagt en pokal får å få flest kandidater på lista.

Tre supertips som kan sikre din favoritt neste år:

A) Skrive gode og oppriktige anmeldelser

B) Drive bokpushing mot andre bokbloggere - Så det er bare å forvente at det dukker opp anonyme bokgaver i posten, kanskje er det meg som forsøker å lure en potensiell kandidat til prisen i 2014 inn i hendene på deg?

C) Lobbyvirksomhet og ekstremt forpliktende underskriftskampanjer(ala hvis dette bildet får 10 000 likes på Facebook så må Ingalill og Line lese denne boka!).


Seriøst, jeg har en bønn


Neida, så var ikke dette et helt seriøst blogginnlegg, vel bortsett fra punkt A), men den bønnen jeg nå kommer med er 100 % seriøs. Jeg håper at vi til neste år vil få se et litt sterkere fokus på de mer ukjente forfatterne eller titler som forsvinner litt i mengden i begge klassene i Bokbloggerprisen. Tenk på hva vi kunne fått være med å bidratt til i litteratur Norge om vi klarer å fronte, gode og mindre kjente titler? Bøker som fortjener å bli sett, men som ikke blir det. Det hadde gjort ihvertfall meg enda mer stolt av det fine bokbloggmiljøet vi har her i landet.

Nesten helt på tampen


Som jeg skrev på bokbloggernes egen Facebook-gruppe i går: Ikke døm en bok ut i fra dens målgruppe. Jeg tror det som er felles for bøkene som er nominert er at de fleste har en appell utover den forlags bestemte målgruppen. Ta for eksempel Lisa Aisatos Fugl, den er helt spesiell, vakker og vemodig. Historien gir deg noe å tygge på, og det er vakre illustrasjoner. Ingen typisk barnebok som bare passer for barn, noen barnebøker passer selvsagt egentlig bare til barn, mens andre har en langt større målgruppe. Disse bøkene er en gave til oss alle.

Flinke, fine bloggdamene


Mange gode innlegg har blitt skrevet om longlisten. Nesten alle som sitter i komitèen har blogget(og mange andre bokbloggere), og de flinke damene har alle hver sin vinkling på saken med interessante fakta om nominasjonene som har kommet inn. Ta gjerne turen innom:
Line
Bokelskerinnen
Silje
Rose-Marie
Knirk

Jeg vil få nevne at Gro også er en del av dette flotte damelaget!

Har du blogget om longlisten så må du gjerne dele linken til innlegget ditt i kommentarfeltet her.


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

5 kommentarer:

 1. Hei Mari, en bra bloggpost :) Jeg vil bare kommentere at jeg har en plan om å komme med et innlegg, men i går var der så mange så da satt jeg heller og leste alle innleggene istedet :)

  SvarSlett
 2. Kjempefint innlegg, Mari! Jeg skal også drive heftigere misjonering i år. Jeg har ikke rukket å skrive anmeldelser av alle bøkene jeg har nominert i denne runden, og det er for dårlig. Og jeg likte plan C, den må gjennomføres ;-)

  SvarSlett
 3. Å selv skrive anmeldelser er jo første bud. Ellers synes jeg det e r fint å få opp forskjellige bøker på disse listene.. ikek bare de jeg selv har nominert. Jeg kommer ikke til å drive noen lobbyvirksomhet. Men å skrive om de bøkene jeg likwr godt er viktig!!!

  SvarSlett
 4. (fucketifuck- beklager ordleifene, jeg så dem for sent til å redigere....)

  SvarSlett
 5. Haha, Mari, jeg er ikke så sikker på at punkt C er noe sjakktrekk når det gjelder en av partene, jeg skal love deg at det ikke er mye LOBBYVIRKSOMHET i det innlegget jeg sitter og skriver på akkurat nå - handler forøvring om akkruat det samme som ditt - og inneholder også glosen LOBBYVIRKSOMHET- eller rather - mangel derpå. (Line derimot burde få statue for Urd-innlegget sitt.). Jeg har lest for lite, nominert for få, og føler meg tvunget til noe så uortodoks som å forandre på 2014lista mi - for å få skviset inn et bokprismål også. Skal jeg ha rett til å klage høyt og skingrende til neste år må jeg få ut fingeren å lese NY norsk litteratur.

  (Åpen klasse har jeg ingen sterke motforestillinger mot)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.